ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ EPSON

Γιατί να επιλέξετε την Epson;

Κάντε τα μαθήματα πιο ευέλικτα και διαδραστικά με κλιμακωτό μέγεθος οθόνης έως 100'' (254 εκ.) και μια σειρά από έξυπνες λειτουργίες. Πείτε «ναι» στον νέο, συναρπαστικό κόσμο της εκπαίδευσης δημιουργώντας ένα περιβάλλον εκμάθησης, όπου οι εκπαιδευόμενοι έχουν άριστη δυνατότητα προβολής από οποιοδήποτε σημείο της τάξης, μπορούν να συνεισφέρουν στην οθόνη, αλλά και να συμμετάσχουν χρησιμοποιώντας τις δικές τους έξυπνες συσκευές.

Οι διαδραστικές λύσεις διδασκαλίας της Epson προσφέρουν στους εκπαιδευτικούς απόλυτη ελευθερία για να δημιουργούν ψηφιακές εμπειρίες εκμάθησης που πληρούν τις προσδοκίες των σύγχρονων τεχνολογικά ενημερωμένων εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων, με στόχο την προαγωγή της συμμετοχής και της αποτελεσματικής εκμάθησης.

ΜΑΘΕΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Στον εκπαιδευτικό κλάδο, η Epson έχει μερίδιο στη διαδραστική αγορά της τάξεως του 72,1% σε όλες τις χώρες EMEAR1.

Ενίσχυση της εκμάθησης μέσω διαδραστικότητας

Είτε βρίσκεστε σε αίθουσα διδασκαλίας ή σε αμφιθέατρο, χρησιμοποιώντας τη διάδραση αφής ή διπλούς μαρκαδόρους, οι διαδραστικές εκπαιδευτικές λύσεις της Epson διευκολύνουν την προβολή και την επεξεργασία μεγάλου εύρους περιεχομένου. Προσθέστε παρατηρήσεις σε παρουσιάσεις σε πραγματικό χρόνο, γράψτε, σχεδιάστε, σχολιάστε και απαντήστε απευθείας στην οθόνη. Επίσης, απολαύστε τη δυνατότητα αποθήκευσης και κοινής χρήσης μιας εργασίας που ετοιμάζετε σε συνεργασία με άλλα άτομα.

Οι νέοι μας διαδραστικοί μαρκαδόροι είναι πιο άνετοι στη χρήση, με σκληρές ή μαλακές μύτες και τριπλάσια διάρκεια ζωής μπαταρίας σε σύγκριση με τα παλαιότερα μοντέλα. Ορισμένοι βιντεοπροβολείς διαθέτουν επίσης λειτουργία ελέγχου μέσω αφής για ακόμα ευκολότερη συμμετοχή.

Προηγμένη διαδραστική λύση διδασκαλίας

Οι εκπαιδευτικοί βιντεοπροβολείς της Epson υποστηρίζουν τη δυνατότητα διάδρασης με διπλή γραφίδα (EB-710Ui, EB-696Ui, EB-695Wi, EB-685Wi, EB-680Wi, EB-675Wi μόνο), η οποία διαθέτει νέα σχεδίαση για να γράφετε άνετα και μια γκάμα μαλακών και σκληρών μυτών, καθώς και διαδραστικότητα αφής (EB-710Ui, EB-696Ui, EB-695Wi, EB-680Wi μόνο).

Όλα τα μοντέλα έχουν εκτεταμένες λειτουργίες σχολιασμού, χωρίς να απαιτείται υπολογιστής, καθώς και ενισχυμένη λειτουργία επόπτη. Επίσης, διαθέτουν δυνατότητες διαίρεσης οθόνης και διαδραστικότητας σε εξαιρετικά ευρεία πολλαπλή οθόνη. Οι χρήστες έχουν επίσης τη δυνατότητα να ελέγχουν επιπλέον εξοπλισμό, όπως κάμερα εγγράφων, απευθείας από το βιντεοπροβολέα, ενώ όλα τα μοντέλα διαθέτουν εισόδους HDMI, ενσωματωμένο ηχείο 16 W και είσοδο μικροφώνου.

