Οι εκτυπώσεις της Epson δημιουργούν ένα «παράθυρο» στην Ιαπωνία

Οι εκτυπώσεις της Epson δημιουργούν ένα «παράθυρο» στην Ιαπωνία

Η Βαλέτα της Μάλτας, η Πολιτιστική Πρωτεύουσα Ευρώπης 2018, «εμπιστεύθηκε» την εκπληκτική ποιότητα εκτύπωσης της Epson για την δημιουργία της πρωτότυπης έκθεσης φωτογραφίας «European Eyes on Japan», η οποία, από το 1999 μέχρι σήμερα, έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 30 ευρωπαϊκές πολιτιστικές πρωτεύουσες.

Οι Ευρωπαϊκές Πολιτιστικές Πρωτεύουσες και η Έκθεση «European Eyes on Japan»

Η Βαλέτα της Μάλτας είναι μία από τις δύο Πολιτιστικές Πρωτεύουσες της Ευρώπης για το 2018, μαζί με το Λέουβαρντεν της Ολλανδίας. Η πρωτοβουλία για την ανάδειξη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσα Ευρώπης αναπτύχθηκε το 1985 και έχει δημιουργηθεί για να γιορτάσει τον πλούτο των ευρωπαϊκών πολιτισμών. Κάθε Πολιτιστική Πρωτεύουσα επιλέγεται προσεκτικά, έπειτα από την υποβολή εμπεριστατωμένων προτάσεων από τις υποψήφιες πόλεις.

Για την εφαρμογή του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας στη Μάλτα συγκροτήθηκε ένα εξειδικευμένο Ίδρυμα, το Valletta 2018 Foundation. Το ίδρυμα αυτό έχει στόχο να οδηγήσει, τόσο τη Βαλέτα, όσο και τα νησιά της Μάλτας, σε μια πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική αναζωογόνηση, μέσω καινοτόμων πρακτικών και στρατηγικών συνεργασιών. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων του Ιδρύματος αποτελείται από μια σειρά πολιτιστικών ενεργειών της τοπικής αλλά και της διεθνούς κοινότητας.

Μια από αυτές τις ενέργειες είναι και η έκθεση “European Eyes on Japan” (Ευρωπαϊκή ματιά προς την Ιαπωνία), με επικεφαλής την καλλιτεχνικό σκηνοθέτη, κ. Mikiko Kikuta. Η συγκεκριμένη έκθεση αποτελεί ορόσημο για το θεσμό της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας Ευρώπης, καθώς από το 1999 μέχρι σήμερα, έχει ταξιδέψει σε περισσότερες από 30 Πολιτιστικές Πρωτεύουσες, ανανεώνοντας κάθε χρόνο το περιεχόμενο της. Για τη φετινή χρονιά, η κ. Kikuta συνεργάστηκε με τους φωτογράφους Alexandra Pace από τη Βαλέτα και την Alice Wielinga από το Λέουβαρντεν, για να απαθανατίσουν τον τρόπο ζωής της Ιαπωνίας, μέσα από την ματιά των Ευρωπαίων καλλιτεχνών. Το έργο και των δύο φωτογράφων θα φιλοξενηθεί στη Βαλέτα, στο Λέουβαρντεν και στην Ιαπωνία.

Εκτυπώνοντας για μια απαιτητική έκθεση φωτογραφίας, με την εγγύηση ποιότητας της Epson

Η InterVisions, μια εταιρεία με πολυετή εμπειρία στις εκτυπώσεις μεγάλου format στη Μάλτα, επελέγη να εκτυπώσει τις φωτογραφίες της έκθεσης. Το έργο αποδείχτηκε απαιτητικό, λόγω των έντονων χρωμάτων και του μεγάλου μεγέθους των έργων τέχνης, αλλά η Intervisions, χρησιμοποιώντας τον νεότερο εκτυπωτή σειράς SureColor P της Epson, τον πρωτοποριακό φωτογραφικό εκτυπωτή SC-P20000, καθώς και την τεχνογνωσία της κορυφαίας εταιρείας τεχνολογίας παγκοσμίως, κατάφερε να παραδώσει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα, σε χρόνο μηδέν.

Κατασκευασμένος από ένα όνομα που είναι αναγνωρισμένο στην αγορά για την εξαιρετική ποιότητα, ο εκτυπωτής μεγάλου format SC-P20000 της Epson συνδυάζει την υψηλή παραγωγικότητα, την κορυφαία ποιότητα και την ευκολία στη χρήση σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο. Ο συγκεκριμένος εκτυπωτής είναι ιδανικός για εργαστήρια φωτογραφίας, φωτογραφικά γραφεία και φωτοτυπικά καταστήματα, αλλά και εταιρείες που αναζητούν μια ολοκληρωμένη λύση εκτύπωσης. Διατίθεται με την κορυφαία κεφαλή εκτύπωσης PrecisionCore MicroTFP, η οποία επέτρεψε στην Intervisions να δημιουργήσει υψηλής ποιότητας ψηφιακές εκτυπώσεις, έως και 6 μέτρων. Επιπλέον, ο SC-P20000 συνοδεύεται από το νέο σετ μελανιών 10 χρωμάτων Epson UltraChrome Pro, το οποίο δημιουργεί σταθερές εκτυπώσεις με αξεπέραστη ποιότητα χρωμάτων σε ιδιαίτερες φωτογραφίες, όπως εκείνες της έκθεσης «European Eyes on Japan». Χάρη στην υψηλής ακρίβειας αναπαραγωγή χρώματος και τα έντονα μαύρα των εκτυπώσεων με τον SC-P20000, οι επισκέπτες των εκθέσεων έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια ρεαλιστική γεύση απ’ τη ζωή στην Ιαπωνία.