Play
Πορεία 80 ετών

Η Epson αναδύθηκε μέσα από το μεγαλείο της φύσης στις όχθες της λίμνης Σούβα.

Η σύνδεσή μας με αυτό το οικοσύστημα είναι η κινητήριος δύναμη της επιχείρησής μας.
Οι τεχνολογίες που προωθούν την ανάπτυξη καινοτόμων νέων προϊόντων πρέπει να συμβάλλουν στην ευημερία του περιβάλλοντος.
Οι μοναδικές, αποδοτικές, συμπαγείς τεχνολογίες ακριβείας της Epson αντιπροσωπεύουν αυτήν τη φιλοσοφία. Είναι στο DNA μας.
Η ιστορία μας, γεμάτη με δημιουργικότητα και προκλήσεις, ξεκίνησε από τη συναρμολόγηση εξαρτημάτων ρολογιών και κατέληξε στην ανάπτυξη τεχνολογιών που ευθύνονται για πολλά προϊόντα παγκόσμιας κλάσης.

Από εκτυπωτές και βιντεοπροβολείς μέχρι ρομποτικούς μηχανισμούς και λύσεις wearable, οι τεχνολογίες μας βελτιώνουν τη ζωή σε παγκόσμιο επίπεδο.
Το 2022, γιορτάζουμε τα 80 χρόνια της Epson. Υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να υπηρετούμε την κοινωνία και τον πλανήτη μας, δημιουργώντας ένα βιώσιμο μέλλον που εμπλουτίζει τις ζωές των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.

Yasunori Ogawa

Πρόεδρος, Seiko Epson Corporation

Μήνυμα

Το 2022, η Seiko Epson Corporation γιορτάζει την 80η επέτειό της. Θα θέλαμε να εκφράσουμε την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μας στους πολλούς πελάτες και τα ενδιαφερόμενα μέρη μας για την υποστήριξή τους.

Με έδρα κοντά στις όχθες της λίμνης Σούβα, η Epson ξεκίνησε την πορεία της ως κατασκευάστρια εξαρτημάτων ρολογιών. Ο ιδρυτής της εταιρείας δεσμεύτηκε να μην μολύνει ποτέ τη λίμνη Σούβα και συνεχίζουμε να τηρούμε την υπόσχεσή του μέχρι σήμερα.

Στην Epson ενεργούμε πάντα με δημιουργικότητα και θέτουμε στον εαυτό μας την πρόκληση να παρέχουμε προϊόντα και υπηρεσίες που ξεπερνούν τις προσδοκίες των πελατών μας σε όλο τον κόσμο, αξιοποιώντας τις αποτελεσματικές, συμπαγείς τεχνολογίες ακριβείας που έχουμε αναπτύξει και τελειοποιήσει από την ίδρυση της εταιρείας το 1942.

Τον Μάρτιο του 2021, επικαιροποιήσαμε το εταιρικό μας όραμα, το Epson 25, και τώρα λειτουργούμε σύμφωνα με το Epson 25 Renewed, το οποίο καθορίζει ως φιλόδοξο στόχο μας την «επίτευξη βιωσιμότητας και την ενίσχυση των κοινοτήτων». Στο παρελθόν, επιδιώξαμε να χρησιμοποιήσουμε τις ισχυρές τεχνολογίες μας για τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων. Στο μέλλον, θα προσπαθήσουμε επίσης να αξιοποιήσουμε τις τεχνολογίες μας για την επίλυση κοινωνικών ζητημάτων, εστιάζοντας ιδίως στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών προκλήσεων.

Πεποίθησή μου είναι ότι σκοπός μας ως εταιρεία είναι να συνεισφέρουμε στην κοινωνία και στην ευτυχία των εργαζομένων. Πιστεύω επίσης ότι αυτά τα δύο είναι άρρηκτα συνδεδεμένα μεταξύ τους. Η φροντίδα των εργαζομένων μας και η συμβολή στην κοινωνία θα δημιουργήσουν εμπιστοσύνη και υπερηφάνεια σε εσωτερικό επίπεδο, που θα μας οδηγήσει να συμβάλλουμε περαιτέρω στην κοινωνία.

Θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τα πολλά ενδιαφερόμενα μέρη μας για την επίλυση κοινωνικών ζητημάτων, την επίτευξη βιωσιμότητας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής σε όλο τον κόσμο.

Κεφάλαιο 1

Σούβα, εκεί όπου ξεκίνησαν όλα. Μαθήματα από τη φύση.

Καθένας έχει την πατρίδα του.
Το ίδιο κι εμείς.
Η Σούβα στην καρδιά της Ιαπωνίας.
Η ιστορία μας ξεκίνησε σε μια παλιά αποθήκη μίσο
από το όραμα του Hisao Yamazaki και των εννέα υπαλλήλων του.
Μεγαλώσαμε εδώ γύρω από τη λίμνη Σούβα
και τα υψίπεδα της οροσειράς Yatsugatake.
Μέχρι σήμερα, αντλούμε έμπνευση από αυτόν τον τόπο.

Η Σούβα μας δίδαξε πολλά.
Έναν τρόπο να ζούμε σε αρμονία με τη φύση,
τον οποίο έχουμε περάσει στις επόμενες γενιές.
Οι κάτοικοι ζουν και ευημερούν
σε αυτό το σκληρό περιβάλλον
παρατηρώντας τις ρωγμές της κορυφογραμμής Omiwatari
στην παγωμένη επιφάνεια της λίμνης Σούβα.
Εδώ, το κρύο του χειμώνα διαπερνά τα πάντα,
μια αγριότητα που κατανοούσαν οι πρόγονοί μας.
Όμως, αντί να φύγουν, έζησαν σε αυτόν τον τόπο,
γιορτάζοντας τη γη, τη φύση και τη Σούβα,
και ζώντας σε αρμονία με τη λίμνη και τα βουνά.

Αυτός ο τρόπος ζωής ήταν φυσικός τότε και είναι φυσικός για εμάς σήμερα.
Αυτό είναι το πνεύμα της τεχνογνωσίας μας και η έμπνευση για την ποιότητά μας.

Άρθρο

Η αρχή: Στις όχθες της λίμνης Σούβα, επαρχία Ναγκάνο.
Προϊόντα φτιαγμένα σε αρμονία με τη φύση

Πριν από οκτώ δεκαετίες, η Epson ξεκίνησε την πορεία της, συναρμολογώντας εξαρτήματα ρολογιών.

Η επαρχία Ναγκάνο στην Ιαπωνία υπερηφανεύεται για την πλούσια χλωρίδα, τις μεγαλοπρεπείς κορυφές των ιαπωνικών Άλπεων και την ποικιλόμορφη άγρια φύση. Εδώ η Daiwa Kogyo, πρόδρομος της Epson, ξεκίνησε την επιχείρησή της στις 18 Μαΐου 1942, από τις όχθες της μεγαλύτερης λίμνης του Ναγκάνο, της λίμνης Σούβα.

Οι κάτοικοι της περιοχής σέβονται το φυσικό περιβάλλον της λίμνης, ζώντας στα χωριά και στα βουνά με ευγνωμοσύνη για την αφθονία που προσφέρει ο τόπος. Η λίμνη Σούβα περικλείει την ομορφιά και την αυστηρότητα της φύσης, καθώς και την ιερότητα του περιβάλλοντος. Ένα περιβάλλον που συντηρεί εδώ και πολύ καιρό τους κατοίκους της Σούβα. Περισσότερα από 2.000 χρόνια πριν, κατά την περίοδο Τζομόν, οι κάτοικοι ψάρευαν στα νερά της Σούβα και έπαιρναν τον πάγο της για να τον μεταφέρουν απέναντι από τη λίμνη. Για πολλά χρόνια, η λίμνη Σούβα έπαιζε σημαντικό ρόλο στην καθημερινή επιβίωση.

Οι κρύοι, δριμείς χειμώνες εμπόδιζαν τη γεωργία, γι’ αυτό οι κάτοικοι της Σούβα βασίζονταν στο κυνήγι και στην τροφή από το βουνό για τη συντήρησή τους, μαθαίνοντας να ζουν με τη γη. Μια στενή σχέση που εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα. Οι κάτοικοι της Σούβα ήταν πρωτοπόροι που σέβονταν το περιβάλλον.

Σήμερα, η Epson απασχολεί περίπου 77.000 άτομα παγκοσμίως και οι παγκόσμιες εταιρικές πωλήσεις ξεπερνούν το ένα τρισεκατομμύριο γεν. Ωστόσο, ξεκίνησε την πορεία της από μια παλιά, μετασκευασμένη αποθήκη μίσο, συναρμολογώντας εξαρτήματα ρολογιών.

Το καθαρό νερό και ο φρέσκος αέρας δημιούργησαν το τέλειο περιβάλλον για την παραγωγή οργάνων ακριβείας.

Ωστόσο, η περιοχή δεν ήταν ποτέ πλούσια, αλλά ο Hisao Yamazaki, ο ιδρυτής της εταιρείας, είδε ότι υπήρχαν δυνατότητες στον τόπο όπου είχε ανθίσει κάποτε η βιομηχανία ακατέργαστου μεταξιού. Οραματίστηκε μια νέα βιομηχανία που θα αποκαθιστούσε τη ζωτικότητα στην περιοχή και στις ζωές των ντόπιων. Ο Yamazaki επέστρεψε στη Σούβα για να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση.

Μαζί με τον δήμαρχο της Σούβα και άλλους επιφανείς επιχειρηματίες, ο Yamazaki προσέγγισε τον Shoji Hattori, διευθύνοντα σύμβουλο της Daini Seikosha (νυν Seiko Instruments) με την προοπτική της ανάπτυξης οργάνων μεγαλύτερης ακρίβειας.