Τροφή για τη φαντασία

Σύμφωνα με ακαδημαϊκές μελέτες, οι διαδραστικές συσκευές για αίθουσες διδασκαλίας, όπως η σειρά εκπαιδευτικών βιντεοπροβολέων της Epson, μπορούν να βοηθήσουν τους εκπαιδευόμενους να αναπτύξουν πολύ περισσότερο τη δημιουργικότητα, την ευελιξία και την πρωτότυπη σκέψη τους, ενώ βελτιώνουν τα κίνητρα εκμάθησης και επιτρέπουν στους εκπαιδευτικούς να δημιουργούν υλικά που τραβούν την προσοχή και σχετίζονται με τη διδασκαλία2.

Ευφυής και απλή χρήση

Όλες μας οι διαδραστικές λύσεις διδασκαλίας διαθέτουν εκτεταμένες επιλογές δυνατότητας διασύνδεσης, οι οποίες είναι απλές στη ρύθμιση και τη χρήση, με πλήρεις λειτουργίες και εφαρμογές, ώστε η κοινή χρήση πληροφοριών να γίνεται παιχνιδάκι και να προσελκύει το ενδιαφέρον. Από γρήγορες συνδέσεις στον υπολογιστή κάθε εκπαιδευόμενου έως την ασύρματη πρόσβαση για smartphone και tablet, διανθίζουν κάθε περιβάλλον εκμάθησης με συναρπαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο.

Προάγουν την κριτική σκέψη

Οι διαδραστικές λύσεις διδασκαλίας προσφέρουν περισσότερα εργαλεία που τραβάνε την προσοχή των εκπαιδευόμενων, επιτρέποντάς τους να ασκούν την κριτική σκέψη τους, περισσότερο απ' ό,τι οι συμβατικές μέθοδοι διδασκαλίας. Οι εκπαιδευόμενοι μπορούν να χρησιμοποιούν τα tablet, τους φορητούς υπολογιστές ή τα smartphone τους για να απαντούν σε ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής, να ψηφίζουν σε δημοσκοπήσεις ή να κάνουν τις παρατηρήσεις τους, ενώ τα αποτελέσματα απεικονίζονται άμεσα στην οθόνη. Έτσι, μπορεί να συμμετέχει στη συζήτηση ολόκληρη η τάξη, λειτουργία που είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε μεγάλου μεγέθους αίθουσες διδασκαλίας, ενώ η προσωπική συμμετοχή και η σχετική ανωνυμία ενθαρρύνουν την περαιτέρω αλληλεπίδραση για πολύ μεγαλύτερο αριθμό εκπαιδευόμενων.

Ενίσχυση δεξιοτήτων χρήσης της τεχνολογίας

Οι δεξιότητες χρήσης της τεχνολογίας είναι κρίσιμης σημασίας για τους σύγχρονους χώρους εργασίας, ανεξάρτητα από τον κλάδο. Τα διαδραστικά προϊόντα προσφέρουν σε εκπαιδευτικούς και εκπαιδευόμενους τις δεξιότητες που χρειάζονται και προάγουν το ενδιαφέρον τους για τα εκπαιδευτικά υλικά και τις εργασίες. Οι διαδραστικές λύσεις απεικόνισης της Epson ενθαρρύνουν τους εκπαιδευόμενους να αλληλεπιδρούν με δημιουργικές εργασίες και να προβάλλουν την εργασία τους στη μεγάλη οθόνη, διαμορφώνοντας τις δεξιότητές τους στους υπολογιστές και βοηθώντας τους να εξοικειωθούν με την ασύρματη τεχνολογία και την τεχνολογία των βιντεοπροβολέων.

Σύνδεση και συνεργασία

Διαδραστική παρουσίαση χωρίς προβλήματα

Παραμείνετε εστιασμένοι με τη λειτουργία δημιουργίας σχολίων χωρίς υπολογιστή για άμεση πρόσβαση σε λειτουργίες του πίνακα και αποκτήστε απευθείας τον έλεγχο της κάμερας εγγράφων από το βιντεοπροβολέα.

