Γιατί πρέπει να αγοράζετε γνήσιο μελάνι

Πιστεύουμε ότι η εκτύπωση είναι αποτέλεσμα συνεργασίας. Χρειάζεται ο κατάλληλος εκτυπωτής και το κατάλληλο μελάνι για τη δημιουργία μιας ποιοτικής εκτύπωσης. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να γνωρίζετε τα μελάνια σας ώστε να αποφεύγετε πιθανές παγίδες στην εκτύπωση.

Βρείτε τα κατάλληλα μελάνια για τον εκτυπωτή σας

Τι πρέπει να γνωρίζετε

Ποιος θέλει να χάνει χρόνο με το να σκέφτεται τον εκτυπωτή του; Θα πρέπει απλώς να λειτουργεί. Τα μελάνια και οι εκτυπωτές μας έχουν σχεδιαστεί να συνεργάζονται αρμονικά, έτσι ώστε να κάνουν ακριβώς αυτό και να σας προσφέρουν σταθερά και αξιόπιστα αποτελέσματα, χωρίς κόπο. Γι’ αυτό επενδύουμε σε εκτεταμένες έρευνες και υψηλής τεχνολογίας εγκαταστάσεις κατασκευής και υποβάλλουμε τα προϊόντα μας σε ενδελεχείς δοκιμές.

Αλλά φυσικά, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τα μελάνια που δεν έχουμε κατασκευάσει. Δεν υπάρχει καμία εγγύηση από την Epson ότι τα λεγόμενα συμβατά μελάνια ή οι ανακατασκευασμένες φύσιγγες θα έχουν αποτέλεσμα.

Είστε διατεθειμένοι να διακινδυνεύσετε αναξιόπιστες αποδόσεις και κακής ποιότητας εκτυπώσεις; Ή ακόμα χειρότερα, να μην λειτουργούν οι φύσιγγες ή να προκληθεί βλάβη στον εκτυπωτή; Προστατευθείτε από πιθανές παγίδες στην εκτύπωση χρησιμοποιώντας γνήσια μελάνια Epson.

Γνήσιο μελάνι
Συμβατό μελάνι
Ανακατασκευασμένο μελάνι
Προϊόν έρευνας και ανάπτυξης της Epson
Κατασκευάζεται στις υψηλής τεχνολογίας εγκαταστάσεις ελεγχόμενης καθαρότητας της Epson
Δοκιμασμένο και εγκεκριμένο από την Epson
Προστατεύεται από την εγγύηση εκτυπωτή της Epson

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι με τα μη γνήσια μελάνια;

Θέλουμε να έχετε πάντα μια απρόσκοπτη εμπειρία εκτύπωσης. Γι' αυτό επισημαίνουμε τα πιθανά προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε με τα μη γνήσια μελάνια.

Φανταστείτε ότι πρέπει να εκτυπώσετε ένα αεροπορικό εισιτήριο και ο εκτυπωτής δεν λειτουργεί - επειδή τα ακροφύσια είναι φραγμένα ή ο εκτυπωτής δεν μπορεί να αναγνωρίσει τη φύσιγγα. Ή ακόμα χειρότερα, η φύσιγγα έχει σπάσει πριν καν μπορέσετε να ξεκινήσετε.

Τα μη γνήσια μελάνια δεν είναι σχεδιασμένα και δοκιμασμένα από την Epson, πράγμα που σημαίνει ότι ο εκτυπωτής σας μπορεί να είναι ευάλωτος σε δυσλειτουργίες που δεν καλύπτονται από την εγγύηση του εκτυπωτή σας.

Η εμφάνιση μετράει, επομένως όταν εκτυπώνετε σημαντικά επαγγελματικά έγγραφα ή εργασίες, το τελευταίο πράγμα που θέλετε να δείτε είναι μουτζούρες, θαμπές κηλίδες, γραμμές και κακές λεπτομέρειες. Και αν σκοπεύετε να αρχειοθετήσετε τα έγγραφα, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τη διάρκεια ζωής του μελανιού.

Εφαρμόζουμε αυστηρούς ποιοτικούς ελέγχους που εξασφαλίζουν ότι θα έχετε αξιόπιστα, καθαρά και ευκρινή αποτελέσματα. Μπορεί όμως να υποστηριχθεί το ίδιο και για τα μη γνήσια μελάνια;

Είτε διαχειρίζεστε ένα οικιακό γραφείο είτε απλώς ανταπεξέρχεστε στην πολυάσχολη οικογενειακή ζωή, είμαστε σίγουροι ότι έχετε καλύτερα πράγματα να κάνετε από το να καθαρίζετε τις διαρροές από φύσιγγες μελανιού.

Δυστυχώς, τα μη γνήσια μελάνια δεν υποστηρίζονται από την έρευνα, την ανάπτυξη και τις δοκιμές μας. Πραγματοποιούμε τεράστιες επενδύσεις στους εκτυπωτές και τα μελάνια μας ώστε να διασφαλίσουμε την αξιόπιστη απόδοσή τους.