Ο όμιλος πίστεψε ότι το κλίμα της Σούβα ήταν όπως της Ελβετίας με χαμηλή υγρασία το καλοκαίρι, συνεπώς θα ήταν το ιδανικό περιβάλλον για μια βιομηχανία οργάνων ακριβείας. Πίστεψαν ότι η Σούβα θα μπορούσε να γίνει η Ελβετία της Ανατολής και ξεκίνησαν τις εργασίες συναρμολόγησης ρολογιών. Η εταιρεία είχε μόνο εννέα υπαλλήλους.

Το όραμα του Hisao Yamazaki παραμένει ζωντανό σήμερα.

Το πάθος του Yamazaki για τη δημιουργία μιας ιαπωνικής βιομηχανίας ρολογιών τον οδήγησε στη συλλογή εξαρτημάτων στα τέλη της δεκαετίας του 1940. Αν δεν είχε κάποια εξαρτήματα, τα κατασκεύαζε. Μέχρι τις 21 Ιανουαρίου 1946, συγκέντρωσε τα εξαρτήματα για να συναρμολογήσει τέσσερα ρολόγια, τα οποία ολοκληρώθηκαν την επόμενη ημέρα μετά από μια νύχτα συναρμολόγησης.

Μόνο δύο από τα τέσσερα ρολόγια δούλευαν, αλλά αυτό θα προετοίμαζε το έδαφος για μια κουλτούρα πειραματισμού που εξακολουθεί να υπάρχει στην Epson σήμερα.

Ο Yamazaki επέδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα δηλώνοντας, «Θα δώσω την καρδιά και την ψυχή μου σε αυτό. Πρέπει να ενώσουμε όλοι τις δυνάμεις μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η επιχείρηση θα ριζώσει εδώ.»

Αυτό το τόσο συναισθηματικό μήνυμα εξακολουθεί να εμπνέει την Epson σήμερα. Αργότερα ο Shoji Hattori, ο οποίος έγινε έκτοτε πρόεδρος, περιέγραψε τον Yamazaki ως έναν άνθρωπο που χαρακτηριζόταν από ακεραιότητα και επιμονή. Η στάση του Yamazaki εξακολουθεί να διαπερνά την εταιρική κουλτούρα της Epson.

Κεφάλαιο 2

Στη Seiko Epson, δεσμευόμαστε να συμβάλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος κατά την κατασκευή των προϊόντων μας. Αυτή είναι η υπόσχεση που δώσαμε στη Σούβα.

Η εταιρεία μας γεννήθηκε σε μια γη που περιβάλλεται από το μεγαλείο της φύσης, με μια λίμνη που απλώνεται μπροστά μας. Ακόμα και όσοι γνώριζαν μόνο αυτό το μέρος μπορούσαν εύκολα να κατανοήσουν την ομορφιά του περιβάλλοντος. Ο ιδρυτής της εταιρείας, Hisao Yamazaki, δεσμεύτηκε να μην μολύνει ποτέ τη λίμνη Σούβα, αλλά να διατηρήσει την ομορφιά της. Η φύση, παρά τη μεγαλοπρέπειά της, είναι ευαίσθητη και ευάλωτη και ανεξάρτητα από τα αριστουργήματα που δημιουργούμε, η αξία μας μειώνεται αν καταστρέψουμε τη φύση.

Η εταιρεία μας γεννήθηκε σε αρμονία με την κοινότητα και τη φύση μας. Η λίμνη Σούβα προήλθε από τεκτονική δραστηριότητα πριν από εκατομμύρια χρόνια. Φυσικά, η Σούβα έχει παρελθόν και παρόν. Ο Yamazaki έδωσε την υπόσχεσή του στη λίμνη Σούβα με αντάλλαγμα την ικανότητα βιομηχανικής κατασκευής στην περιοχή. Ως αποτέλεσμα, το όραμά του συνεχίστηκε για πολλές γενιές και παρήγαγε τις αξίες μας. Χωρίς τη φύση, η επιχείρησή μας δεν θα ήταν δυνατή.

Όταν κοιτάζουμε γύρω μας, βλέπουμε τα επιβλητικά δέντρα να ορθώνονται στον ουρανό. Αν ακούσουμε προσεκτικά, η ζωή βρίσκεται παντού. Ακόμα και σήμερα, η λίμνη Σούβα είναι υπέροχη. Η αφθονία της φύσης στο σωστό μέρος και τη σωστή στιγμή. Η δεξιοτεχνία μας έχει φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη και συνεχίζουμε να δημιουργούμε, αντιμετωπίζοντας ταυτόχρονα τα πιο δύσκολα παγκόσμια ζητήματα.

Βιομηχανική κατασκευή σε αρμονία με τη φύση.

Από τη στιγμή της ίδρυσής μας, η αποστολή μας ήταν να συμβάλλουμε στην προστασία του περιβάλλοντος, κατασκευάζοντας προϊόντα σε αρμονία με τη φύση.

«Δεν πρέπει ποτέ να μολύνουμε τη λίμνη Σούβα.» Αυτά είναι τα λόγια του ιδρυτή μας, Hisao Yamazaki. Για να αναπτύξουμε την επιχείρησή μας σε αυτές τις ακτές στην καρδιά της φύσης, δημιουργήσαμε μια αρμονική σχέση με την τοπική κοινότητα και εργαστήκαμε για την προστασία του περιβάλλοντος – αυτή ήταν η αποστολή μας από την αρχή.

Καθαρίζουμε τα λύματά μας για να προστατεύσουμε τη λίμνη Σούβα, και τη δεκαετία του 1970 θεσπίσαμε εσωτερικά, εθελοντικά περιβαλλοντικά πρότυπα που ήταν αυστηρότερα από τα νομικά και κανονιστικά όρια για την πρόληψη της ρύπανσης.

Ως κατασκευαστής, ακολουθούμε διαδικασίες δημιουργίας και παράδοσης νέων προϊόντων που έχουν συχνά αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον. Ωστόσο, η εξισορρόπηση της προστασίας του περιβάλλοντος με τις λειτουργίες βρισκόταν ανέκαθεν στο επίκεντρο της επιχείρησής μας στη Seiko Epson. Είναι μια κουλτούρα που μεταδόθηκε από γενιά σε γενιά και παρέμεινε ακέραιη καθώς η παγκόσμια επιχείρησή μας αναπτύχθηκε και επεκτάθηκε.

Η τεχνολογία και οι πληροφορίες έχουν μικρή αξία χωρίς τον ανθρωπισμό και τη δημιουργικότητα.

Τη δεκαετία του 1980, καθώς ήρθε στο προσκήνιο το ζήτημα της επίγνωσης των κινδύνων που σχετίζονται με το στρώμα του όζοντος, η Seiko Epson έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που δεσμεύτηκε να καταργήσει τους χλωροφθοράνθρακες (CFC). Ο Tsuneya Nakamura, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος, δήλωσε: «Δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάτι που γνωρίζουμε ότι βλάπτει το περιβάλλον. Η τεχνολογία και οι πληροφορίες δεν έχουν καμία αξία από μόνες τους, αλλά γίνονται χρήσιμες και πολύτιμες μόνο μέσω του ανθρωπισμού και της δημιουργικότητας στα χέρια των ανθρώπων που τις χρησιμοποιούν.» Το 1992, η εταιρεία πέτυχε την πλήρη εξάλειψη καθορισμένων CFC στην Ιαπωνία και την επόμενη χρονιά το πετύχαμε αυτό σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο Nakamura ανέφερε: «Εφόσον δεν υπήρχε μια αποτελεσματική εναλλακτική, αναπτύξαμε τις δραστηριότητές μας χωρίς CFC, παρόλο που δεν είχαμε σαφείς προοπτικές επιτυχίας, και αμφισβητήσαμε το τι είναι δυνατό. Λάβαμε το Βραβείο Προστασίας του Στρατοσφαιρικού Όζοντος από την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, το οποίο παρέλαβα στην Ουάσινγκτον εκ μέρους όλων των εργαζομένων μας. Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία.»

Ογδόντα χρόνια μετά την ίδρυσή μας, οι πεποιθήσεις και οι αξίες μας παραμένουν ακλόνητες. Το 2016, παρουσιάσαμε το PaperLab A-8000, ένα σύστημα κατασκευής χαρτιού στο γραφείο που καταστρέφει εμπιστευτικά έντυπα έγγραφα και ανακυκλώνει το χαρτί στο πλαίσιο μιας διαδικασίας ξηρού τύπου, εξοικονομώντας έτσι έναν πολύτιμο πόρο, το νερό.

Η βιωσιμότητα περιλαμβάνεται στη δήλωση για το μακροπρόθεσμο όραμά μας. Το Περιβαλλοντικό Όραμα 2050 δηλώνει ότι θα επιτύχουμε αρνητικό ισοζύγιο άνθρακα και θα εξαλείψουμε τη χρήση υπόγειων πόρων άνθρακα – ένας υψηλός στόχος που σκοπεύουμε να επιτύχουμε.

Ποια κοινωνικά ζητήματα μπορούμε να επιλύσουμε μέσω της τεχνολογίας μας;

Ως μια μικρή εταιρεία, η οποία γεννήθηκε σε μια περιοχή με πλούσια φύση και αναπτύχθηκε μέσω της συνύπαρξης με την τοπική της κοινότητα, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για την επίλυση των σύγχρονων κοινωνικών ζητημάτων.
Οι ιδέες που καθοδηγούν την εταιρεία μας από την ίδρυσή της παραμένουν σταθερές στην τρέχουσα φιλοσοφία διαχείρισης, την οποία εκφράζουμε με τον τίτλο «Η Γη είναι φίλος μας».

Κεφάλαιο 3

Προσφέραμε ακριβή ώρα στον κόσμο.

Το 1959 ξεκίνησε το πιο σημαντικό μας έργο.
Το έργο 59A θα επαναπροσδιόριζε την ωρολογοποιία, από τα μηχανικά ρολόγια μέχρι τις νέες τεχνολογίες.
Ο στόχος: να δημιουργήσουμε την επόμενη γενιά ρολογιών υψηλής ακρίβειας για να αλλάξουμε τα δεδομένα στους αθλητικούς αγώνες. Αυτό θα είχε ως αποτέλεσμα το πρώτο ρολόι quartz στον κόσμο, καθώς και τις συμπαγείς, αποδοτικές και ακριβείς τεχνολογίες μας. Αυτή τη νοοτροπία εξακολουθούμε να διατηρούμε σήμερα.

