Η ΦΥΤΟΣΟΦΙΑ επιλέγει εσωτερική, οικονομική εκτύπωση ετικετών

Η ΦΥΤΟΣΟΦΙΑ επιλέγει εσωτερική, οικονομική εκτύπωση ετικετών

Την αξιοπιστία και τη σιγουριά της Epson «επέλεξε» η ελληνική επιχείρηση ΦΥΤΟΣΟΦΙΑ για τη δημιουργία ετικετών και δειγμάτων σε σύντομο χρόνο και ελάχιστο κόστος, με στόχο την ευελιξία στην εφαρμογή σε διαφορετικές συσκευασίες του ίδιου προϊόντος.

Υψηλές απαιτήσεις για παραγωγή διαφοροποιημένων ετικετών μοναδικής ποιότητας και αισθητικής, με χαμηλό κόστος ανά ετικέτα

Η ΦΥΤΟΣΟΦΙΑ  Ι.Κ.Ε. είναι μία δυναμική ελληνική επιχείρηση, που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 2013 με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών και βοτάνων σε μια ιδιόκτητη έκταση στο χωριό Αμμουδιά, μεταξύ της πόλης των Σερρών και της λίμνης Κερκίνης. Πρόκειται για μία περιοχή με ιδιαίτερες εδαφικές και κλιματικές συνθήκες που κάνουν την τοπική χλωρίδα τόσο πλούσια σε βότανα με μοναδικά συστατικά και ιδιότητες, ώστε να προσφέρει  ένα προϊόν υψηλής προστιθέμενης αξίας. Η εταιρεία αναπτύχθηκε γρήγορα και μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να επεκταθεί στους τομείς της επεξεργασίας, μεταποίησης και τη δημιουργία των τελικών προϊόντων. Η εταιρεία καλλιεργεί αποκλειστικά ελληνικά αρωματικά φυτά, εφαρμόζοντας τις αρχές της βιολογικής γεωργίας. Τα προϊόντα της ΦΥΤΟΣΟΦΙΑ προέχονται από συγκεκριμένους αγρούς, περιορισμένης παραγωγής, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα και οι ιδιότητες των βοτάνων. Για ένα τέτοιο προϊόν, οι ανάγκες και οι απαιτήσεις για την συσκευασία του και τις ετικέτες που φέρει, είναι πολύ υψηλές. Ωστόσο, η μικρή παραγωγή μιας ευρείας γκάμας προϊόντων δεν μπορούσε να καλυφθεί από τον συμβατικό τρόπο παραγωγής ετικετών, όπου μόνον η παραγωγή μεγάλου αριθμού τεμαχίων εξασφαλίζει βιώσιμο κόστος. Επομένως, η εταιρεία αναζήτησε μια ολοκληρωμένη λύση εκτύπωσης ετικετών υψηλής ποιότητας, χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα και το τελικό αποτέλεσμα.
 

Γρήγορη εκτύπωση, ευελιξία και υψηλής ποιότητας ετικέτες, σε μικρή παραγωγή

Έπειτα από λεπτομερή μελέτη των αναγκών της ΦΥΤΟΣΟΦΙΑ από την εταιρεία Γεωργιάδης, εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της Epson, εξειδικευμένο στην ετικετοποιία , προέκυψε, πώς η ιδανική απάντηση στις ανάγκες της συγκεκριμένης επιχείρησης ήταν ο καινοτόμος εκτυπωτής ετικετών της Epson, o ColorWorks C3500.. Πρόκειται για έναν εκτυπωτή ετικετών, κατάλληλο για επιχειρήσεις που επιθυμούν να προσαρμόζουν και να εκτυπώνουν on demand τις δικές τους έγχρωμες ετικέτες. Το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της επιλογής αυτής είναι η “on-demand εκτύπωση”, όπου ο χρήστης μπορεί να εκτυπώσει πληθώρα διαφορετικών ετικετών σε μέγεθος και περιεχόμενο ανάλογα με την τρέχουσα ζήτηση. Έτσι, δίνεται στην επιχείρηση η δυνατότητα να εξοικονομεί  χρήματα καθώς δε θα αναθέτει σε τρίτους την παραγωγή ετικετών αφού θα εκτυπώνει ετικέτες ανάλογα με τις ανάγκες της. Ο ColorWorks C3500 διαθέτει υψηλές ταχύτητες εκτύπωσης, έως 103 χιλ./δευτ. και ξεχωριστές φύσιγγες μελάνης pigment. Με τα ξεχωριστά δοχεία μελάνης pigment, το κόστος εκτύπωσης μειώνεται ακόμα περισσότερο, αφού χρειάζεται η αντικατάσταση μόνο του χρώματος που έχει εξαντληθεί. Επιπρόσθετα, χάρη στις φύσιγγες μελάνης DURABrite pigment η επιχείρηση μπορεί να δημιουργεί ετικέτες υψηλής λεπτομέρειας που στεγνώνουν γρήγορα και είναι ανθεκτικές στην επίδραση του νερού, τις μουτζούρες και το ξεθώριασμα.

Με πλεονεκτήματα όπως τιμή προσιτή για την μικρή επιχείρηση, μικρό μέγεθος, ευκολία στη χρήση, ποικιλία ετικετών (υλικών) και άψογη τεχνική υποστήριξη, ο εκτυπωτής COLORWORKS C3500 αποτέλεσε την πιο αξιόπιστη επιλογή για την κάλυψη των απαιτήσεων της ΦΥΤΟΣΟΦΙΑ, προσφέροντάς τη δυνατότητα να προσαρμόζει τα LOT numbers και τις ημερομηνίες λήξης του προϊόντος για κάθε παρτίδα με on demand εκτύπωση της ετικέτας, καθώς και παραγωγή ως private label για μικρούς αλλά απαιτητικούς πελάτες με προσωποποιημένη ετικέτα. Ως αποτέλεσμα, ενισχύθηκε η δυναμική της εταιρείας, αποκτώντας μεγαλύτερη ευελιξία στη δημιουργία νέων προϊόντων και δειγμάτων σε σύντομο χρόνο και χαμηλό κόστος, αλλά και τη δυνατότητα διαφορετικών συσκευασιών από το ίδιο προϊόν για την κάλυψη των διαφορετικών αναγκών της αγοράς.