Η EPSON «ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ»

Η EPSON ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Η EPSON «ΑΝΑΒΙΩΝΕΙ» ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΑΝΔΡΕΙΑΣ»

Το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, υποστηρίζοντας την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση, επιλέγει ως σύμμαχο τις καινοτόμες λύσεις βιντεοπροβολής της Epson, για την έκθεση «Ιστορίες Ανδρείας» με θέμα το Πολεμικό Ναυτικό

Βιντεοπροβολείς υψηλών απαιτήσεων Epson

Από το 1993 μέχρι σήμερα, το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού (ΙΜΕ), το οποίο εμπνεύστηκε και δημιούργησε πλήρως η οικογένεια Λαζάρου Εφραίµογλου, αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους οργανισμούς µε κοινωφελή, µη κερδοσκοπικό χαρακτήρα στην Ελλάδα, που στοχεύει στο να διατηρήσει ζωντανή την ιστορική μνήμη και την ελληνική παράδοση, να κάνει συνειδητή την οικουμενική διάσταση του Ελληνισμού και να προβάλει τη συμβολή του στην εξέλιξη του πολιτισμού. Μέσα από συντονισμένες δράσεις, το ΙΜΕ έχει αναλάβει να ενισχύσει τη διάσταση του Ελληνισμού και να φέρει το ευρύ κοινό κοντά στις ρίζες και τις θεμελιώδεις αρχές του πολιτισμού. Τα τελευταία χρόνια έχει καταφέρει να αναπτύξει δραστηριότητες με έντονο αντίκτυπο στην ελληνική κοινωνία, με σκοπό το παρελθόν να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τη διαμόρφωση του παρόντος και του μέλλοντος, θέτοντας το ελληνικό πνεύμα πηγή έμπνευσης για τους σύγχρονούς πολίτες.

Το ΙΜΕ αναζητά συνεχώς νέους τρόπους και σύγχρονες μεθόδους να εκσυγχρονίσει όλες τις δράσεις που πραγματοποιεί για το κοινό, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον τους για τον ελληνισμό. Ενσωματώνοντας στις παραγωγές του τρισδιάστατα γραφικά, εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας, αλληλεπιδραστικές εκθέσεις κ.α., εκμεταλλεύεται κάθε τεχνολογική δυνατότητα, ώστε να εμπλουτίσει ακόμη παραπάνω τις δράσεις του.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει διοργανωθεί η έκθεση, «Ιστορίες Ανδρείας», με θέμα την ιστορία του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, από τον 19ο αιώνα έως σήμερα. Η συγκεκριμένη έκθεση του ΙΜΕ επιχειρεί μια νέα προσέγγιση στην ιστορία του Ναυτικού μέσα από μία συλλογή προσωπικών ιστοριών, ιστοριών ανδρείας, θάρρους και αυταπάρνησης, σε ένα νοσταλγικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο. Η έκθεση «Ιστορίες Ανδρείας», που φιλοξενείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 10 Φεβρουαρίου 2016, περιλαμβάνει επιλεγμένα αντικείμενα που δεν έχουν ως τώρα εκτεθεί μαζί με φωτογραφικό υλικό, ηχητικά και οπτικά ντοκουμέντα, από περίοδο της Επανάστασης του 1821 μέχρι τις μέρες μας, ενώ ανανεώνεται συνεχώς με νέα αντικείμενα και οπτικοακουστικό υλικό.

Υψηλής απόδοσης βιντεοπροβολείς, σε απαιτητικές συνθήκες φωτισμού

Για τις ανάγκες της έκθεσης το ΙΜΕ στράφηκε εξ ολοκλήρου στις προηγμένες λύσεις βιντεοπροβολής της Epson, που προσφέρουν αξεπέραστη ποιότητα και φέρουν την εγγύηση ενός παγκόσμιου ηγέτη στην τεχνολογία. Δίνοντας τη δυνατότητα στο ΙΜΕ να εμπλουτίσει το περιεχόμενο εκθέσεων παραγωγής του με οπτικοακουστικό υλικό, η Epson παρείχε τέσσερα καινοτόμα μοντέλα βιντεοπροβολής: τα EB-W29, EB-W16SK, EB-G5450U και EB-G5750WU.