Όλα ξεκίνησαν με ένα όνειρο να αλλάξουμε τον κόσμο. Λάβαμε μέρος στον διεθνή διαγωνισμό ρολογιών που πραγματοποιήθηκε στην Ελβετία, το αποκορύφωμα της μηχανικής ωρολογοποιίας. Η πρώτη μας προσπάθεια στον τομέα των ρολογιών χειρός απέτυχε, αλλά μας έδωσε την ώθηση να προχωρήσουμε μπροστά.
Αργότερα, χάρη στην άοκνη προσπάθεια των εργαζομένων, πετύχαμε πιο ακριβή ρολόγια και κερδίσαμε μερικά από τα κορυφαία βραβεία στον κόσμο.

Για εμάς, όμως, το ζητούμενο δεν ήταν τα βραβεία. Ήταν να προσφέρουμε ακριβή ώρα στους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Έτσι, καταστήσαμε διαθέσιμη στον κόσμο την τεχνολογία quartz, τον καρπό της αναζήτησής μας για συμπαγείς, αποδοτικές τεχνολογίες ακριβείας. Τώρα, αυτή η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία εκτείνεται στην υφήλιο και παρέχει σε όλους πιο ακριβή ώρα. Πιστεύουμε ότι ο χρόνος δεν ανήκει σε κανέναν. Έχουμε όλοι δικαίωμα σε αυτόν. Έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε, αλλά η αναζήτησή μας για συμπαγή, αποδοτική τεχνολογία ακρίβειας συνεχίζεται.

Ολοκληρωμένη ωρολογοποιία. Η πρόκληση να γίνουμε οι καλύτεροι απαιτεί ακρίβεια.
Η απάντηση σε αυτή την πρόκληση ήταν οι αποδοτικές, συμπαγείς τεχνολογίες ακριβείας.

Το σκεπτικό πίσω από τις αποδοτικές, συμπαγείς τεχνολογίες ακριβείας.

Η νοοτροπία της εταιρείας μας ήταν πάντα να δημιουργεί και να κατασκευάζει προϊόντα με τεχνολογία που εξοικονομεί ενέργεια, χρόνο, προσπάθεια και χώρο.

Τα ρολόγια στα μέσα του 20ού αιώνα απαιτούσαν περισσότερη ισχύ, ήταν μεγαλύτερα και λιγότερο ακριβή από τα σημερινά ρολόγια. Ο στόχος ήταν να γίνουν μικρότερα, ακριβέστερα και αποδοτικότερα.

Ως αποτέλεσμα, τα ρολόγια Seiko είναι πρακτικά και κάνουν τη ζωή πιο πολύχρωμη. Οι εργαζόμενοι της Epson προσπαθούν να τελειοποιήσουν αποδοτικές, συμπαγείς τεχνολογίες ακριβείας, μεταφέροντας αυτά τα χαρακτηριστικά στα προϊόντα και σε όλο τον κόσμο.

Μετά το 1945, η Daiwa Kogyo και το εργοστάσιο στη Σούβα της Daini Seikosha – που συγχωνεύθηκε στην Suwa Seikosha το 1959 – ξεκίνησαν τη μαζική παραγωγή ρολογιών χειρός. Το 1959, χάρη σε ορισμένους εξαιρετικούς μηχανικούς, η εταιρεία ανέπτυξε το πρώτο ρολόι χειρός της Ιαπωνίας σε πρωτότυπο σχέδιο, το Marvel. Οι Ιάπωνες το θεώρησαν εκπληκτικό επίτευγμα για την ακρίβεια και την ποιότητά του και το Marvel κατέκτησε τις πρώτες πέντε θέσεις στον Πίνακα Δοκιμών Σύγκρισης Ποιότητας για την Αξιολόγηση των Εγχώριων Ρολογιών του Υπουργείου Διεθνούς Εμπορίου και Βιομηχανίας της Ιαπωνίας.

Έως το 1958, η εταιρεία κατέκτησε τις πρώτες εννέα θέσεις στον Πίνακα Δοκιμών Σύγκρισης Ποιότητας για την Αξιολόγηση των Εγχώριων Ρολογιών. Ωστόσο, η Seiko Epson δεν έμεινε ποτέ ικανοποιημένη με την υπάρχουσα κατάσταση και επιδίωξε να γίνει παγκόσμιος ηγέτης.

Το έργο 59A και η δημιουργία του πρώτου ρολογιού χειρός quartz στον κόσμο.

Αυτό το γεγονός σηματοδότησε την απαρχή αποδοτικών, συμπαγών τεχνολογιών ακριβείας. Το έργο 59A (η εσωτερική ονομασία του) θα γινόταν το ρολόι που θα άλλαζε την ωρολογοποιία.

Το όνομα αναφέρεται στο έτος 1959 και το «Α» επισημαίνει τη σπουδαιότητα του έργου. Ξεκίνησε με τρεις προτάσεις: ένα ηλεκτρονικό ρολόι περόνης συντονισμού, έναν τομέα όπου μια άλλη εταιρεία είχε ήδη το προβάδισμα, ένα ρολόι με ηλεκτρικό τροχό ισορροπίας και ένα χρονόμετρο quartz, το οποίο είχε περίπου το μέγεθος ενός ντουλαπιού εκείνη την εποχή.

Οι δύο πρώτες προτάσεις είχαν σημαντικές αδυναμίες, συνεπώς οι προσπάθειες επικεντρώθηκαν στο χρονόμετρο quartz, κάτι που θα άλλαζε την πορεία της ωρολογοποιίας. Τα πρώτα ρολόγια quartz που αναπτύξαμε είχαν ακόμα το μέγεθος των επιτραπέζιων ρολογιών, αλλά η εταιρεία άρχισε να συμμετέχει με ρολόγια στον Διαγωνισμό Χρονομέτρων του Neuchâtel στην Ελβετία, ο οποίος καθορίζει το σημείο αναφοράς για τα ρολόγια. Ενώ προσπαθούσε επανειλημμένα να μειώσει το μέγεθος και να βελτιώσει την ακρίβεια, η εταιρεία άρχισε να λαμβάνει βραβεία για τις κατηγορίες ναυτικών χρονομέτρων και πινάκων, παρουσιάζοντας στον κόσμο ένα νέο επίπεδο προτύπων. Ενώ βελτίωσε την τεχνολογία μέσω του Διαγωνισμού Χρονομέτρων του Παρατηρητηρίου Neuchâtel, η εταιρεία μείωσε περαιτέρω το μέγεθος και την ενεργειακή απόδοση μέσω πρακτικών εφαρμογών όπως η ομάδα παρατήρησης της Ανταρκτικής και το τρένο υψηλής ταχύτητας Shinkansen. Έως το 1969, δέκα χρόνια μετά το έργο 59A, η Seiko παρουσίασε το πρώτο ρολόι χειρός quartz στον κόσμο, το Seiko Quartz Astron 35SQ.

Αυτοματισμός και επέκταση της βιομηχανικής κατασκευής, που οδηγεί σε μαζική παραγωγή σε παγκόσμια κλίμακα.

Στρέφοντας για λίγο την προσοχή στη βιομηχανική κατασκευή, η Seiko Epson βελτίωσε τον σχεδιασμό, τον καταμερισμό της εργασίας σε γραμμή ιμάντα (Belt-Line) και την αυτοματοποιημένη συναρμολόγηση στα μέσα της δεκαετίας του 1960, καθώς η υψηλή ακρίβεια απαιτεί υψηλό συντονισμό. Η προέλευση των σημερινών μας κατασκευαστικών λύσεων – ή της ρομποτικής – είναι μια αυτοματοποιημένη τεχνολογία. Το 1983, η εταιρεία ξεκίνησε τις εξωτερικές πωλήσεις ρομποτικών μηχανισμών συναρμολόγησης ακριβείας και έως το 2009, οι εργασίες είχαν επεκταθεί. Αργότερα ήρθαν οι συμπαγείς ρομποτικοί μηχανισμοί 6 αξόνων, προσφέροντας βέλτιστη απόδοση για συναρμολόγηση ακριβείας μικρών τεμαχίων.

Με την εξέλιξη του αυτοματισμού στην ωρολογοποιία, η Seiko Epson έγινε παγκόσμιος ηγέτης στην παραγωγή ρολογιών χειρός.

Η τεχνολογία υπάρχει για να εξυπηρετεί όλους, όχι λίγους εκλεκτούς

Η εταιρεία όχι μόνο συνέχισε να αναπτύσσει την τεχνολογία ρολογιών quartz, αλλά επίσης επιδίωξε να εξελίξει την ακρίβεια των μηχανικών ρολογιών, ανταγωνιζόμενη μεγάλα ονόματα στον Διαγωνισμό Χρονόμετρων του Neuchâtel. Το 1964, η Seiko έλαβε μέρος με το πρώτο της μηχανικό ρολόι, καταλαμβάνοντας τη χαμηλή 144η θέση.

Ωστόσο, αυτό το κακό αποτέλεσμα αποτέλεσε έμπνευση για βελτίωση και το 1968 στον Διαγωνισμό Χρονομέτρων του Παρατηρητηρίου Neuchâtel της Γενεύης, η Seiko κατέκτησε τις κορυφαίες θέσεις της κατηγορίας μηχανικών ρολογιών χειρός. Αυτή η προσπάθεια επαλήθευσε την τεχνολογία ακριβείας μας. Μεταξύ των νικητών ήταν η Kyoko Nakayama, η πρώτη γυναίκα που κατέχει τον τίτλο Contemporary Master Craftsperson (σύγχρονος αρχιτεχνίτης) και η πρώτη γυναίκα στη μακρά ιστορία του διαγωνισμού που συμμετείχε και κέρδισε το βραβείο Regulateur.

