Ο ΟΜΙΛΟΣ TELEUNICOM – GLOBALSAT ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON WORKFORCE PRO RIPS

ΕΚΤΥΠΩΣEΙΣ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΜΙΛΟ TELEUNICOM-GLOBALSAT

Ο ΟΜΙΛΟΣ TELEUNICOM – GLOBALSAT ΕΠΙΛΕΓΕΙ ΕΚΤΥΠΩΤΕΣ EPSON WORKFORCE PRO RIPS

Ο Όμιλος Teleunicom – Globalsat, μέσα από αυστηρά κριτήρια, επέλεξε την τεχνογνωσία της Epson για την κάλυψη των εκτυπωτικών αναγκών των εταιριών του

Συνεργασία του Ομίλου Teleunicom – Globalsat με τις κορυφαίες εταιρίες τεχνολογίας

Ο Όμιλος Teleunicom – Globalsat δραστηριοποιείται στη διανομή προϊόντων τεχνολογίας. Συνεργάζεται με κορυφαίες εταιρείες – κατασκευαστές κινητών τηλεφώνων και προϊόντων τεχνολογίας κι έχει αναλάβει είτε την αποκλειστικότητα της αντιπροσωπείας τους στην Ελλάδα, είτε την αποκλειστικότητα της διάθεσης και διανομής. Πιο συγκεκριμένα η Teleunicom είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος των Sony Xperia, Huawei, Honor και Wiko, ενώ η Globalsat αντιπροσωπεύει αποκλειστικά τα brands Samsung, ZOPO, Celly, Sencor, Yenkee, Fieldmann, Lamart, Catler, Stell, Buxton, Buddy Toys. Στο πλαίσιο της δραστηριότητάς του, ο Όμιλος έχει αναπτύξει πολύ ισχυρές συνεργασίες με όλες τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας καθώς και με όλες τις κορυφαίες αλυσίδες τεχνολογίας στην Ελλάδα σε ότι αφορά τη διαχείριση, διανομή και τοποθέτηση των προϊόντων που εμπορεύεται στο δίκτυο καταστημάτων τους.

Η εταιρεία διαθέτει ιδιόκτητο κτίριο έκτασης 2.500 τμ και απασχολεί περίπου 50 άτομα.

Οι αυξημένες απαιτήσεις στις καθημερινές εργασίες και η αυστηρή επιλογή συνεργάτη

Προκειμένου να μπορούν να καλυφθούν σε καθημερινή βάση οι αυξημένες εκτυπωτικές ανάγκες όλων των τμημάτων και των δυο εταιριών του Ομίλου, μελετήθηκε εκτενώς η βέλτιστη οικονομικά και ποιοτικά λύση. Η διαδικασία διεξήχθη υπό την επίβλεψη του Γενικού Διευθυντή της εταιρείας και διήρκησε περισσότερο από 2 μήνες. Σε αυτό το πλαίσιο, η εταιρεία ήρθε σε επικοινωνία και πήρε προσφορές από συνολικά 5 εταιρίες, ανάμεσα στις οποίες και οι μεγαλύτερες του κλάδου.

Η πρόταση του εξειδικευμένου Gold Partner της Epson Infinitum ήταν επιθετική και ιδιαίτερα ελκυστική. Πριν προχωρήσει στην καθολική αντικατάσταση των μηχανημάτων του, ο Όμιλος είχε τη δυνατότητα να δοκιμάσει τη λύση Epson που πρότεινε η Infinitum SA σε πραγματικές, καθημερινές συνθήκες εργασίας για έναν ολόκληρο μήνα, με τον εκτυπωτή Α4 WorkForce Pro WF-R5690 DTWF. Η πιλοτική εγκατάσταση του εκτυπωτή διασφάλισε εξαιρετική εμπειρία χρήσης για τους υπαλλήλους της εταιρείας και ανταποκρίθηκε άψογα στις αυξημένες απαιτήσεις τους για γρήγορη απόδοση και ευκολία στη χρήση σε μεγάλο όγκο εκτυπώσεων.

