Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ EPSON ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εισαγωγή

Δεσμευόμαστε ότι οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες είναι ασφαλείς, νόμιμες και βιώσιμες, και αυτό ισχύει και για τους προμηθευτές μας που βρίσκονται σε όλο τον κόσμο.

Μέσω των ενεργειών μας, φιλοδοξούμε να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας χαρούμενης, υγιούς και πολύμορφης κοινωνίας όπου οι πελάτες, οι εργαζόμενοι και οι επενδυτές μας μπορούν να αισθάνονται υπερήφανοι που ανήκουν σε αυτήν.

Εφοδιαστική αλυσίδα

Χρησιμοποιούμε δίκαια πρότυπα και κατάλληλες διαδικασίες για την επιλογή προμηθευτών. Για τη διασφάλιση της συνοχής, οι εργαζόμενοι και οι προμηθευτές πρέπει να συμμορφώνονται με τη βασική πολιτική προμηθειών μας.

Ο προμηθευτής πρέπει να ολοκληρώσει και να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις μιας αξιολόγησης που αφορά σε περιβαλλοντικά ζητήματα, εργασιακές πρακτικές, θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, δίκαιες επιχειρηματικές πρακτικές και άλλα. Αυτή η αξιολόγηση διενεργείται πριν από την έναρξη συναλλαγών με έναν νέο προμηθευτή.

Εργαζόμενοι

Στην Epson κατανοούμε τη σημασία που έχει για τους υπαλλήλους μας να απολαμβάνουν την εργασία τους και, συνεπώς, τους εξασφαλίζουμε μια ικανοποιητική εμπειρία που τους ανταμείβει.

Πιστεύουμε ότι τα θεμέλια μιας ευημερούσας εταιρείας βασίζονται σε ένα ευχαριστημένο, πολύμορφο, ασφαλές και καλά εξοπλισμένο εργατικό δυναμικό. Ως εκ τούτου, προωθούμε τη διαφορετικότητα και την υγεία και ασφάλεια στον χώρο εργασίας, ενώ παράλληλα στηρίζουμε ενεργά τους υπαλλήλους μας και τους συνεργάτες του δικτύου μας με εκπαίδευση.

Κοινωνική ευθύνη

Σε όλο τον κόσμο, η Epson και οι εργαζόμενοί της συμμετέχουν σε θετικές δραστηριότητες που αποσκοπούν στην επίτευξη θετικών αλλαγών στην κοινότητα.

Epson UK: βοηθά τους νέους να επιτύχουν τα όνειρά τους

Με σκοπό να βοηθήσουν στην προετοιμασία των σπουδαστών για την αγορά εργασίας, οι εργαζόμενοι της Epson στο Ηνωμένο Βασίλειο πραγματοποίησαν εικονικές συνεντεύξεις με σπουδαστές από το Longdean School στο Hemel Hempstead της Αγγλίας. Κάθε σπουδαστής έπρεπε να υποβάλει ένα βιογραφικό σημείωμα, μια εικονική αίτηση και ένα σχέδιο δράσης πριν από τη συνέντευξη. Οι εργαζόμενοι της Epson διατύπωσαν σχόλια και έγραψαν αναφορές αξιολόγησης για να τους βοηθήσουν να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους.

Epson Germany: Η UNICEF χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Epson για την εκτύπωση της «Φωτογραφίας της Χρονιάς»

Η UNICEF Γερμανίας χρησιμοποίησε τεχνολογίες της Epson για να εκτυπώσει περισσότερες από 1.500 φωτογραφίες υψηλής ποιότητας για το βραβείο «Φωτογραφία της Χρονιάς» 2017 της UNICEF. Η Epson εκτύπωσε και δώρισε τις φωτογραφίες τόσο για την κριτική επιτροπή όσο και για την έκθεση. Οι εικόνες αποτύπωσαν τις συνθήκες διαβίωσης των παιδιών σε όλο τον κόσμο, με ορισμένες να απεικονίζουν τη δυστυχία και την απόγνωσή τους και άλλες να αναδεικνύουν την ευτυχία και τα όνειρά τους.

Epson Ibérica: κοινωφελής εργασία για παιδιά που έχουν ανάγκη

Όλο το προσωπικό της Epson Ibérica (γραφεία της Epson σε Βαρκελώνη, Μαδρίτη και Λισαβόνα) αφιέρωσε μια μέρα από την κανονική εργασία του για να ανακαινίσει το οικοτροφείο εκπαίδευσης Llar Les Vinyes Educational Action Residential Centre στο Cerdanyola del Vallès, το οποίο λειτουργεί ως κοινοτικό κέντρο για τα παιδιά της περιοχής. Οι εργαζόμενοι της Epson έβαψαν τους τοίχους, επισκεύασαν τον περιβάλλοντα χώρο και δώρισαν και εγκατέστησαν εκτυπωτές και βιντεοπροβολείς Epson σε όλο το κτίριο για την υποστήριξη του κέντρου.

Epson France: προώθηση εργαζομένων με αναπηρίες

Η Epson France συνεργάστηκε με τον «Association des Paralysés de France» (APF), έναν οργανισμό που προωθεί την απασχόληση ατόμων με αναπηρίες. Ο APF στέλνει εργαζόμενους με αναπηρίες στην Epson κάθε χρόνο από το 2006 έτσι ώστε να μπορούν να αποκτήσουν πολύτιμη εργασιακή εμπειρία. Τέσσερις από αυτούς έχουν προσληφθεί από την Epson ως υπάλληλοι πλήρους απασχόλησης.

Epson Italy: φύτευση δέντρων για την αποκατάσταση και προστασία της βιοποικιλότητας

Η Epson Italy συνεργάστηκε με την ReteClima και το Parco Nord Milano σε μια εκστρατεία φύτευσης δέντρων. 220 εργαζόμενοι αφιέρωσαν μια μέρα από την εργασία τους για να φυτέψουν 350 νέα φυτά και δέντρα σε όλο το πάρκο.

Epson Germany: βοηθά τα παιδιά να κατανοήσουν τη σημασία της ανακύκλωσης

Από το 2008, η Epson Germany συνεργάζεται με την Deutsche Umwelt-Aktion, η οποία παρέχει περιβαλλοντική εκπαίδευση για τα παιδιά πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Meerbusch. Τον Φεβρουάριο του 2017, η Epson και η Deutsche Umwelt-Aktion διοργάνωσαν διάλεξη με θέμα «κάτι καινούργιο από κάτι παλιό», δείχνοντας στα παιδιά πώς να ανακυκλώνουν παλιές εφημερίδες και να τις μετατρέπουν σε κάρτες για τους φίλους τους.

Μάθετε περισσότερα για την εταιρική κοινωνική ευθύνη