Οι διαγωνισμοί υψηλής ακρίβειας είναι σαν τους αγώνες της Φόρμουλα 1 και διαφέρουν από τα εμπορικά προϊόντα. Για να καταστεί δυνατή η διάθεση καλύτερων προϊόντων σε περισσότερους ανθρώπους, η τεχνολογία και οι δεξιότητες που χρησιμοποιούνται για την ανάπτυξη ρολογιών παίρνουν σάρκα και οστά στην επωνυμία Grand Seiko.

Δεν κρατήσαμε για λίγους εκλεκτούς αυτή την τεχνολογία που μας βοηθά να αναπτύξουμε συμπαγή, αποδοτικά και ακριβή ρολόγια. Αντ' αυτού, καταστήσαμε την τεχνολογία διαθέσιμη, ώστε όλοι να μπορούν να απολαμβάνουν ρολόγια ακριβείας παγκόσμιας ποιότητας. Το αποτέλεσμα ήταν τα ρολόγια χειρός quartz, μια τεχνολογία που αναπτύχθηκε στην Ιαπωνία και εξαπλώθηκε σε όλο τον κόσμο, προσφέροντας ακριβή ώρα στα χέρια των ανθρώπων παγκοσμίως.

Σήμερα, η Seiko Epson παραμένει σταθερή στην πεποίθηση ότι η τεχνολογία από μόνη της δεν επιλύει προβλήματα, αλλά η νοοτροπία των εργαζομένων είναι αυτή που μπορεί να το κάνει.

Οι συμπαγείς, αποδοτικές τεχνολογίες ακριβείας μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις και αυτή η εταιρική στάση έχει διευρυνθεί ώστε να εμπνέει εμπιστοσύνη και να δίνει ελπίδα όχι μόνο στους εργαζόμενους, αλλά και στις κοινότητες σε όλο τον κόσμο.

Κεφάλαιο 4

Αν δεν υπάρχει, θα το δημιουργήσουμε. Η Ιαπωνία βρισκόταν σε κατάσταση φρενίτιδας. Είχαμε σημειώσει την ώρα της νίκης.

Η υψηλού κύρους διεθνής αθλητική διοργάνωση του 1964 γέμισε τη χώρα με ενθουσιασμό.
Αθλητές από όλο τον κόσμο είχαν προπονηθεί και αφιερώσει τη ζωή τους για εκείνη την ημέρα.
Οι ώρες, τα λεπτά και τα δευτερόλεπτα καθορίζουν τις νίκες και τις ήττες.
Είμαστε οι φύλακες του χρόνου.
Και το ανακοινώνουμε στον κόσμο με το σλόγκαν, «Ένα βήμα παραπέρα από τις προηγούμενες συσκευές χρονομέτρησης».
Ο κόσμος γιόρτασε αυτή τη νέα ακρίβεια και ταχύτητα, που σηματοδότησε μια νέα εποχή στη χρονομέτρηση των Αγώνων.
Και αυτή η επιτυχία θα οδηγούσε σε καινοτομίες στην εκτύπωση που θα άλλαζαν τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του πρώτου μικρού, ελαφριού ψηφιακού εκτυπωτή και του ρολογιού quartz.

Αναπτύξαμε και κατασκευάσαμε συμπαγείς, αποδοτικές τεχνολογίες ακριβείας που απαιτούνται για την παραγωγή εξαρτημάτων ρολογιών quartz που ήταν πρωτοφανείς για την εποχή.
Δεν είναι ποτέ εύκολο να δημιουργηθεί κάτι από την αρχή.

Ένα πράγμα από το μηδέν. Δύο πράγματα από ένα. Η απόσταση είναι ίδια, αλλά η διαφορά είναι τεράστια.
Κάποιοι λένε ότι η Σούβα και η γη γύρω από τη λίμνη δημιουργήθηκαν από εγγειοβελτιωτικά έργα κατά την περίοδο Έντο.
Και αυτή η γη είναι δημιούργημα των ανθρώπων. Δημιουργούμε αυτό που δεν έχει ακόμη δημιουργηθεί.
Αυτό το πνεύμα είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από τη βιομηχανική κατασκευή στην Epson.

"Αν δεν υπάρχει, το δημιουργούμε."
Αυτή η ατμόσφαιρα δημιουργικότητας και πρόκλησης οδηγεί σε πολλές παγκόσμιες πρωτιές.

Από ρολόγια μέχρι εκτυπωτές: Η σχεδόν άγνωστη ιστορία της Seiko Epson.

Σήμερα, το 2022, πολλοί γνωρίζουν τη Seiko Epson – ή απλά Epson–- για τους εκτυπωτές και τους βιντεοπροβολείς της.

Η Seiko Epson έχει τις ρίζες της στην ωρολογοποιία, αλλά λίγοι γνωρίζουν τι οδήγησε στην επιχειρηματική επέκταση της Epson. Η διεθνής αθλητική διοργάνωση το 1964, όπου η Seiko έγινε ο επίσημος χρονομέτρης, ήταν μια στιγμή ορόσημο για την εταιρεία.

Μέτρηση και καταγραφή των αποτελεσμάτων αγώνων γρήγορα και με ακρίβεια

Η επιστήμη ήταν το θέμα αυτής της διοργάνωσης και η Seiko, με το σλόγκαν «Ένα βήμα μπροστά από τη συμβατική χρονομέτρηση», επιλέχθηκε ως ο επίσημος χρονομέτρης. Η Epson, μια εταιρεία του Ομίλου Seiko που μετονομάστηκε αργότερα σε Suwa Seikosha, έπαιξε ρόλο στους Αγώνες. Η εταιρεία είχε αναπτύξει ένα χρονόμετρο κρυστάλλου βασισμένο στην τεχνολογία των ρολογιών quartz από το έργο 59A. Επιπλέον, η εταιρεία ανέπτυξε, και για κάποιο διάστημα διέθεσε στην αγορά, ένα εκτυπωτικό χρονόμετρο. Αυτό το ψηφιακό χρονόμετρο quartz τύπου ταλαντωτή προσέφερε ηλεκτρονική χρονομέτρηση, ψηφιακή οθόνη και επιλογή εκτύπωσης.

Αυτές οι καινοτομίες άνοιξαν τον δρόμο για πρωτοφανή ταχύτητα και ακρίβεια και η επιχείρηση χρονομέτρησης της εταιρείας άνθισε. Η φράση, «για πρώτη φορά κανείς δεν παραπονέθηκε για τη χρονομέτρηση», έλεγε πολλά.

Μετά από αυτή την επιτυχία ακολούθησε ο πρώτος στον κόσμο, μικρός και ελαφρύς ψηφιακός εκτυπωτής, ο EP-101 (1968). Την επόμενη χρονιά κυκλοφόρησε το πρώτο ρολόι quartz στον κόσμο, το Seiko Quartz Astron 35SQ.

Ανάπτυξη του EP-101

Τα χρόνια που ακολούθησαν την αθλητική διοργάνωση του 1964, η εταιρεία εξελίχθηκε σε ολοκληρωμένο κατασκευαστή που χειριζόταν το δικό του μάρκετινγκ, τις πωλήσεις και το σέρβις. Στη δεκαετία του 1960, όταν εμφανίστηκαν για πρώτη φορά οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, η εταιρεία έδωσε έμφαση στους μικρούς εκτυπωτές που είχαν πιθανές εφαρμογές σε υπολογιστές. Το αποτέλεσμα ήταν η εμπορευματοποίηση του EP-101, το 1968.

Ο EP-101 σηματοδότησε μια νέα εποχή στην ψηφιακή εκτύπωση. Ο εκτυπωτής ήταν ελαφρύς και αρκετά μικρός ώστε να χωράει στην παλάμη ενός χεριού. Επιπλέον, χρησιμοποιούσε το ένα εικοστό της ισχύος των συμβατικών εκτυπωτών. Η Epson σχεδίασε τον εκτυπωτή με το σκεπτικό «αν δεν υπάρχει, θα πρέπει να τον κατασκευάσουμε». Αυτή η ιδέα στον τομέα του εξοπλισμού πληροφορικής αποτέλεσε μια ευκαιρία να εφαρμόσουμε τις συμπαγείς, αποδοτικές τεχνολογίες ακριβείας της εταιρείας που αναπτύχθηκαν μέσω της κατασκευής ρολογιών. Ο EP-101 ξεπέρασε τις προσδοκίες, πουλώντας συνολικά 1,44 εκατομμύρια μονάδες.

Από την ανάπτυξη του EP-101, ενός χρονομέτρου εκτύπωσης που χρησιμοποιήθηκε για τη γρήγορη και ακριβή χρονομέτρηση διεθνών αθλητικών διοργανώσεων, προέκυψε η σημερινή βασική επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρείας: Οι λύσεις εκτύπωσης.

Ποτέ ικανοποιημένοι με την υπάρχουσα κατάσταση. Τα υψηλότερα πρότυπα δεξιοτεχνίας.

Η πρόκληση για την ανάπτυξη ενός ρολογιού χειρός quartz συνεχίστηκε. Ο στόχος ήταν να μειωθεί το μέγεθος του ρολογιού quartz για να φοριέται στον καρπό, εξοικονομώντας χώρο και ενέργεια. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η εταιρεία έπρεπε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια. Συγκεκριμένα, έπρεπε να παραγάγει ένα ταλαντωτή κρυστάλλου, ηλεκτρονικά κυκλώματα και κινητήρα σε μεγέθη που δεν υπήρχαν. Τελικά, η Epson τα κατασκεύασε εσωτερικά, καθώς η προμήθειά τους από εξωτερικές πηγές θα προκαλούσε μια σειρά από νέα προβλήματα.