Ο Όμιλος Teleunicom – Globalsat προχώρησε σε καθολική αντικατάσταση των παλαιότερων εκτυπωτικών μηχανημάτων που είχε και απέκτησε έξι καινούργια προϊόντα Epson, πέντε Α4 WorkForce Pro WF-R5690 DTWF και ένα Α3 WorkForce Pro WF-R8590 D3TWFC, ενώ παράλληλα, χρησιμοποιήθηκε και η λύση Epson Print Admin, για ταυτοποίηση όλων των χρηστών με pin code, επάνω στα μηχανήματα, καθώς και για πλήρη έλεγχο των εκτυπώσεων. H νέα λύση υπήρξε ιδιαίτερα προνομιακή και από πλευράς εξοικονόμησης, καθώς το συνολικό κόστος κτήσης και χρήσης έφθασε στο 1/3 του προηγούμενου, αλλά και σε σύγκριση με τις αντίστοιχες προτάσεις του ανταγωνισμού. Συγκεκριμένα, η εταιρεία επωφελείται της αισθητής μείωσης (133%) στο κόστος εκτυπωμένης σελίδας, στη σπατάλη χαρτιού έως και 65%, και τον χρόνο παρεμβάσεων συντήρησης ή αντικατάστασης αναλωσίμων έως 98% που προσφέρουν οι εκτυπωτές WorkForce Pro RIPS της Epson.

Αρωγός στην διαδικασία επιλογής και εξοπλισμού του Ομίλου υπήρξε ο διαπιστευμένος συνεργάτης της Epson, Infinitum. Στον τομέα των Managed Print Services η Infinitum δραστηριοποιείται στρατηγικά με ξεχωριστό business unit , έχοντας υλοποιήσει ολοκληρωμένες υπηρεσίες σε μεσαίους και μεγάλους οργανισμούς. Στα πλαίσια ενός συμβολαίου παροχής υπηρεσιών MPS, η Infinitum αναλαμβάνει την συνολική ευθύνη του εκτυπωτικού στόλου της εταιρείας, (εξοπλισμό, αναλώσιμά, τεχνική υποστήριξη, διαχείριση) και παρέχει αναφορές για πορεία και την αξιοποίηση της υπηρεσίας. Ανάλογα µε τις απαιτήσεις του πελάτη, και στα πλαίσια της συνολικής λύσης, παρέχει εφαρμογές (secure pull printing, tracking-reporting, billing, rule based printing κ.α.) οι οποίες επιτρέπουν τη δυνατότητα εύκολου προγραµµατισµού και αυτοματοποίησης προκαθορισμένων ροών εργασίας (workflow optimization), τη δυνατότητα παρακολούθησης εγγράφων και την έξυπνη αντιμετώπιση προβλημάτων καθώς και την ασφάλεια τους.

Εξαιρετικά υψηλή απόδοση και ευκολία στη χρήση με εξοικονόμηση κόστους και ενέργειας

Οι εκτυπωτές WorkForce Pro RIPS της Epson, χάρη στην τεχνολογία Replaceable Ink Pack System (RIPS), έρχονται να καλύψουν αποτελεσματικά τις εκτυπωτικές απαιτήσεις του Ομίλου Teleunicom–Globalsat, καθώς διασφαλίζουν εκτυπώσεις εξαιρετικά υψηλής απόδοσης, χρησιμοποιώντας μονάδες παροχής μελανιών για την απρόσκοπτη εκτύπωση έως και 75.000 σελίδων.

Μέσω του εκτυπωτή Α3 WorkForce Pro WF-R8590 D3TWFC, οι εργασίες όλων των τμημάτων του Ομίλου διεκπεραιώνονται με εξαιρετικές ταχύτητες, ειδικά σε σύγκριση με αυτές των εκτυπωτών laser. Ο αυτόματος τροφοδότης εγγράφων χωρητικότητας 50 φύλλων με σάρωση ως Α3+ διπλής όψης με ένα πέρασμα, η έγχρωμη οθόνη αφής με πλήκτρο “interrupt” για την προσωρινή διακοπή μιας εργασίας (π.χ. εκτύπωσης) και την εκτέλεση μιας άλλης (π.χ. αντιγραφής) και η δυνατότητα εκτύπωσης και σάρωσης αρχείων με τη χρήση USB stick είναι ορισμένες μόνο από τις δυνατότητες που εντυπωσίασαν κατά τη δοκιμαστική περίοδο χρήσης των προϊόντων, κερδίζοντας τις προτιμήσεις των εργαζομένων και συντελώντας στην τελική επιλογή τους. Η χρήση τους, παράλληλα, ευθυγραμμίζεται με την περιβαλλοντική πολιτική και τις πρακτικές του Ομίλου, καθώς εξασφαλίζει μείωση έως και 80% στην κατανάλωση ενέργειας συγκριτικά με τους laser εκτυπωτές.

Οι εκτυπωτές Α4 WorkForce Pro WF-R5690 DTWF προσφέρουν εξίσου γρήγορες ταχύτητες εκτύπωσης και φύσιγγες μελάνης υψηλής χωρητικότητας ως 75.000 σελίδες και αποτελούν τον ιδανικό συνεργάτη για τον Όμιλο που έχει ως στόχο να αυξήσει την παραγωγικότητά του με τις λιγότερες δυνατές παρεμβολές.