ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΧΩΡΙΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ

Αυξήστε την παραγωγικότητα και μειώστε τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις χωρίς συμβιβασμούς.

Τεχνολογία χωρίς θερμότητα

Οι εκτυπωτές inkjet της Epson χρησιμοποιούν τεχνολογία χωρίς θερμότητα για να προσφέρουν προηγμένα οφέλη στους πελάτες.

Σύγκριση διαδικασιών εκτύπωσης

Οι εκτυπωτές laser και inkjet μπορεί να μοιάζουν ίδιοι εξωτερικά. Στο εσωτερικό όμως έχουν σημαντικές διαφορές.

Η τεχνολογία χωρίς θερμότητα της Epson δεν απαιτεί θερμότητα στη διαδικασία εκτόξευσης μελανιού. Αντί για αυτό, εφαρμόζεται πίεση στο στοιχείο Piezo, το οποίο κάμπτεται προς τα πίσω και προς τα εμπρός, απελευθερώνοντας το μελάνι από την κεφαλή εκτύπωσης.

Αντίθετα, οι εκτυπωτές laser πρέπει να θερμάνουν τη μονάδα τήξης για να είναι δυνατή η εκτύπωση.

Θερμική διαδικασία inkjet

Η θερμική τεχνολογία inkjet εφαρμόζει ηλεκτρικό ρεύμα για να ζεστάνει το μελάνι και να το πυροδοτήσει μέσα από την κεφαλή εκτύπωσης.

Διαδικασία εκτίναξης Piezo

Σε αντίθεση με τους θερμικούς εκτυπωτές inkjet και τους εκτυπωτές laser, η τεχνολογία Epson χωρίς θερμότητα δεν απαιτεί θερμότητα στη διαδικασία εκτόξευσης μελανιού. Αντίθετα, η πίεση εφαρμόζεται στο στοιχείο Piezo, το οποίο κάμπτεται προς τα πίσω και προς τα εμπρός, απελευθερώνοντας το μελάνι από την κεφαλή εκτύπωσης.

Τα οφέλη της τεχνολογίας χωρίς θερμότητα

Σταθερές εκτυπώσεις υψηλής ταχύτητας

Η τεχνολογία χωρίς θερμότητα της Epson δεν απαιτεί προθέρμανση όταν ενεργοποιείται ή ξεκινά από κατάσταση αδράνειας. Αυτό σημαίνει ότι αρχίζει να εκτυπώνει αμέσως συγκριτικά με τους εκτυπωτές laser, οι οποίοι πρέπει να προθερμάνουν τη μονάδα τήξης για να εκτυπώσουν. Εξασφαλίζονται σταθερές εκτυπώσεις υψηλής ταχύτητας, ακόμη και για έγγραφα με υψηλή πυκνότητα εκτύπωσης.

Η λιγότερη κατανάλωση ενέργειας εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα

Η τεχνολογία χωρίς θερμότητα της Epson καταναλώνει λιγότερη ενέργεια σε σχέση με την τεχνολογία laser, επειδή δεν χρησιμοποιεί θερμότητα για προθέρμανση. Καθώς οι εκτυπωτές inkjet δεν έχουν να θερμάνουν μονάδα τήξης, αυτό έχει ως αποτέλεσμα σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας.

Λιγότερα εξαρτήματα αντικατάστασης, χαμηλότερες περιβαλλοντικές επιπτώσεις

Οι εκτυπωτές laser έχουν συνήθως περισσότερα αναλώσιμα και απαιτούν την περιοδική αντικατάσταση του τυμπάνου, του ιμάντα μεταφοράς και της μονάδας τήξης σε πολλές περιπτώσεις. Χάρη στην τεχνολογία χωρίς θερμότητα, οι εκτυπωτές inkjet της Epson χρησιμοποιούν λιγότερα εξαρτήματα που χρειάζονται αντικατάσταση σε σχέση με έναν εκτυπωτή laser, ενώ οι κεφαλές εκτύπωσης δεν είναι αναλώσιμες. Έτσι μειώνεται ο περιβαλλοντικός αντίκτυπος της κατασκευής και της ανακύκλωσης των πρόσθετων πόρων.

Λιγότερες παρεμβάσεις, αυξημένη παραγωγικότητα

Η δομή χωρίς θερμότητα των εκτυπωτών inkjet της Epson σημαίνει ότι υπάρχουν λιγότερα εξαρτήματα που μπορεί να πάθουν βλάβη, γεγονός που μειώνει τον αριθμό των απαιτούμενων παρεμβάσεων. Κατά συνέπεια, οι εκτυπωτές inkjet της Epson προσφέρουν αξιοπιστία και μειώνουν σημαντικά τον χρόνο εκτός λειτουργίας.

Ανακαλύψτε τα οφέλη της τεχνολογίας χωρίς θερμότητα της Epson για εσάς

Ανακαλύψτε τον ιδανικό εκτυπωτή με το εργαλείο εύρεσης εκτυπωτών.

Δείτε τη σειρά

Επικοινωνήστε μαζί μας

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις λύσεις Epson, απλώς συμπληρώστε τα στοιχεία σας παρακάτω και θα επικοινωνήσει μαζί σας ένας εκπρόσωπος της Epson.

Τα πεδία που υποδεικνύονται με * είναι υποχρεωτικά.
Επικοινωνήστε μαζί μας