Το 1969, η εταιρεία παρουσίασε το πρώτο ρολόι χειρός quartz στον κόσμο, το Seiko Quartz Astron. Αυτό οδήγησε σε μια νέα εποχή στη χρονομέτρηση και θα ακολουθούσαν πολλά άλλα επιτεύγματα και διακρίσεις, όπως το υψηλού κύρους βραβείο IEEE Milestone Award (2004) και το Heritage of Future Technology (2018 και 2019), σε αναγνώριση της συμβολής της εταιρείας στην τεχνολογική ανάπτυξη για τον κόσμο. Μεταξύ των επιτευγμάτων ήταν το πρώτο ψηφιακό ρολόι quartz LCD με εξαψήφια οθόνη, που κυκλοφόρησε το 1978.

Από το χρονόμετρο εκτύπωσης και τον EP-101 μέχρι την εμπορευματοποίηση του ρολογιού quartz, όλα τα προϊόντα αντιπροσωπεύουν την καινοτομία. Αν κάτι δεν υπάρχει, το φτιάχνουμε εμείς οι ίδιοι. Αυτό το πνεύμα δημιουργικότητας και πρόκλησης δεν έχει κλονιστεί ποτέ και διατηρείται μέχρι σήμερα.

Κεφάλαιο 5

Το πνεύμα δημιουργικότητας και πρόκλησης συνεχίζει να υπάρχει.
Πάντοτε και για πάντα μαζί σας.

Ο πρώτος ψηφιακός εκτυπωτής, ο EP-101, έφερε νέα αξία στον κόσμο.
Ο πρώτος ψηφιακός εκτυπωτής, ο EP-101, έφερε νέα αξία στον κόσμο. Απόγονοι του EP, δηλαδή EP SON. Από τότε, έχουμε γεννήσει και παραδώσει πολλά από αυτά τα παιδιά στον κόσμο, όχι μόνο στην Ιαπωνία.

Φυτέψαμε τις ρίζες για μια κουλτούρα οικιακής εκτύπωσης φωτογραφιών και δημιουργήσαμε μια κουλτούρα παρουσιάσεων μεγάλης οθόνης στο γραφείο. Ωστόσο, πέρα από κάθε κορυφή, υπάρχουν πολλά περισσότερα. Οι φιλοδοξίες δεν πρέπει να αποφασίζονται από τους άλλους. Εμείς αποφασίζουμε για αυτές.

Ανεξαρτήτως εποχής, πρέπει να προχωράμε μπροστά. Στο σπίτι, στο γραφείο, στο εμπόριο και στη βιομηχανία, παντού, πρέπει να δεχόμαστε την πρόκληση για κλείσιμο των βρόχων πόρων και να προσθέτουμε νέα αξία σε ό,τι χρησιμοποιείται. Χρησιμοποιούμε ό,τι χρειαζόμαστε, όταν το χρειαζόμαστε και μόνο στην ποσότητα που χρειαζόμαστε.
Προερχόμαστε από τη Σούβα του Ναγκάνο. Όπως οι προκάτοχοί μας άνοιξαν τον δρόμο για έναν νέο κόσμο, θα πρωτοπορήσουμε και εμείς ανοίγοντας ένα μονοπάτι προς το μέλλον, επιτυγχάνοντας βιωσιμότητα και εμπλουτίζοντας τις κοινότητες.

Η Epson προσπαθεί να επιλύει κοινωνικά ζητήματα σε όλο τον κόσμο.

Λύσεις σε παγκόσμια κλίμακα για προσέγγιση όσο το δυνατόν περισσότερων ανθρώπων.

Το όραμα της Epson είναι να χρησιμοποιεί νέες τεχνολογίες για να επιλύει τα παγκόσμια προβλήματα και να κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα.

Το 1975, δημιουργήσαμε την επωνυμία Epson με στόχο την ανάπτυξη νέων εκτυπωτών και άλλου εξοπλισμού πληροφορικής και την είσοδο στην παγκόσμια αγορά. Η επωνυμία αντανακλά την επιθυμία μας να συνεχίσουμε να δημιουργούμε πολλά προϊόντα και υπηρεσίες ή τους «απογόνους» του EP σε διάφορους τομείς, όπως ακριβώς ο πολύ επιτυχημένος ψηφιακός εκτυπωτής EP-101 προσέφερε νέα αξία στους πελάτες μας.

Την ίδια χρονιά, ιδρύσαμε το πρώτο μας γραφείο πωλήσεων στο εξωτερικό, την Epson America, Inc. Σήμερα, η Epson διαθέτει ένα παγκόσμιο δίκτυο πωλήσεων και προσφέρει προϊόντα σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Η καινοτομία στην εκτύπωση που ξεκίνησε με τον EP-101 οδήγησε στον Epson Stylus Color, που ήταν ο πρώτος έγχρωμο εκτυπωτής inkjet στον κόσμο. Προσφέροντας ανάλυση 720 dpi, αυτό το προϊόν καθιέρωσε την κουλτούρα της έγχρωμης εκτύπωσης και της εκτύπωσης φωτογραφιών στο σπίτι. Το 1989, παρουσιάσαμε τον βιντεοπροβολέα LCD VPJ-700 και από τότε δημιουργήσαμε και καλλιεργήσαμε μια κουλτούρα παρουσίασης μεγάλης οθόνης με τη χρήση βιντεοπροβολέων. Σήμερα, ο τομέας τεχνογνωσίας της Epson επεκτείνεται πέρα από την εκτύπωση και την προβολή. Οι καινοτομίες μας έχουν φέρει επανάσταση στον κατασκευαστικό κλάδο. Η τεχνολογία ανίχνευσης της Epson βελτιώνει τις ζωές των ανθρώπων. Η έρευνά μας δημιουργεί λύσεις για περιβαλλοντικά ζητήματα. Η Epson προσφέρει νέα αξία στον κόσμο.

Καινοτομίες στην εκτύπωση

Η Epson άρχισε να αναπτύσσει μία από τις βασικές της επιχειρήσεις, τους εκτυπωτές inkjet, το 1978, χρησιμοποιώντας την πιεζοηλεκτρική τεχνολογία για κεφαλές εκτυπωτών – τη βασική τεχνολογία στους εκτυπωτές inkjet της Epson. Η μέθοδος δεν χρησιμοποιεί θερμότητα για την εξαγωγή μελανιού, επομένως οι κεφαλές εκτύπωσης είναι πιο ανθεκτικές και διατηρούν κορυφαία απόδοση για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Οι εξελίξεις στην πιεζοηλεκτρική τεχνολογία οδήγησαν στην τεχνολογία κεφαλής εκτύπωσης PrecisionCore, η οποία προσφέρει εκπληκτική ποιότητα εικόνας σε σημαντικά υψηλότερες ταχύτητες, καταναλώνοντας παράλληλα ελάχιστη ενέργεια. Αυτή η βασική τεχνολογία επιτρέπει ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών στο σπίτι, στο γραφείο και σε βιομηχανικά και εμπορικά περιβάλλοντα.

Η τεχνολογία μας

Η πιεζοηλεκτρική μέθοδος φέρνει την επανάσταση στην καινοτομία εκτύπωσης.
Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας και της κοινωνικής συνεισφοράς

Η πιεζοηλεκτρική μέθοδος φέρνει την επανάσταση στην καινοτομία εκτύπωσης.
Η συνεχής εξέλιξη της τεχνολογίας και της κοινωνικής συνεισφοράς

Η αποκλειστική τεχνολογία inkjet Micro Piezo της Epson

Οι κεφαλές εκτύπωσης Micro Piezo της Epson είναι το κεντρικό στοιχείο σε όλους τους εκτυπωτές inkjet της Epson. Αυτή η μοναδική τεχνολογία αποτέλεσε την κινητήρια δύναμη πίσω από την ανάπτυξη της επιχείρησης λύσεων εκτύπωσης της Epson.

Η εκτύπωση inkjet επιτυγχάνεται με την εξαγωγή εξαιρετικά λεπτών σταγονιδίων μελανιού απευθείας πάνω σε τέτοια μέσα όπως το χαρτί. Αρχικά, η πιο κοινή τεχνολογία εκτύπωσης inkjet ήταν η θερμική εκτύπωση inkjet, η οποία χρησιμοποιεί θερμότητα για την εξαγωγή σταγονιδίων μελανιού. Η Epson, ωστόσο, επέλεξε να επικεντρωθεί στην πιεζοηλεκτρική τεχνολογία και από τότε συνεχίζει να εισάγει καινοτομίες στην τεχνολογία.

Οι πιεζοηλεκτρικές κεφαλές εκτύπωσης εκτοξεύουν το μελάνι μηχανικά και όχι μέσω θέρμανσης. Τα πιεζοηλεκτρικά στοιχεία που αλλάζουν σχήμα όταν εφαρμόζεται τάση παρέχουν τη μηχανική ισχύ. Επειδή δεν θερμαίνουν το μελάνι, τα πιεζοηλεκτρικά συστήματα είναι συμβατά με μια πολύ μεγαλύτερη ποικιλία μελανιών και πολύ πιο ανθεκτικά από τα θερμικά συστήματα. Οι πιεζοηλεκτρικές κεφαλές εκτύπωσης ελέγχουν με ακρίβεια και αξιόπιστα την εναπόθεση σταγονιδίων μελανιού για να παρέχουν εξαιρετική ποιότητα εικόνας και υψηλές ταχύτητες.

Ο πρώτος εκτυπωτής inkjet της Epson, ο IP-130K (γνωστός ως SQ-2000 εκτός Ιαπωνίας), κυκλοφόρησε το 1984. Ήταν ένα πιεζοηλεκτρικό σύστημα και έγινε ευρέως αποδεκτό για επαγγελματική χρήση. Οι προσπάθειες της Epson να εξελίξει τις πιεζοηλεκτρικές κεφαλές εκτύπωσης κορυφώθηκαν με την ανάπτυξη της αποκλειστικής τεχνολογίας Micro Piezo.

