ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΚΤΥΠΩΣΗΣ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ

Οι εκτυπωτές inkjet της Epson χρησιμοποιούν λιγότερο ρεύμα, εξοικονομώντας ενέργεια.

© Jasper Gibson

Τεχνολογία χωρίς θερμότητα

Το ότι αντιμετωπίζουμε μια παγκόσμια κλιματική κρίση είναι πια ένα αναπόφευκτο γεγονός. Και εκτός αν αλλάξουμε τα πράγματα, σύντομα θα δούμε τα οικοσυστήματα του πλανήτη να αλλάζουν. Και μάλιστα δραστικά. Ένα από τα πράγματα που μπορούμε να αλλάξουμε είναι ο τρόπος με τον οποίο καταναλώνουμε ενέργεια.

Η καύση ορυκτών καυσίμων για την παραγωγή ενέργειας δημιουργεί τεράστιες ποσότητες CO2. Ως επιχειρήσεις και ως άτομα, πρέπει να δράσουμε, αμέσως τώρα, για την εξοικονόμηση ενέργειας και τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Η εξεύρεση βιώσιμων λύσεων δεν είναι πια προαιρετική επιλογή, αλλά απαραίτητη.

Πρέπει να ΜΕΙΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ. Να μεταβούμε σε τεχνολογίες χωρίς θερμότητα, για μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Ακόμα και μια μικρή αλλαγή μπορεί να βοηθήσει πραγματικά. Αν όλοι οι άνθρωποι κάνουμε μια μικρή αλλαγή, η θετική επίδραση θα είναι τεράστια. Μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε την ιστορία, έστω και αν ξεκινήσουμε από μία σελίδα κάθε φορά.

Προβολή προϊόντων

TURN DOWN THE HEAT

Η Epson και το National Geographic συμμάχησαν με στόχο να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση για το γεγονός ότι η εξοικονόμηση ενέργειας είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον. Σε αυτό το σύντομο βίντεο, η Εξερευνήτρια του National Geographic Katey Walter Anthony εξηγεί ότι «η θερμότητα καταστρέφει το πέρμαφροστ. Η εξοικονόμηση θερμότητας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους να ελαχιστοποιήσουμε τον αντίκτυπό μας στο περιβάλλον. Η επιλογή τεχνολογιών χωρίς θερμότητα μειώνει την κατανάλωση ενέργειας, άρα και τα αέρια του θερμοκηπίου, και βοηθά να επιβραδυνθεί η τήξη του πέρμαφροστ στην Αρκτική.»

© Jasper Gibson

Σύγκριση διαδικασιών εκτύπωσης

Οι εκτυπωτές laser και inkjet μπορεί να μοιάζουν ίδιοι εξωτερικά. Στο εσωτερικό όμως έχουν σημαντικές διαφορές. Η τεχνολογία χωρίς θερμότητα της Epson δεν απαιτεί την ανάπτυξη θερμότητας στη διαδικασία εκτόξευσης μελανιού. Αντί για αυτό, εφαρμόζεται πίεση στο στοιχείο Piezo, το οποίο κάμπτεται προς τα πίσω και προς τα εμπρός, απελευθερώνοντας το μελάνι από την κεφαλή εκτύπωσης.

Τα οφέλη της τεχνολογίας χωρίς θερμότητα

Αυξήστε την παραγωγικότητα και μειώστε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, χωρίς συμβιβασμούς.

Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα

Η τεχνολογία χωρίς θερμότητα της Epson χρησιμοποιεί έως 83% λιγότερη ενέργεια1, επειδή δεν απαιτεί προθέρμανση. Οι εκτυπωτές inkjet δεν διαθέτουν μονάδα τήξης, με αποτέλεσμα να υπάρχει σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Λιγότερα ανταλλακτικά, μικρότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Οι εκτυπωτές laser συνήθως χρησιμοποιούν περισσότερα αναλώσιμα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις απαιτούν και περιοδική αντικατάσταση του τυμπάνου, του ιμάντα μεταφοράς και της μονάδας τήξης. Οι inkjet εκτυπωτές μας, χάρη στην τεχνολογία χωρίς θερμότητα, παράγουν έως και 96% λιγότερα απορρίμματα μεταχειρισμένων αναλώσιμων από ό,τι οι εκτυπωτές laser2.