Βελτιωμένη δυνατότητα διασύνδεσης

Δημιουργήστε συνδέσεις με υπολογιστές, συσκευές αναπαραγωγής DVD, κάμερες εγγράφων και πολλές άλλες εισόδους HDMI. Αλλάξτε γρήγορα την προέλευση και διατηρήστε τη ροή του μαθήματος χρησιμοποιώντας τη νέα αρχική οθόνη που παρέχει πρόσβαση σε βασικές λειτουργίες και χειριστήρια του βιντεοπροβολέα. Στο μεταξύ, το προαιρετικό Wi-Fi προσφέρει ακόμα περισσότερη ελευθερία κινήσεων, καθώς οι παρουσιαστές δεν περιορίζονται από το μήκος του καλωδίου.

Έμπνευση μέσα από τη συμμετοχή

Προσθέστε μια νέα διάσταση στη διδασκαλία, γράφοντας, σχεδιάζοντας και προσθέτοντας σχόλια και απαντήσεις απευθείας στην οθόνη. Οι νέοι διαδραστικοί μαρκαδόροι είναι πιο άνετοι στη χρήση, με σκληρές ή μαλακές μύτες και τριπλάσια διάρκεια ζωής μπαταρίας. Ορισμένοι βιντεοπροβολείς διαθέτουν επίσης λειτουργία ελέγχου μέσω αφής για ακόμα ευκολότερη συμμετοχή.

Ευρεία επιλογή συντελεστών

Μοιραστείτε περιεχόμενο ανάμεσα στα μέλη της τάξης με τη λειτουργία πολλών υπολογιστών που επιτρέπει σε έως και 50 άτομα να μοιράζονται περιεχόμενο από τους υπολογιστές τους. Η βελτιωμένη λειτουργία επόπτη παρέχει στο διδάσκοντα έναν εύκολο τρόπο επιλογής έως και τεσσάρων από αυτούς για ταυτόχρονη προβολή στην οθόνη.

Διαδραστική παρουσίαση μεγάλης κλίμακας

Δημιουργήστε μια τεράστια διαδραστική επιφάνεια προβολής μεγάλου πλάτους με δύο βιντεοπροβολείς που συνεργάζονται απρόσκοπτα μεταξύ τους. Η διάδραση με πολλές οθόνες σημαίνει ότι εξακολουθεί να είναι δυνατή η χρήση ολόκληρης της εικόνας για διαδραστικές λειτουργίες.

Δύο οθόνες σε μία

Εμβαθύνετε την εκμάθηση με τη λειτουργία διαιρούμενης οθόνης που μπορεί να προβάλλει περιεχόμενο από δύο διαφορετικές πηγές, όπως ένα πρόγραμμα εκμάθησης από έναν υπολογιστή και μια εικόνα ή ένα βίντεο από μια κάμερα εγγράφων.

Το μέγεθος της οθόνης έχει σημασία

Το 58% των μαθητών δεν μπορούν να διαβάσουν
όλο το περιεχόμενο μιας επίπεδης οθόνης 70 ιντσών3

 

Το μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης βελτιώνει την ορατότητα και τη δυνατότητα ανάγνωσης, ακόμα και από το πίσω μέρος της αίθουσας. Οι βιντεοπροβολείς της Epson προσφέρουν, επίσης, εύκολη δυνατότητα διασύνδεσης και τοποθετούνται εύκολα: μια τυπική επίπεδη οθόνη 70 ιντσών μπορεί να ζυγίζει 73 κ., ενώ ο βιντεοπροβολέας Full HD WUXGA EB-696Ui ζυγίζει μόλις 8,3 κ.

 
Epson projecion
Flat panel
Επίπεδη οθόνη 60 ιντσών
Οθόνη Epson έως 100 ιντσών
No reflection

Χωρίς αντανακλάσεις

Πολλά μοντέλα με επίπεδη οθόνη έχουν πολύ γυαλιστερή οθόνη, που σημαίνει ότι η εικόνα μπορεί να έχει αντανακλάσεις από τα φώτα οροφής ή τα παράθυρα. Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πρόβλημα για έναν βιντεοπροβολέα Epson, καθώς η προβολή γίνεται απευθείας σε τοίχο, οθόνη ή πίνακα, δηλαδή χωρίς ενοχλητικές αντανακλάσεις. Επίσης, οι βιντεοπροβολείς της Epson υποστηρίζουν αρκετά υψηλή φωτεινότητα, ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν, χωρίς να επηρεάζεται η δυνατότητα ανάγνωσης ενός κειμένου.