Ο δρόμος προς την ανάπτυξή τους ήταν εξαιρετικά απότομος και δύσκολος, αλλά η ομάδα Έρευνας και Ανάπτυξης της Epson ξεπέρασε τις πολλές προκλήσεις και τα εμπόδια που προέκυψαν στην πορεία.

Ο δρόμος ανοίγει για την έλευση της τεχνολογίας Micro Piezo

Γύρω στο 1980, η επιχείρηση εκτύπωσης της Epson αυξανόταν ταχέως. Η ανάπτυξη οφειλόταν στον TP-80, τον πρώτο εκτυπωτή ακίδων της εταιρείας (1979) και τον MX-80, έναν εκτυπωτή για προσωπικούς υπολογιστές (1980).

Ωστόσο, το τοπίο της αγοράς άλλαξε ξαφνικά όταν ένας ανταγωνιστής κυκλοφόρησε έναν εκτυπωτή laser το 1984. Οι εκτυπωτές ακίδων δεν μπορούσαν να συγκριθούν με την ποιότητα και την ταχύτητα αυτών των εκτυπωτών laser. Η Epson αναγνώρισε αμέσως την απειλή για την επιχείρησή της και αντέδρασε με το αίσθημα του επείγοντος.

Μέσα σε λίγα χρόνια, η Epson βρήκε μια τυχαία ένδειξη που θα της επέτρεπε να ξεπεράσει την απειλή. Η ένδειξη αφορούσε την πιεζοηλεκτρική τεχνολογία. Το 1989, μια ευρωπαϊκή εταιρεία πρότεινε τη χρήση πιεζοηλεκτρικών στοιχείων ως ενεργοποιητές για την καθοδήγηση των κεφαλών εκτύπωσης σε εκτυπωτές ακίδων. Τότε, ένα μέλος της ομάδας ανάπτυξης της Epson που συμμετείχε στη συνάντηση σκέφτηκε την ιδέα της εφαρμογής πιεζοηλεκτρικών στοιχείων σε πιεζοηλεκτρικούς εκτυπωτές αντί για εκτυπωτές ακίδων. Αυτό ήταν το πρώτο σημαντικό βήμα προς την ανάπτυξη της τεχνολογίας Micro Piezo της Epson.

Μέχρι εκείνη τη στιγμή, η Epson αντιμετώπιζε δυσκολίες με την υψηλή τάση λειτουργίας και τις μικρές αλλαγές στο σχήμα των πιεζοηλεκτρικών στοιχείων. Ωστόσο, τώρα η Epson συνειδητοποίησε ότι αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν με τη χρήση πιεζοηλεκτρικών στοιχείων πολλαπλών στρώσεων, τα οποία υφίστανται μεγαλύτερες αλλαγές στο σχήμα τους σε χαμηλότερες τάσεις. Με αυτή την ανακάλυψη, η Epson μπόρεσε να δημιουργήσει τεχνολογία που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τους εκτυπωτές laser και τους θερμικούς εκτυπωτές inkjet.

Οι συνεχώς εξελισσόμενες κεφαλές εκτύπωσης Micro Piezo και η συμβολή τους στην κοινωνία

Έπρεπε να ξεπεραστούν σημαντικές τεχνικές προκλήσεις για την ανάπτυξη της τεχνολογίας Micro Piezo. Πρώτον, τα πιεζοηλεκτρικά στοιχεία είναι κατασκευασμένα από κεραμικό υλικό. Ο συμβατικός τρόπος παραγωγής των στοιχείων ήταν να ψηθεί το κεραμικό όπως ένα τούβλο, να γίνει μια λεπτή τομή και, στη συνέχεια, να στιλβωθεί στο επιθυμητό πάχος. Ωστόσο, το κεραμικό γίνεται πολύ εύθραυστο όταν ψήνεται και τα πιεζοηλεκτρικά στοιχεία κάνουν ρωγμή ή σπάνε όταν το πάχος τους μειωθεί κάτω από ένα ορισμένο όριο.

Για να ξεπεραστεί αυτό το τεχνικό πρόβλημα, η ομάδα ανάπτυξης σκέφτηκε την ιδέα της δημιουργίας πιεζοηλεκτρικών στοιχείων στοιβάζοντας πολλά λεπτά στρώματα περίπου 20 μικρομέτρων, όπως ένας κεραμικός πυκνωτής, και κόβοντάς τα στα κατάλληλα σχήματα για να φτιάξουν έναν ενεργοποιητή. Έτσι, επιτεύχθηκε ένα πιεζοηλεκτρικό στοιχείο λεπτής μορφής με τη δημιουργία της πολυστρωματικής δομής πριν από το ψήσιμο και τη στοίβαξη των πιεζοηλεκτρικών στοιχείων σε λωρίδες. Αυτή η μέθοδος άλλαξε τα δεδομένα στην πιεζοηλεκτρική τεχνολογία.

Με αυτόν τον τρόπο η Epson, μέσω μιας μακράς διαδικασίας δοκιμής και λάθους, ανέπτυξε με επιτυχία τις κεφαλές εκτύπωσης Micro Piezo, οι οποίες άνοιξαν τον δρόμο για πιο λεπτά πιεζοηλεκτρικά στοιχεία και μικρότερες κεφαλές εκτύπωσης.

Η ανάπτυξη της κεφαλής εκτύπωσης Micro Piezo ξεκίνησε το 1990 και η μαζική παραγωγή επιτεύχθηκε έως το τέλος του 1992. Το 1993, ο μονόχρωμος εκτυπωτής inkjet Epson Stylus 800 έγινε το πρώτο προϊόν που εξοπλίστηκε με κεφαλή εκτύπωσης Micro Piezo. Η τεχνολογία Micro Piezo συνέχισε να εξελίσσεται. Οι κεφαλές επόμενης γενιάς αποκαλούνταν ML Chips (κεραμικά πολλαπλών στρώσεων με υπερενσωματωμένα πιεζοηλεκτρικά τμήματα). Τα πιεζοηλεκτρικά στοιχεία τους ήταν λιγότερο επιρρεπή σε βλάβες, γεγονός που διευκόλυνε την παραγωγή των κεφαλών σε ποσότητες. Ακολούθησαν οι κεφαλές εκτύπωσης TFP (thin film piezo), οι οποίες είχαν τα πιο λεπτά πιεζοηλεκτρικά στοιχεία, και τέλος οι κεφαλές εκτύπωσης Precision Core, οι οποίες αποτελούσαν το κλειδί για υψηλότερη ταχύτητα και ποιότητα εικόνας. Οι κεφαλές εκτύπωσης Micro Piezo όχι μόνο προσφέρουν εξαιρετική απόδοση, ακρίβεια, ταχύτητα και ποιότητα εικόνας, αλλά λειτουργούν και σε χαμηλή τάση, με αποτέλεσμα να είναι καλύτερες για το περιβάλλον. Αυτά τα χαρακτηριστικά έχουν επιτρέψει στις κεφαλές εκτύπωσης Micro Piezo να επεκταθούν γρήγορα στους τομείς της εμπορικής εκτύπωσης, της βιομηχανικής εκτύπωσης και της εκτύπωσης γραφείου.

Οι κεφαλές εκτύπωσης Micro Piezo της Epson έχουν τη δυνατότητα να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο και να καλύψουν ένα ακόμη ευρύτερο φάσμα αναγκών. Οι κεφαλές εκτύπωσης που είναι πυκνότερες και συμπαγέστερες θα προσφέρουν υψηλότερη ποιότητα εικόνας με χαμηλότερο κόστος. Όσες έχουν περισσότερα ακροφύσια θα μπορούν να εκτυπώνουν σε ακόμη μεγαλύτερες ταχύτητες. Εξελίξεις όπως αυτές θα επιτρέψουν στην Epson να παρέχει πιο αξιόπιστους εμπορικούς και βιομηχανικούς εκτυπωτές inkjet.

Η Epson θα συνεχίσει να καινοτομεί αδιάκοπα και να εξελίσσει την τεχνολογία Micro Piezo στο μέλλον.

Πρόβλεψη για καινοτομίες

Αναπτύσσοντας την τεχνολογία μικροοθόνης, δώσαμε στον κόσμο μια καινοτομία που είναι απαραίτητη για την αναδημιουργία ρεαλιστικών και ζωντανών έγχρωμων εικόνων. Ωστόσο, αυτός ο κλάδος της επιχείρησής μας συνάντησε προβλήματα και κάποια στιγμή αντιμετώπισε κίνδυνο κατάρρευσης. Η έρευνα αγοράς μας βοήθησε να ξεπεράσουμε αυτές τις δυσκολίες. Επισκεφθήκαμε πελάτες σε όλο τον κόσμο αναζητώντας προβλήματα στους κλάδους τους και βρήκαμε νέους τρόπους επίλυσης αυτών των προβλημάτων μέσω καινοτομίας.

Αναπτύξαμε βιντεοπροβολείς που προσφέρουν μεγάλες εικόνες με υψηλή ποιότητα και υψηλή ευκρίνεια, οι οποίες είναι εύκολα ορατές από κάθε γωνία. Σήμερα, οι βιντεοπροβολείς μας χρησιμοποιούνται σε γραφεία, σπίτια, χώρους εκπαίδευσης, ακόμα και στην ψηφιακή τέχνη μέσω της αντιστοίχισης προβολής, προσφέροντας συναρπαστικές στιγμές και εκπλήξεις σε πολλούς ανθρώπους.

Η τεχνολογία μας

Καινοτομία μετά από αδιάκοπη έρευνα αγοράς και σταθερές προσπάθειες:
Μια αναδρομή στην ιστορία της οπτικής καινοτομίας

Καινοτομία μετά από αδιάκοπη έρευνα αγοράς και σταθερές προσπάθειες:
Μια αναδρομή στην ιστορία της οπτικής καινοτομίας

Συνδέουμε τον κόσμο με την τεχνολογία μικροοθόνης

Η τεχνολογία μικροοθόνης βρίσκεται στο επίκεντρο των βιντεοπροβολέων LCD και άλλων προϊόντων οπτικής επικοινωνίας της Seiko Epson. Συνδυάζει την αποκλειστική τεχνολογία panel HTPS (υγρού κρυστάλλου TFT πολυπυριτίου υψηλής θερμοκρασίας) της Epson με διάφορες οπτικές και σχεδιαστικές τεχνολογίες.