Εξοικονομήστε χρόνο με σταθερή εκτύπωση υψηλής ταχύτητας

Η τεχνολογία χωρίς θερμότητα δεν απαιτεί θερμότητα για προθέρμανση κατά την ενεργοποίηση ή την έναρξη λειτουργίας από κατάσταση αδράνειας. Έτσι η εκτύπωση αρχίζει αμέσως, και από τη στιγμή ετοιμότητας είναι κατά 50% ταχύτερη σε σύγκριση με τους εκτυπωτές laser3.

Λιγότερες παρεμβάσεις, αυξημένη παραγωγικότητα

Η δομή χωρίς θερμότητα των εκτυπωτών inkjet της Epson σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερα εξαρτήματα που μπορεί να πάθουν βλάβη, γεγονός που μειώνει τον αριθμό των απαιτούμενων παρεμβάσεων.

Έως 83% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τους εκτυπωτές laser1
Έως 96% λιγότερη χρήση αναλώσιμων σε σύγκριση με τους εκτυπωτές laser2
Έως 50% μεγαλύτερη ταχύτητα από τη στιγμή ετοιμότητας σε σύγκριση με τους εκτυπωτές laser3

Ανακαλύψτε τα οφέλη της τεχνολογίας χωρίς θερμότητα της Epson για εσάς

Βρείτε τον ιδανικό εκτυπωτή με το εργαλείο εύρεσης εκτυπωτών.

Δείτε τη σειρά προϊόντων
WF-C8190DW

Ανακαλύψτε πόσο CO2 και ηλεκτρικό ρεύμα μπορείτε να εξοικονομήσετε

Σε ανεξάρτητες δοκιμές, τα μοντέλα WorkForce Pro της Epson χρησιμοποιούν έως και 83% λιγότερη ενέργεια από τους εκτυπωτές και τα φωτοτυπικά laser3. Δείτε πόσο ηλεκτρικό ρεύμα και CO2 μπορείτε να εξοικονομήσετε, χρησιμοποιώντας το πρόγραμμα υπολογισμού μας.

Μάθετε περισσότερα

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις Epson, απλώς συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και θα επικοινωνήσει μαζί σας ένας εκπρόσωπος της Epson.

Τα πεδία που υποδεικνύονται με «*» είναι υποχρεωτικά.

Συμπληρώστε αυτό το πεδίο
Συμπληρώστε αυτό το πεδίο
Συμπληρώστε αυτό το πεδίο
Συμπληρώστε αυτό το πεδίο
Συμπληρώστε αυτό το πεδίο
Θέλω να λαμβάνω πληροφορίες μέσω email σχετικά με μελλοντικά προϊόντα, προωθητικές ενέργειες, προσφορές και εκδηλώσεις της Epson.
Επιβεβαιώνω ότι είμαι πάνω από 16 ετών.

Μάθετε περισσότερα για την εταιρική κοινωνική ευθύνη

Περιβάλλον

Όλοι μας παίζουμε ρόλο στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Μάθετε περισσότερα

Κοινωνία

Δεσμευόμαστε ότι οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες είναι ασφαλείς, νόμιμες και βιώσιμες.

Μάθετε περισσότερα

Ηθικές αξίες

Το ότι ενθουσιάζουμε και εκπλήσσουμε τους πελάτες μας με πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες είναι μόνο η αρχή.

Μάθετε περισσότερα

Περιβάλλον

Όλοι μας παίζουμε ρόλο στη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος.

Μάθετε περισσότερα

Κοινωνία

Δεσμευόμαστε ότι οι επιχειρηματικές μας δραστηριότητες είναι ασφαλείς, νόμιμες και βιώσιμες.