Το χαμηλό αρχικό κόστος είναι φυσικά ελκυστικό, αλλά αν καταλήξετε με ένα ελαττωματικό προϊόν, αυτό μπορεί να είναι πολύ απογοητευτικό και δαπανηρό μακροπρόθεσμα.

Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι μια ανακατασκευασμένη ή συμβατή φύσιγγα θα λειτουργήσει; Και αν καταλήξετε να ξοδεύετε χρόνο και χρήματα για την επανεκτύπωση εγγράφων που δεν εκτυπώθηκαν αρκετά καλά την πρώτη φορά; Επιπλέον, τα μη γνήσια μελάνια δεν καλύπτονται από την Epson, επομένως, αν προκαλέσουν βλάβη στον εκτυπωτή σας, η εγγύηση ενδέχεται να μην ισχύει.

Η λύση

Υπάρχει ένας απλός τρόπος για να διασφαλίσετε ότι θα μπορείτε να εκτυπώνετε εύκολα και να έχετε σταθερά αποτελέσματα, χρησιμοποιώντας γνήσια μελάνια Epson, τα οποία υποβάλλονται σε δοκιμές και εγκρίσεις. Αφήστε μας να σας εξηγήσουμε τι είναι εκείνο που κάνει τόσο ξεχωριστά τα υψηλής απόδοσης και αξιόπιστα μελάνια μας.

Η εκτύπωση πρέπει να είναι μια απλή και αξιόπιστη διαδικασία: γι' αυτό και τα μελάνια και οι φύσιγγές μας υποβάλλονται σε ενδελεχή έρευνα και ανάπτυξη, έτσι ώστε να λειτουργούν αρμονικά όταν συνδυάζονται. Επίσης, ελέγχουμε και παρακολουθούμε κάθε βήμα της παραγωγικής διαδικασίας με την κατασκευή να πραγματοποιείται σε υψηλής τεχνολογίας εγκαταστάσεις και τα προϊόντα μας να υποβάλλονται σε ενδελεχείς δοκιμές.

Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να είστε ξέγνοιαστοι: τα μελάνια μας έχουν σχεδιαστεί ώστε να συνεργάζονται αρμονικά με τον εκτυπωτή σας και παράγουν υψηλής ποιότητας και αξιόπιστα αποτελέσματα, είτε εκτυπώνετε κείμενο ή εικόνες. Γι' αυτό και εννέα στους δέκα χρήστες γνήσιων μελανιών είναι ικανοποιημένοι από την ποιότητα των εκτυπώσεών τους1.

Η δημιουργία ενός αξιόπιστου εκτυπωτή και του μελανιού έχει να κάνει με πολλούς παράγοντες. Γι' αυτό έχουμε επενδύσει τόσο πολλά στην έρευνα και την ανάπτυξη και αφιερώνουμε αμέτρητα χρόνια στην τελειοποίηση των εγκαταστάσεων παραγωγής μας.

Κάθε φύσιγγα παρασκευάζεται σε ένα κορυφαίας τεχνολογίας περιβάλλον χωρίς σκόνη προς αποφυγή δυσλειτουργιών. Το υλικό και η σχεδίαση της ίδιας της φύσιγγας έχουν επίσης επιλεγεί ώστε να προσφέρουν ένα σταθερό περιβάλλον για τα μελάνια.

Οι εκτυπωτές μας δεν είναι απλοί μόνο ως προς την καθημερινή τους χρήση. Έχουμε επίσης απαλλάξει τους πελάτες μας από το άγχος της αγοράς του κατάλληλου μελανιού για τον εκτυπωτή τους. Μπορείτε γρήγορα να προσδιορίσετε την κατάλληλη συσκευασία στο κατάστημα, χάρη στην εικόνα στο μπροστινό μέρος. Απλώς συμβουλευτείτε τον οδηγό χρήσης σας για να μάθετε ποια εικόνα πρέπει να αναζητάτε. Επίσης, έχουμε σχεδιάσει μια μικρή συσκευασία EasyMail που ταιριάζει στα περισσότερα γραμματοκιβώτια, σε περίπτωση που η αποστολή δεν απαιτεί υπογραφή. Η παραγγελία από το σπίτι μέσω διαδικτύου καθίσταται πανεύκολη.

Ανάλογα με το αν εκτυπώνετε συχνά ή όχι, μπορείτε να επιλέξετε τυπικές φύσιγγες ή XL βάσει των εκτυπωτικών σας αναγκών.

Δεν έχει νόημα να πετάτε μελάνι που δεν έχει χρησιμοποιηθεί. Για το λόγο αυτό, σχεδόν όλα τα μελάνια μας διατίθενται ως μεμονωμένες φύσιγγες, δηλαδή χρειάζεται να αντικαθιστάτε μόνο το χρώμα που έχετε χρησιμοποιήσει. Μπορείτε να εξοικονομήσετε έως 30%2 του μελανιού, σε σύγκριση με τις τρίχρωμες φύσιγγες του ανταγωνισμού.