Πριν από τους βιντεοπροβολείς LCD, οι βιντεοπροβολείς ήταν μεγάλοι και βαρείς, όχι φορητοί και απαιτούσαν συσκότιση του χώρου λόγω της χαμηλής φωτεινότητάς τους. Ωστόσο, οι βιντεοπροβολείς 3LCD της Epson, οι πρώτοι στον κόσμο βιντεοπροβολείς που χρησιμοποιούν τρία panel HTPS, χαρακτηρίζονται από τη φωτεινότητά τους και την άνεση για τα μάτια. Αυτή η τεχνολογία όχι μόνο συνέβαλε στην κουλτούρα των παρουσιάσεων μεγάλης οθόνης, αλλά έχει χρησιμοποιηθεί και σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα και οικιακούς κινηματογράφους. Έτσι, διατηρήσαμε το κορυφαίο μερίδιο στην αγορά βιντεοπροβολέων 500 lumen και άνω κατά τη διάρκεια της 20ετίας 2001–2021.

Η τεχνολογία μικροοθόνης της Epson προέρχεται από το Seiko Quartz LC V.F.A. 06LC, το πρώτο ψηφιακό ρολόι στον κόσμο με εξαψήφια οθόνη LCD, που παρουσιάστηκε το 1973. Το προϊόν έτυχε ιδιαίτερης εκτίμησης για την οθόνη του, η οποία προσφέρειχαμηλή κατανάλωση ενέργειας και υψηλή ορατότητα. Η Epson ξεκίνησε μια επιχείρηση υγρών κρυστάλλων για τομείς εκτός των ρολογιών χειρός. Αυτό τελικά εξελίχθηκε στην τρέχουσα επιχείρηση βιντεοπροβολέων.

Ωστόσο, η πορεία της επιχείρησης βιντεοπροβολέων δεν ήταν εύκολη στην αρχή.

Ανάπτυξη του VPJ-700, ενός μικρού βιντεοπροβολέα LCD με πλήρη χρώματα

Το 1988, η Seiko Epson έγινε η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που υιοθέτησε την τεχνολογία LCD σε έναν βιντεοπροβολέα, και το 1989 κυκλοφόρησε τον VPJ-700, έναν μικρό βιντεοπροβολέα LCD με πλήρη χρώματα.

Ωστόσο, η πώληση του πρώτου βιντεοπροβολέα στον κόσμο δεν ήταν εύκολη. Η ομάδα μηχανικών διευρύνθηκε με περισσότερα από 20 μέλη για να παρουσιάσει τον βελτιωμένο VPJ-2000, αλλά οι πωλήσεις δεν αυξήθηκαν, επιδεινώνοντας την κατάσταση. Εκείνη την εποχή, οι βιντεοκάμερες και άλλα προϊόντα γίνονταν όλο και πιο δημοφιλή, αλλά η ανάγκη για βιντεοπροβολείς LCD ως συσκευές προβολής εικόνων στην καθημερινή και στην επαγγελματική ζωή ήταν περιορισμένη.

Καθώς η συνέχιση των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων βρισκόταν σε κίνδυνο, η διοίκηση αποφάσισε να κάνει περικοπές και να αναδιαρθρώσει την επιχείρηση. Η πρώτη ενέργεια που έκανε ήταν η διεξαγωγή έρευνας της αγοράς με επισκέψεις σε πελάτες σε όλο τον κόσμο.

Η τελευταία ευκαιρία: Ανακάλυψη ευκαιριών

Επιλέχθηκαν πέντε μηχανικοί και δύο αντιπρόσωποι πωλήσεων για να επαναπροσδιορίσουν την επιχείρηση βιντεοπροβολέων LCD. Λαμβάνοντας υπόψη ότι η αρχική ομάδα είχε περίπου 20 άτομα, η ομάδα μειώθηκε σημαντικά.

Τα μέλη άρχισαν να επισκέπτονται διάφορες εταιρείες-πελάτες σε όλο τον κόσμο. Επαναλαμβάνοντας αυτές τις σταθερές προσπάθειες, ανακάλυψαν με επιτυχία μια συγκεκριμένη ανάγκη στην αγορά.

Ήταν στις ΗΠΑ, όπου οι προσωπικοί υπολογιστές χρησιμοποιούνταν ευρέως και ήταν σύνηθες να γίνονται επιχειρηματικές παρουσιάσεις σε μια μεγάλη οθόνη συνδεδεμένη στον υπολογιστή.

Βλέποντας ότι η εξάπλωση των προσωπικών υπολογιστών μπορούσε να διευρύνει την αγορά βιντεοπροβολέων, η ομάδα προσδιόρισε ότι οι βασικοί παράγοντες δεν ήταν μόνο η φωτεινότητα και η υψηλή ανάλυση για τη δυνατότητα προβολής σε χώρους με έντονο φωτισμό, αλλά και το μικρό μέγεθος και το μικρό βάρος για φορητότητα και, τέλος, η άμεση σύνδεση με υπολογιστή. Με στόχο να διπλασιαστεί η φωτεινότητα μειώνοντας παράλληλα στο μισό το μέγεθος και το κόστος, προχώρησαν στην επανεξέταση του σχεδιασμού των προϊόντων και της δομής της ομάδας.

Ενώ η ομάδα ανάπτυξης κατέβαλλε προσπάθειες για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα των προϊόντων και να μειώσει το κόστος, η ομάδα παραγωγής και η ομάδα πωλήσεων συνέχισαν να επεκτείνουν τις δραστηριότητές τους. Έκαναν επανειλημμένες επισκέψεις σε διανομείς και μετέφεραν το πρωτότυπο σε όλο τον κόσμο. Μόλις οι διανομείς μπόρεσαν να δουν την πραγματική διαφορά στη φωτεινότητα και την ανάλυση, ήξεραν ότι θα μπορούσαν να πουλήσουν τα προϊόντα της Epson.

Η καθιέρωση μιας αγοράς: Επιδιώκοντας περαιτέρω καινοτομία στην οπτική τεχνολογία

Έχοντας επιτύχει μικρό μέγεθος και υψηλή ανάλυση, ο ELP-3000, ο πρώτος βιντεοπροβολέας δεδομένων στον κόσμο, κυκλοφόρησε το 1994. Εκείνη την εποχή, τα Windows 95 χρησιμοποιούνταν ευρέως, δημιουργώντας περισσότερες ευκαιρίες για τους ανθρώπους να κάνουν επαγγελματικές παρουσιάσεις. Αυτό έγινε ένας από τους κυριότερους παράγοντες για την εκτόξευση των πωλήσεων του ELP-3000, ο οποίος σχεδιάστηκε για την προβολή δεδομένων από προσωπικό υπολογιστή.

Το 1995, η Epson κατέκτησε την πρώτη θέση στην εγχώρια αγορά βιντεοπροβολέων. Η σταθερή εργασία και οι συμβάσεις που διασφάλισε η ομάδα απέδωσαν καρπούς. Η εταιρεία συνέχισε να παρουσιάζει νέα προϊόντα και να καθιερώνει μια κουλτούρα χρήσης βιντεοπροβολέων για παρουσιάσεις μεγάλης οθόνης στο γραφείο.

Εν τω μεταξύ, το 2002, η Epson εισήλθε στην αγορά οικιακών βιντεοπροβολέων σε πλήρη κλίμακα με τον ELP-TW100, προσθέτοντας χρώμα στη ζωή των ανθρώπων. Επίσης, σημειώνοντας πρόοδο στον τομέα της εκπαίδευσης, η εταιρεία συμβάλλει τώρα στην οικοδόμηση ενός περιβάλλοντος όπου κάθε σπουδαστής μπορεί να λάβει ισότιμη μόρφωση.

Όσον αφορά την τεχνολογία, η τεχνολογία μικροοθόνης έχει εφαρμοστεί σε προϊόντα όπως τα έξυπνα γυαλιά, ενώ η τεχνολογία με πηγή φωτός laser έχει εφαρμοστεί σε βιντεοπροβολείς. Εκτός από τη φωτεινή και ζωντανή έκφραση των εικόνων, έχει επιτευχθεί η μεγάλη διάρκεια ζωής και η ευκολία εγκατάστασης των προϊόντων. Μέσα από αυτά τα επιτεύγματα, έχει επεκταθεί η χρήση της αντιστοίχισης προβολής για την ψηφιακή τέχνη και την ψηφιακή σήμανση σε εμπορικές εγκαταστάσεις, και μέσα από τις εικόνες τους, οι βιντεοπροβολείς έχουν πλέον γίνει μια πηγή συναρπαστικών στιγμών και εκπλήξεων για πολλούς ανθρώπους.

Οι καινοτομίες της Epson στις οπτικές επικοινωνίες συνεχίζουν να υποστηρίζουν τη μάθηση, την εργασία και τη ζωή, συνδέοντας τα βασικά προϊόντα τεχνολογίας με ανθρώπους, προϊόντα, πληροφορίες και υπηρεσίες, βελτιώνοντας εν τέλει την ποιότητα ζωής και επεκτείνοντας τα σύνορα του κλάδου.

Καινοτομία στη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Ως κορυφαία εταιρεία εκτυπώσεων, αναζητήσαμε λύσεις για τα απορρίμματα χαρτιού μετά την εκτύπωση.

Το αποτέλεσμα της αναζήτησής μας ήταν το «PaperLab». Το PaperLab είναι το πρώτο στον κόσμο1 σύστημα κατασκευής χαρτιού στο γραφείο που χρησιμοποιεί διαδικασία ξηρού τύπου, το οποίο μπορεί να παράγει νέο χαρτί από χρησιμοποιημένο χαρτί, με σχεδόν καθόλου χρήση νερού2. Παρουσιάσαμε το σύστημα στην έκθεση Eco-Products 2015, τη Διεθνή Έκθεση για το Περιβάλλον και την Ενέργεια, σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία στο κοινό.