Ο EB-W29, με εξαιρετική ισχύ και πολύ μικρό μέγεθος, ενσωματώθηκε άψογα στην έκθεση και κάλυψε διαφοροποιημένες ανάγκες προβολής. Πρόκειται για έναν ελαφρύ, φορητό βιντεοπροβολέα 3LCD, υψηλής ποιότητας, ο οποίος προσφέρει φωτεινές και καθαρές εικόνες, με ζωντανά και έντονα χρώματα. Λόγω των παραπάνω, ο EB-W29 έχει τοποθετηθεί με μεγάλη επιτυχία στην κεντρική αίθουσα της έκθεσης, προβάλλοντας οπτικοακουστικό περιεχόμενο και συμπληρώνοντας τους πίνακες της έκθεσης με φωτογραφίες και ενδιαφέρουσες πληροφορίες, ενώ δεν επιβάρυνε ούτε εμπόδισε την προγραμματισμένη διαρρύθμιση του χώρου.

Αντίστοιχα, ο βιντεοπροβολέας EB-W16SK, που χρησιμοποιείται στην έκθεση εξυπηρετώντας την προβολή ιστορικού και σύγχρονου οπτικοακουστικού περιεχόμενου του Πολεμικού Ναυτικού, αποτελεί το πρώτο passive 3D σύστημα προβολής της Epson. Με την πρωτοποριακή τεχνολογία 3LCD, ο EB-W16SK είναι σχεδιασμένος για χρήση σε μεγάλα κοινά, όπου το κόστος των γυαλιών έχει σημασία, παρέχοντας φωτεινές και ευκρινείς προβολές, με εξαιρετικά υψηλή απόδοση λευκού και έγχρωμου φωτισμού.

Για τις ανάγκες προβολής ταινιών σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους της έκθεσης, ενσωματώθηκαν στο χώρο οι υψηλής φωτεινότητας βιντεοπροβολείς EB-G5450U και G5750WU. Τα μοντέλα αυτά είναι ιδανικά για εκθεσιακούς χώρους καθώς προσφέρουν φωτεινό αποτέλεσμα σε προβολές ως και 300’’ χωρίς να υπάρχει η ανάγκη πλήρους συσκότισης, που εκ των πραγμάτων ούτε δυνατή είναι ούτε επιθυμητή είναι σε εκθέσεις που διοργανώνονται στο ΙΜΕ. Η ποιότητα προβολής είναι εξαιρετική καθώς εξασφαλίζουν φυσική ανάλυση εικόνας WUXGA (1920x1200).

Εξαίρετη απόδοση, βασισμένη σε υψηλή τεχνολογία

Τα επαναστατικά προϊόντα της εταιρείας πλαισιώνουν με προβολές τα πολύτιμα φυσικά εκθέματα και το εντυπωσιακό σκηνικό της έκθεσης, αξιοποιώντας υλικό που δεν θα  ήταν εφικτό να παρουσιαστεί με διαφορετικό τρόπο, παρά με την υπογραφή της Epson, λόγω της  ασυναγώνιστης ποιότητας και την αξεπέραστης τεχνολογίας της στην βιντεοπροβολή.

Οι προβολές, αυτές, εμπλουτίζουν τη συνολική εμπειρία των επισκεπτών της έκθεσης, είτε πρόκειται για μαθητές είτε επισκέπτες όλων των ηλικιών. Με την υποστήριξη της Epson και τη χρήση του συγκεκριμένου εξοπλισμού, οι επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν στην έκθεση με όλες τους τις αισθήσεις και να νιώσουν περηφάνεια για την ελληνική ιστορία.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.epson.gr