Μάθετε περισσότερα

Ηθικές αξίες

Το ότι ενθουσιάζουμε και εκπλήσσουμε τους πελάτες μας με πρωτοποριακά προϊόντα και υπηρεσίες είναι μόνο η αρχή.

Μάθετε περισσότερα
  1. Με βάση υπολογισμούς της Epson, ο Epson WorkForce Pro WF-C8190DW χρησιμοποιεί 83% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με τον HP Color LaserJet Enterprise M750dn, το μοντέλο με τις υψηλότερες πωλήσεις στην κατηγορία έγχρωμων εκτυπωτών μονής λειτουργίας A3 21-30ppm (IDC, Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, αποστολές 4ο τρίμηνο 2015 έως 3ο τρίμηνο 2019, έκδοση 2ο τρίμηνο 2020). Μεθοδολογία με βάση την «Τυπική κατανάλωση ενέργειας», όπως ορίζεται ή/και προσομοιώνεται με αναφορά στη διαδικασία δοκιμής ENERGY STAR και παρουσιάζεται σε kWh ανά έτος. Η εξοικονόμηση CO2 υπολογίζεται κατ’ αναλογία με την εξοικονόμηση ενέργειας, με βάση τη μέση παραγωγή kg CO2 ανά περιοχή ανά kWh χρησιμοποιούμενης ηλεκτρικής ενέργειας.
  2. Σύγκριση χώρου αποθήκευσης με βάση υπολογισμούς της Epson όσον αφορά τις απαιτήσεις χώρου αποθήκευσης για συσκευασμένα αναλώσιμα που επαρκούν για την εκτύπωση 6.000 σελίδων σε εκτυπωτές 12 SFP και MFP (3-in-1), επιλεγόμενους μεταξύ του ανώτερου 50% των κορυφαίων σε πωλήσεις μονόχρωμων εκτυπωτών laser A4 (κατηγορίας κάτω των 20ppm) όπως παρατίθενται στα δεδομένα του IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker 2ου τριμήνου 2019, αποτελέσματα οικονομικού έτους 2017. Οι μέσες τιμές όγκων και αποδόσεις μονάδας συσκευασίας φυσίγγων γραφίτη για κάθε μοντέλο υπολογίστηκαν από την Epson με χρήση των διαστάσεων και αποδόσεων συσκευασιών φυσίγγων γραφίτη που δημοσίευσε ο κατασκευαστής για κάθε μοντέλο (έως τον Αύγουστο του 2019). Ο πραγματικός αριθμός των φυσίγγων γραφίτη που απαιτείται διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο εκτυπωτή laser. Οι αποδόσεις αναλωσίμων EcoTank που παρατίθενται αποτελούν προσομοιωμένα στοιχεία που υπολογίζονται από την Epson βάσει της μεθοδολογίας ISO/IEC24711 με χρήση των μοτίβων δοκιμής ISO/IEC19752.
  3. Βάσει των υπολογισμών της Epson, η εξοικονόμηση χρόνου των επαγγελματικών εκτυπωτών inkjet της Epson υπολογίστηκε σε σύγκριση με τον μέσο όρο του χαμηλότερου «χρόνου εκτύπωσης/αντιγραφής» των επαγγελματικών συσκευών laser («από προηγούμενη εργασία», «από κατάσταση ετοιμότητας» ή «από κατάσταση αδράνειας»), σύμφωνα με εκθέσεις της ENERGY STAR, προστέθηκε στον χρόνο που απαιτείται για την εκτύπωση των υπόλοιπων σελίδων με τη μέγιστη ταχύτητα σε μια εργασία εκτύπωσης γραφείου μεσαίου μεγέθους, και πολλαπλασιάστηκε με τον μέσο αριθμό των εργασιών εκτύπωσης ανά έτος, σύμφωνα με το Keypoint Intelligence. Τα μοντέλα εκτυπωτών laser προσδιορίστηκαν με χρήση της έκδοσης IDC, Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker, αποστολές 3ο τρίμηνο 2016 έως 2ο τρίμηνο 2020, έκδοση 2ο τρίμηνο 2020.