Επίπεδη οθόνη
Βιντεοπροβολέας
Unrestricted viewing

Προβολή χωρίς περιορισμούς

Ορισμένες επίπεδες οθόνες έχουν περιορισμένες γωνίες προβολής, δυσκολεύοντας τη θέαση περιεχομένου στην οθόνη όταν δεν κάθεστε μπροστά τους. Κάτι τέτοιο ωστόσο, δεν συμβαίνει με τους βιντεοπροβολείς Epson, οι οποίοι δεν έχουν σημεία χαμηλής ορατότητας, δηλαδή επιτρέπουν σε όλους να βλέπουν το περιεχόμενο καθαρά.

Επίπεδη οθόνη
Βιντεοπροβολέας
Gentle on the eye

Ξεκούραστοι για τα μάτια

Οι επίπεδες οθόνες RGB εμφανίζονται με pixel όταν προβάλλονται σε κοντινή απόσταση για μεγάλα διαστήματα (όπως στη διάρκεια διαδραστικών παρουσιάσεων ή παρατεταμένης συνεργασίας) επιβαρύνοντας πιθανώς τα μάτια. Οι βιντεοπροβολείς εμφανίζουν λιγότερα pixel σε σχέση με τις επίπεδες οθόνες και με την αυτόματη ρύθμιση φωτός, η προβολή από αυτούς εξασφαλίζει μεγαλύτερη άνεση για μεγαλύτερα διαστήματα.

Βρείτε το ιδανικό μέγεθος οθόνης για τη δική σας αίθουσα διδασκαλίας

Το διαδραστικό εργαλείο απόστασης προβολής σάς επιτρέπει να υπολογίζετε το ιδανικό μέγεθος οθόνης για τον βιντεοπροβολέα σας, βάσει των διαστάσεων, της διάταξης και των αριθμών καθισμάτων της αίθουσας.

ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ

Σειρά προϊόντων

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις Epson για τη διαδραστική εκπαίδευση, απλά συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και θα επικοινωνήσει μαζί σας ένας εκπρόσωπος της Epson.

Συμπληρώστε αυτό το πεδίο
Συμπληρώστε αυτό το πεδίο
Συμπληρώστε αυτό το πεδίο
Συμπληρώστε αυτό το πεδίο
Συμπληρώστε αυτό το πεδίο
Συμπληρώστε αυτό το πεδίο
Θέλω να λαμβάνω πληροφορίες μέσω e-mail σχετικά με μελλοντικά προϊόντα, προσφορές και εκδηλώσεις της Epson.
Έλεγχος ασφαλείας

Αυτό μας βοηθάει να ξεχωρίζουμε ότι πρόκειται για αληθινούς χρήστες κι όχι για ανεπιθύμητη αλληλογραφία.

Τα πεδία που υποδεικνύονται με «*» είναι υποχρεωτικά.

  1. Βάσει αποτελεσμάτων τετάρτου τριμήνου του 2016 για τις χώρες EMEAR.
  2. Wei, W.J. and Lee L.C., 2013.
  3. *Με σύγκριση με κορυφαίας κατηγορίας επίπεδη οθόνη ανάλυσης 4K 70 ιντσών (με τις καλύτερες πωλήσεις, σε μονάδες, με την εξαίρεση τις πωλήσεις σε ξενοδοχεία, σύμφωνα με τα δεδομένα των διανομέων PMA για τη Βόρεια Αμερική, αναφορικά με τις πωλήσεις μεταξύ Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2015) σε διάταξη με στιλ αίθουσας διδασκαλίας πλάτους 6,7 μέτρων x βάθους 8,2 μέτρων. Όταν τους ζητήθηκε να καταγράψουν έξι σύντομα στοιχεία πληροφοριών από προβαλλόμενες διαφάνειες, το 58% των μαθητών, ηλικίας 12-22, αντέγραψε τουλάχιστον το ένα από τα στοιχεία εσφαλμένα. Βάσει αμερικανικής έρευνας που διεξήχθη από την Radius Research, τον Απρίλιο του 2016.
Επικοινωνήστε μαζί μας

Παράλειψη