ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ

Αυξήστε την παραγωγικότητα και μειώστε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις χωρίς συμβιβασμούς.

Τεχνολογία χωρίς θερμότητα

Οι εκτυπωτές inkjet της Epson χρησιμοποιούν τεχνολογία χωρίς θερμότητα για προηγμένα οφέλη για τους πελάτες σε σχέση με τις τεχνολογίες laser και θερμικού inkjet.

Σύγκριση διαδικασιών εκτύπωσης

Οι εκτυπωτές laser και laser μπορεί να μοιάζουν ίδιοι εξωτερικά. Αλλά μετράει αυτό που κρύβουν μέσα τους.

Σύγκριση διαδικασιών εκτύπωσης

Η μέθοδος εκτύπωσης laser είναι μια περίπλοκη διαδικασία που περιλαμβάνει οκτώ διαφορετικά στάδια και υψηλό επίπεδο θερμότητας για την προθέρμανση του γραφίτη και την τήξη του γραφίτη στο χαρτί.

Στους εκτυπωτές laser υπάρχουν δύο βασικές τεχνολογίες: θερμική εκτύπωση, η οποία χρησιμοποιεί θερμότητα, και Piezo, χωρίς θερμότητα.

Θερμική διαδικασία inkjet

Η θερμική τεχνολογία inkjet εφαρμόζει ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεστάνει το μελάνι και να το πυροδοτήσει μέσα από την κεφαλή εκτύπωσης.

Διαδικασία εκτίναξης Piezo

Σε αντίθεση με τους θερμικούς εκτυπωτές inkjet και τους εκτυπωτές laser, η τεχνολογία Epson χωρίς θερμότητα δεν απαιτεί θερμότητα στη διαδικασία εκτόξευσης μελανιού. Αντίθετα, η πίεση εφαρμόζεται στο στοιχείο Piezo, το οποίο κάμπτεται προς τα πίσω και προς τα εμπρός, απελευθερώνοντας το μελάνι από την κεφαλή εκτύπωσης.

Τα οφέλη της τεχνολογίας χωρίς θερμότητα

Εξοικονομήστε χρόνο με ομοιόμορφες εκτυπώσεις υψηλής ταχύτητας

Η τεχνολογία χωρίς θερμότητα της Epson δεν απαιτεί θέρμανση όταν ενεργοποιείται ή ξεκινά από κατάσταση αδράνειας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να προσφέρει γρήγορο χρόνο εξόδου πρώτης σελίδας (FPOT) σε σύγκριση με τους εκτυπωτές laser, οι οποίοι πρέπει να προθερμάνουν τη μονάδα τήξης για εκτύπωση. Σε αντίθεση με την τεχνολογία θερμικού μελανιού, η τεχνολογία Epson χωρίς θερμότητα δεν χρειάζεται να περιμένει να κρυώσει το μελάνι μεταξύ των εκτινάξεων μελανιού. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ταχύτερη εκτύπωση και σημαντική εξοικονόμηση χρόνου.

Χρήση λιγότερης ενέργειας και εξοικονόμηση χρημάτων

Η τεχνολογία χωρίς θερμότητα της Epson καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε σχέση με την τεχνολογία laser, επειδή δεν χρησιμοποιεί θερμότητα για να ζεσταθεί. Καθώς οι εκτυπωτές inkjet δεν θερμαίνουν τη μονάδα τήξης, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας. Σε αντίθεση με την τεχνολογία θερμικού μελανιού, η τεχνολογία Epson χωρίς θερμότητα επιτρέπει την ομοιόμορφη εκτίναξη του μελανιού, έτσι ώστε ο εκτυπωτής να μπορεί να εκτυπώνει με σταθερά γρήγορη ταχύτητα. Αυτό αναγκάζει τον εκτυπωτή να λειτουργεί λιγότερο χρόνο και άρα μειώνονται τα κόστη λειτουργίας.

Λιγότερα εξαρτήματα αντικατάστασης, χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Οι εκτυπωτές laser έχουν συνήθως περισσότερα αναλώσιμα και απαιτούν την περιοδική αντικατάσταση του τυμπάνου, του ιμάντα μεταφοράς και της μονάδας τήξης σε πολλές περιπτώσεις. Χάρη στην τεχνολογία χωρίς θερμότητα, οι εκτυπωτές inkjet της Epson χρησιμοποιούν λιγότερα εξαρτήματα που χρειάζονται αντικατάσταση σε σχέση με έναν εκτυπωτή laser και, σε αντίθεση με τους θερμικούς εκτυπωτές, οι κεφαλές εκτύπωσης δεν είναι αναλώσιμες. Έτσι μειώνεται ο αντίκτυπος της κατασκευής στο περιβάλλον και της ανακύκλωσης των πρόσθετων πόρων.

Λιγότερες παρεμβάσεις, αυξημένη παραγωγικότητα

Η δομή χωρίς θερμότητα των εκτυπωτών inkjet της Epson σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερα μέρη που μπορούν να πάθουν βλάβη, γεγονός που μειώνει τον αριθμό των απαιτούμενων παρεμβάσεων. Η χωρίς θερμότητα διαδικασία εκτίναξης μελανιού σημαίνει ότι, σε αντίθεση με τους θερμικούς εκτυπωτές, δεν υπάρχει ζημιά στις κεφαλές εκτύπωσης, και άρα διαρκούν περισσότερο. Κατά συνέπεια, οι εκτυπωτές inkjet της Epson προσφέρουν βελτιωμένη αξιοπιστία και μειώνουν σημαντικά τον χρόνο εκτός λειτουργίας.

Ανακαλύψτε τα οφέλη της τεχνολογίας χωρίς θερμότητα της Epson για εσάς

Ανακαλύψτε τον ιδανικό εκτυπωτή με το εργαλείο εύρεσης εκτυπωτών.

Δείτε τη σειρά

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις Epson, απλώς συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και θα επικοινωνήσει μαζί σας ένας εκπρόσωπος της Epson.

Τα πεδία που υποδεικνύονται με «*» είναι υποχρεωτικά.
Επικοινωνήστε μαζί μας