Το PaperLab είναι εξοπλισμένο με τεχνολογία «Dry Fiber», η οποία μετατρέπει το χαρτί σε ίνες με δύναμη κρούσης χωρίς τη χρήση νερού. Βοηθά στη δημιουργία ενός μικρού κύκλου ανακύκλωσης χαρτιού, επιτρέποντας, για παράδειγμα, την ανακύκλωση και τη χρήση χαρτιού σε μέρη όπως το γραφείο. Το σκεπτικό μας για αυτόν τον κύκλο δεν είναι η «ανακύκλωση». Είναι η «αναβαθμιστική ανακύκλωση», ένας τρόπος προσθήκης νέας αξίας. Επί του παρόντος, επιδιώκουμε την εφαρμογή και την εξέλιξη της τεχνολογίας «Dry Fiber» σε υλικά διαφορετικά από το χαρτί, μαζί με ένα ευρύ φάσμα συνεργατών συν-δημιουργίας.

Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας για να προσφέρουμε νέα αξία στον κόσμο επιδιώκοντας την επίτευξη βιωσιμότητας και τον εμπλουτισμό των κοινοτήτων.

Η τεχνολογία μας

Καινοτομίες με όραμα το μέλλον:
Τεχνολογία Dry Fiber

Σημείωση1: Μεταξύ όλων των συστημάτων κατασκευής χαρτιού στο γραφείο που χρησιμοποιούν διαδικασία ξηρού τύπου. Πηγή: Έρευνα της Epson που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2016
Σημείωση2: Χρησιμοποιείται μια μικρή ποσότητα νερού για τη διατήρηση της υγρασίας στο εσωτερικό του συστήματος.

Καινοτομίες με όραμα το μέλλον:
Τεχνολογία Dry Fiber

Δίνουμε έμφαση στα θέματα του τυπωμένου χαρτιού:
Δύο προοπτικές που φέρνουν επανάσταση στην ανάπτυξη

Το 2010, ο τότε πρόεδρος και εκτελεστικός διευθυντής Minoru Usui έθεσε ένα ερώτημα στην ομάδα τεχνικής ανάπτυξης. Τους είπε ότι πρέπει να υπάρχει κάτι που να μπορεί να κάνει για αυτό μια κορυφαία εταιρεία εκτύπωσης όπως η δική μας.

Αυτό παρακίνησε τον Kazuhiro Ichikawa, τον τότε επικεφαλής της ομάδας ανάπτυξης τεχνολογίας, να αρχίσει να επισκέπτεται κυβερνητικά γραφεία, εταιρικά γραφεία και χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να παρατηρήσει τη χρήση και την απόρριψη του τυπωμένου χαρτιού.

Διαπίστωσε ότι το μεγαλύτερο μέρος του έντυπου υλικού περιείχε εμπιστευτικές πληροφορίες και ότι η απόρριψή του γινόταν με ανάθεση σε εξωτερικό ανάδοχο, επιφέροντας δαπάνες. Οι πελάτες δεν ήταν ικανοποιημένοι με την κατάσταση.

Παράλληλα, επισκέφθηκε χαρτοποιία και κέντρα βιομηχανικών δοκιμών για να διερευνήσει το θέμα από διάφορες οπτικές γωνίες, από την κατασκευή έως την ανακύκλωση χαρτιού. Έμαθε ότι απαιτούνται μεγάλες ποσότητες νερού για την ανακύκλωση του χαρτιού αποφεύγοντας παράλληλα τον κίνδυνο ρύπανσης του νερού, και ότι η επεξεργασία των λυμάτων είναι ακριβή. Εξετάζοντας την κατάσταση εκτός Ιαπωνίας, έμαθε ότι δεν διαθέτουν όλες οι περιοχές άφθονους υδάτινους πόρους, γεγονός που αυξάνει τις προκλήσεις στην ανακύκλωση του χαρτιού.

Ανακαλύψαμε μια ευκαιρία για ανάπτυξη που έδινε έμφαση στο κλείσιμο του βρόχου πόρων και στην προστασία των εμπιστευτικών πληροφοριών.

Μια νέα πρόκληση:
Ανακύκλωση χαρτιού μέσω μιας διαδικασίας που δεν χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου νερό

Μόλις εντοπίστηκε η πρόκληση, η ομάδα ανάπτυξης τεχνολογίας επικεντρώθηκε στον τρόπο δημιουργίας μιας μεθόδου ανακύκλωσης που δεν χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου νερό και αποδίδει χαρτί υψηλής ποιότητας.

Ωστόσο, ήταν ένας δύσκολος στόχος για να επιτευχθεί. Όταν τεμάχιζαν το χαρτί σε πολύ λεπτές λωρίδες, οι ίνες του χαρτιού κόβονταν και δεν ήταν δυνατή η κατασκευή χαρτιού υψηλής ποιότητας. Η δοκιμή και το σφάλμα συνεχίστηκαν. Ακόμα και μετά από περισσότερα από 100 διαφορετικά πειράματα, όπως η απόξεση χαρτιού με κονιάματα και η άλεσή του με μίξερ, δεν βρέθηκε λύση.

Η επανάσταση ήρθε όταν ο Ichikawa έσκισε ένα κομμάτι washi, ένα παραδοσιακό ιαπωνικό χαρτί, με τα δάχτυλά του και παρατήρησε ότι οι ίνες κατά μήκος των σχισμένων άκρων ήταν χαλαρές και μπορούσαν να αποσπαστούν. Σκέφτηκε ότι ίσως θα ήταν καλύτερο να διαχωριστούν αυτές οι ίνες χαλαρώνοντας και ξεμπλέκοντάς τις αντί μέσω διαδικασίας κοπής, τριβής ή σύνθλιψης.

Αυτή η ιδέα οδήγησε στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Dry Fiber της Epson, η οποία περιλαμβάνει έναν συνδυασμό διαδικασιών κατά τις οποίες το χρησιμοποιημένο χαρτί απινιδώνεται (καταστρέφοντας έτσι με ασφάλεια όλες τις εκτυπωμένες πληροφορίες σε μια σελίδα) και παράγεται νέο χαρτί από αυτές τις ίνες. Για να επαληθεύσει εάν αυτή η τεχνολογία θα γινόταν πραγματικά αποδεκτή από την αγορά, η Epson παρουσίασε το PaperLab, το πρώτο στον κόσμο2 σύστημα κατασκευής χαρτιού στο γραφείο που χρησιμοποιεί διαδικασία ξηρού τύπου, το οποίο μπορεί να παράγει νέο χαρτί από χρησιμοποιημένο χαρτί, με σχεδόν καθόλου χρήση νερού1 στην έκθεση Eco-Products 2015, τη Διεθνή Έκθεση για το Περιβάλλον και την Ενέργεια. Το PaperLab σημείωσε μεγάλη επιτυχία στο κοινό.

Διευρύνοντας τις δυνατότητες για ανακύκλωση με την τεχνολογία Dry Fiber

Η τεχνολογία «Dry Fiber» όχι μόνο απινιδώνει, δεσμεύει και δίνει σχήμα στο χαρτί όπως απαιτείται για μια δεδομένη εφαρμογή, αλλά επιτρέπει επίσης επεξεργασία και μεταποίηση που προηγουμένως ήταν αδύνατη, μειώνοντας τα απόβλητα και αξιοποιώντας τις νέες ιδιότητες των υλικών.

Το PaperLab είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κάτι παραπάνω από ανακυκλωμένο χαρτί: δημιούργησε επίσης νέα αξία. Η τεχνολογία «Dry Fiber» παρέχει μια λύση αναβαθμισμένης ανακύκλωσης αντί για μια λύση ανακύκλωσης. Είναι ακριβώς το είδος της κοινωνικής συνεισφοράς που η Epson ήθελε πάντα να κάνει.

Μέχρι σήμερα, θεωρούνταν συχνά ότι η ανακύκλωση απέδιδε κάτι μικρότερης αξίας, καθώς λίγες τεχνολογίες ανακύκλωσης μπορούσαν να δημιουργήσουν νέα αξία. Η Epson, ωστόσο, ελπίζει να επεκτείνει την κουλτούρα της αναβαθμισμένης ανακύκλωσης ως έναν τρόπο δημιουργίας νέας αξίας.

Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία «Dry Fiber» για να δώσουμε αξία στα απορρίμματα, θα μειώσουμε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της βιομηχανικής κατασκευής.

Τι μπορούμε να κάνουμε για το μέλλον;
Επίτευξη βιωσιμότητας και εμπλουτισμός των κοινοτήτων

Η Epson συνεργάζεται αυτή τη στιγμή με ομοϊδεάτες εταίρους για την ανάπτυξη εφαρμογών αναβαθμισμένης ανακύκλωσης με τεχνολογία «Dry Fiber» για μια ποικιλία υλικών εκτός του χαρτιού. Επίσης, επεξεργαζόμαστε τρόπους χρήσης της τεχνολογίας «Dry Fiber» για την παραγωγή νέων υλικών για την αντικατάσταση υλικών με βάση το πετρέλαιο, όπως τα πλαστικά. Η Epson θα συνεχίσει να αναπτύσσει τεχνολογίες, προϊόντα και λύσεις που είναι βιώσιμες και εμπλουτίζουν τις κοινότητες.

Σημείωση1: Χρησιμοποιείται μια μικρή ποσότητα νερού για τη διατήρηση της υγρασίας στο εσωτερικό του συστήματος.
Σημείωση2: Μεταξύ όλων των συστημάτων κατασκευής χαρτιού στο γραφείο που χρησιμοποιούν διαδικασία ξηρού τύπου. Πηγή: Έρευνα της Epson που διεξήχθη τον Νοέμβριο του 2016