Τα αξιόπιστα μελάνια μας περιορίζουν επίσης τη πιθανότητα εσφαλμένων εκτυπώσεων, ενώ υποβάλλονται σε δοκιμασίες, έτσι ώστε να μπορείτε να εμπιστεύεστε την απόδοση που δηλώνεται, γεγονός που διευκολύνει να υπολογίζετε τα έξοδα των εκτυπωτικών σας αναγκών.

Για να μειώσετε ακόμα περισσότερο το κόστος, οι φύσιγγες XL παρέχουν μια οικονομική λύση για όσους εκτυπώνουν συχνά, επιτρέποντάς σας να εκτυπώνετε πάνω από διπλάσιες σελίδες3, σε σύγκριση με τις τυπικές φύσιγγες. Αυτό μειώνει σημαντικά το κόστος ανά σελίδα, βοηθώντας σας να εξοικονομείτε χρήματα.

Βρείτε τα κατάλληλα αναλώσιμα για τον εκτυπωτή σας

Τα αυθεντικά μελάνια της Epson είναι βελτιστοποιημένα για χρήση με την τεχνολογία κεφαλών εκτύπωσης Micro Piezo™ της Epson, με την οποία εξασφαλίζεται απαράμιλλη ποιότητα, διάρκεια και αξιοπιστία

Μάθετε περισσότερα
  1. Η έρευνα διεξήχθη από την Epson τον Δεκέμβριο του 2015 (n=1.800). Οι κάτοχοι εκτυπωτών Epson ρωτήθηκαν «πόσο ικανοποιημένοι είναι από την ποιότητα των εκτυπώσεών τους με χρήση γνήσιων φυσιγγών μελανιού Epson». Ένα σύνολο 89,8% έδωσε βαθμολογία 6 και πάνω, δηλαδή ήταν «πολύ ικανοποιημένοι».
  2. Σε σύγκριση με τα αντίστοιχα μοντέλα εκτυπωτών του ανταγωνισμού (HP και Canon) ≤199,99€/£ με χρήση τρίχρωμων φυσίγγων (βάσει δεδομένων της GFK, Ιουλίου 2015). Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν από την BLI τον Ιούλιο του 2015. Εφαρμόστηκε στάθμιση για την εκτύπωση εγγράφων (87%) και φωτογραφιών (13%) με βάση τη μελέτη "Printing Usage & Attitudes Study" της TNS, Ιούνιος 2013. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.epson.eu/individualinks
  3. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.epson.eu/pageyield

Genuine ink

Epson's inks undergo extensive research and development, are manufactured in high-tech and purpose-built facilities, and are rigorously tested. This means that the inks produce high-quality and reliable results. We also care about the environment and ensure we act responsibly - take our cartridge recycling programme for example.

Compatible Ink

A compatible ink cartridge refers to a product that has been entirely produced by a third-party. The word compatible can be misleading as the cartridge and ink has not been created, manufactured, tested or approved by Epson. Compatible inks may be cheaper than genuine Epson inks, but they come without any assurance from Epson. They can be faulty, unreliable, and may not perform as effectively as genuine ink cartridges.

Remanufactured ink

A remanufactured ink cartridge refers to a used, empty Epson ink cartridge that has been remanufactured, refilled and resold by a third party. These cartridges may cost less than genuine inks, but they come without any assurance from Epson. The ink has not been manufactured by Epson and the remanufactu- red cartridge has not been tested or approved by Epson. They're often positioned as an environmentally friendly option, but this is not necessarily the case as they can be faulty, unreliable, and may not perform as effectively as Epson's genuine ink cartridges.

Epson's logo

Our logo is clearly displayed on the pack to help you find our inks in-store. You can feel safe in the knowledge that you’re buying our reliable, easy-to-use, genuine inks when you see our brand.

Pack code and capacity indicator

To suit the frequency of your printing, choose a cartridge size that fits with your needs. Just look for the capacity indicator shown here.

Page yield and compatibility

To plan and budget for your printing needs, check out how many pages the cartridge can print in colour and black on the front of the pack. It also details the printers that the cartridges are compatible with.

Epson colour shifting label

To protect our customers against counterfeit products, Epson works closely with law enforcement officials to help them identify genuine products. As part of this process, we have developed a special colour shifting label to help them identify genuine products. This is located on the exterior of both our in-store and EasyMail packaging.

Pack contents

You can see which colour inks are in the pack and how much you're getting of each. We detail the exact millilitres of the ink so that you have everything you need to make an informed purchase.

Ink family image

Forget needing to remember your printer model; each ink belongs to a family so you only have to look for the family image such as a strawberry, elephant or stag. It makes it quick and easy to find your ink, as you can look for the pack image, rather than a printer model. Check your user guide to find out which ink family you need for your Epson printer.