Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η Epson ενώνουν τις δυνάμεις τους

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και η Epson ενώνουν τις δυνάμεις τους

Την πρωτοπορία & την αξιοπιστία της Epson εμπιστεύτηκε το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας για την αναβάθμιση των Εκπαιδευτικών του Προγραμμάτων με τη βοήθεια του διαδραστικού βιντεοπροβολέα EB-695Wi, ώστε οι μαθητές που επισκέπτονται το Μουσείο να μπορούν να κατανοήσουν με βιωματικό τρόπο την σημασία του φυσικού κόσμου

Πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο που απογειώνει τη διαδικασία της βιωματικής μάθησης, κεντρίζοντας το ενδιαφέρον των μαθητών

Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή ιδρύθηκε το 1964, από τους Άγγελο και Νίκη Γουλανδρή και αποτέλεσε το πρώτο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στην Ελλάδα, με σκοπό την προώθηση των φυσικών επιστημών. Το 2001 εγκαινιάστηκε Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο Μουσείο, το Κέντρο «ΓΑΙΑ», με στόχο να συμβάλει στην ενδυνάμωση της σχέσης του ανθρώπου με τη φύση, ώστε να υπάρξει ένα βιώσιμο παρόν και μέλλον για την ανθρωπότητα και τον πλανήτη.

Το Εκπαιδευτικό Τμήμα του Κέντρου ΓΑΙΑ σχεδιάζει προγράμματα, τα οποία απευθύνονται σε μαθητές που επισκέπτονται το Μουσείο και στοχεύουν στην έγκυρη γνώση και διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης, με σκοπό τη διαφύλαξη του φυσικού πλούτου και βασικό άξονα την ενεργή συμμετοχή των μαθητών στη διαδικασία αυτή. Κατά τη συνεχή αναβάθμιση και ανανέωση  των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και ειδικότερα της ενότητας, «Η πρόκληση των Φυσικών Πόρων», αναζητήθηκε ο τρόπος μέσω του οποίου θα μπορούν οι μαθητές να λάβουν όλη την απαραίτητη γνώση, έχοντας ταυτόχρονα ενεργή συμμετοχή. Για τη δημιουργία μιας μεγαλύτερης επιφάνειας διάδρασης, προτάθηκε η τοποθέτηση ενός διαδραστικού βιντεοπροβολέα, όπου μέσω των καινοτόμων εφαρμογών του η εκπαιδευτική διαδικασία γίνεται περισσότερο ενδιαφέρουσα και βιωματική.  Έτσι, δημιουργήθηκαν τέσσερις διαδραστικές δραστηριότητες, μέσω της εφαρμογής SMART Notebook, δίνοντας στα παιδιά τη δυνατότητα να εφαρμόσουν όσα ήδη γνωρίζουν για τη θεματική αυτή, με τη μορφή παιχνιδιού.

Πρωτοποριακή τεχνολογία για μια βελτιωμένη εμπειρία διαδραστικής μάθησης

Τη λύση στην ανάγκη αυτή έδωσε ο διαδραστικός βιντεοπροβολέας αφής EB-695Wi της Epson, που συνοδεύεται από τον πίνακα SMIT Visual και αποτελεί την καταλληλότερη και πιο ολοκληρωμένη λύση για τις ανάγκες της σύγχρονης εκπαίδευσης.

Συγκεκριμένα, τα δύο εκπαιδευτικά προγράμματα που δημιουργήθηκαν περιλαμβάνουν μια παρουσίαση στους μαθητές για τη σημασία των φυσικών πόρων αλλά και τα είδη τους, η οποία πραγματοποιείται από τον EB-695Wi. Η υψηλή απόδοση λευκής και έγχρωμης εικόνας του βιντεοπροβολέα, που επιτυγχάνει εξαιρετικά φωτεινές εικόνες με ζωντανά χρώματα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρακολουθούν την παρουσίαση, παρότι δεν είναι δυνατή η πλήρης συσκότιση του χώρου. Με την ολοκλήρωσή της, οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε διαδραστικά παιχνίδια γνώσεων, χάρη στο το υψηλότερο επίπεδο διαδραστικότητας που προσφέρει ο EB-695Wi. Χρησιμοποιώντας τους διπλούς μαρκαδόρους του συστήματος και με την αφή, οι μικροί επισκέπτες του προγράμματος μπορούν να «αγγίξουν» τους φυσικούς πόρους, διαχωρίζοντας, για παράδειγμα, τους ανανεώσιμους φυσικούς πόρους από τους μη ανανεώσιμους και κατηγοριοποιώντας τους με drag & drop, πάνω στην επιφάνεια προβολής.

Η τεχνολογία 3LCD της Epson εξασφαλίζει εικόνες υψηλής ποιότητας, ενώ το μέγεθος της εικόνας που μπορεί να φτάσει έως και τις 100 ίντσες, δίνει την ευκαιρία σε ακόμη περισσότερα παιδιά να παρακολουθούν την εξέλιξη του παιχνιδιού και να εργάζονται αξιοποιώντας διαφορετικές ιδιότητες και επιτυγχάνοντας ένα καινοτόμο και πλήρως βιωματικό τρόπο μάθησης, αλλά και μία βελτιωμένη, συνεργατική εμπειρία ανακάλυψης της αξίας των Φυσικών μας Πόρων.

Συγχρόνως, το Μουσείο Γουλανδρή με την επιλογή του EB-695Wi για τα εκπαιδευτικά του προγράμματα εξασφαλίζει προβολές μεγαλύτερης διάρκειας με εγγυημένη αξιοπιστία και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής λάμπας, για προβολές έως 10.000 ωρών.