Όραμα & στρατηγική

ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ

Εισαγωγή

Όλοι μας παίζουμε ρόλο στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος. Για την Epson, το να είμαστε μια βιώσιμη εταιρεία σημαίνει να λαμβάνουμε υπόψη κάθε πτυχή του οργανισμού μας, από τη μικρότερη λάμπα μέχρι το μεγαλύτερο εργοστάσιο.

Στρατηγική CSR

Η Epson συνεχίζει να συμβάλλει στην αύξηση της ευαισθητοποίησης για τα παγκόσμια κοινωνικά ζητήματα. Μέρος της αποστολής μας είναι η οικοδόμηση εμπιστοσύνης μέσω της δημιουργίας καινοτόμων προϊόντων και λύσεων που βοηθούν τις τοπικές κοινότητες να αναπτυχθούν και να ευημερήσουν. Η συνεχής μας δραστηριότητα στον τομέα CSR συμβάλλει στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου και βρίσκεται στο επίκεντρο της φιλοσοφίας διοίκησης της Epson.

Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης

«Μεταμορφώνοντας τον κόσμο μας: η Ατζέντα του 2030 για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη» υιοθετήθηκε το 2015 στο Συνέδριο Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, στο οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 150 ηγέτες από όλο τον κόσμο.

Αυτή η ατζέντα είναι ένα σχέδιο δράσης για τους ανθρώπους, τον πλανήτη και την ευημερία που περιλαμβάνει μια δήλωση και ένα σύνολο 17 σκοπών και 169 στόχων για βιώσιμη ανάπτυξη.

Όπως αναφέρεται στη φιλοσοφία διοίκησής της, η Epson επιδιώκει να γίνει μια απαραίτητη εταιρεία, μια φιλοδοξία που η Epson θεωρεί ότι συνάδει με την υλοποίηση των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης (SDG) των Ηνωμένων Εθνών.

Διακυβέρνηση

Το Γραφείο Διαχείρισης CSR της Epson έχει απευθείας γραμμή αναφοράς στον Πρόεδρο της εταιρείας. Ο παγκόσμιος διευθυντής CSR είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Seiko Epson και έχει τη συνολική ευθύνη και εξουσία για τις δραστηριότητες CSR του Ομίλου Epson.

Οργάνωση CSR

Η αποστολή του Γραφείου Διαχείρισης CSR είναι να προωθεί τις δραστηριότητες CSR σε ολόκληρο τον Όμιλο Epson και να συμβάλλει στο να γίνει η Epson μια απαραίτητη εταιρεία.

Βασικά θέματα CSR

Για να επιτύχουμε τους στόχους που αναφέρονται στη Φιλοσοφία Διοίκησης και να γίνουμε μια απαραίτητη εταιρεία, πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό να εντοπίσουμε τις προκλήσεις και να τις αντιμετωπίσουμε μέσω θετικών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.

Το 2017, η Epson επέλεξε θέματα CSR, λαμβάνοντας υπόψη τα κοινωνικά ζητήματα που ορίζονται από το ISO 26000 και άλλες πηγές. Τα αξιολογήσαμε τόσο από τη δική μας οπτική όσο και από κοινωνική σκοπιά και θέσαμε προτεραιότητες στα βασικά θέματα στον πίνακα «Βασικά θέματα CSR (Σημαντικότητα)». Μάθετε για τα βασικά θέματα CSR παρακάτω.

ΚΥΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Δημιουργία νέων προϊόντων και υπηρεσιών με κορυφαία τεχνολογίαΠοιότητα των προϊόντων και επικοινωνίαΑποτελεσματική χρήση ενέργειας και πόρωνΣυμμόρφωση
Επιχειρηματικές δραστηριότητες εναρμονισμένες με τις παγκόσμιες κοινωνικές τάσειςΥγεία και ασφάλεια των καταναλωτώνΚλιματική αλλαγή και υπερθέρμανση του πλανήτηΕνίσχυση της ασφάλειας των πληροφοριών
Βελτίωση της παραγωγικότητας με τη χρήση ICTΠροώθηση της διαφορετικότηταςΣυμβολή στην προστασία του περιβάλλοντος μέσω προϊόντων και υπηρεσιών
Ανταγωνιστικότητα προϊόντωνΑνάπτυξη, πρόσληψη και διατήρηση ανθρώπινου δυναμικού
Στρατηγικό μάρκετινγκΣεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Διαχείριση εφοδιαστικής αλυσίδας

Δέσμευση

Ως μέλος της κοινωνίας, η Epson προσεγγίζει χωρίς συμβιβασμούς τη συμπεριφορά κοινωνικής εταιρικής ευθύνης σε τομείς όπως η συμμόρφωση, τα ανθρώπινα δικαιώματα, η περιβαλλοντική δράση, η διαφορετικότητα του εργατικού δυναμικού και η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας. Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη μας αυτά και άλλα κοινωνικά ζητήματα και προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Φιλοδοξούμε να κάνουμε την Epson μια απαραίτητη εταιρεία εφαρμόζοντας δεοντολογική εταιρική συμπεριφορά και διαδραματίζοντας κεντρικό ρόλο στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουμε.

Δημιουργία αναφορών

Έχουμε αναλάβει δέσμευση για διαφάνεια και τεκμηριώνουμε τις δραστηριότητες CSR της εταιρείας από το 1999.

Βραβεία

Η συνεχής δέσμευση της Epson για τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος έχει αναγνωριστεί σε όλη την Ευρώπη.

Μάθετε περισσότερα για την εταιρική κοινωνική ευθύνη