Η ATLAS TAPES ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ EPSON

Η ATLAS TAPES ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΤΗΣ EPSON ΣΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η ATLAS TAPES ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΖΕΙ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΛΥΣΕΙΣ EPSON

Η Atlas Tapes, μια από τις σημαντικότερες ελληνικές επιχειρήσεις στον τομέα της παραγωγής αυτοκόλλητων ταινιών, εξόπλισε τα γραφεία της με νέους υπερσύγχρονους εκτυπωτές Epson, εξοικονομώντας χρόνο και κόστος σε εκτυπώσεις μεγάλου όγκου.

Γρήγορες, αποτελεσματικές και ποιοτικές εκτυπώσεις

Η Atlas Tapes, με 64 χρόνια παρουσίας στην ελληνική και ευρωπαϊκή αγορά, είναι μια δυναμική ελληνική επιχείρηση, που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και εμπορία αυτοκόλλητων ταινιών και υλικών συσκευασίας, διατηρώντας από το 1980 μονάδα παραγωγής στην Αταλάντη. Έχει ηγετική θέση στην ελληνική αγορά και είναι η τρίτη μεγαλύτερη εταιρεία στην Ευρώπη στον τομέα της. Ιδρύθηκε το 1953, στην Αθήνα από τον Χριστόφορο Λάντζη και τους γιούς του. Το 1977, η εταιρεία μεταφέρθηκε στην περιοχή της Αταλάντης, όπου παραμένει μέχρι και σήμερα. Με την πάροδο των χρόνων και την προσθήκη νέων τεχνολογιών, η Atlas Tapes κατάφερε να παρουσιάσει μια ευρεία και ολοκληρωμένη σειρά αυτοκόλλητων ταινιών και ετικετών και έτσι να χαρακτηριστεί μια από τις κορυφαίες εταιρείες στον κλάδο.  

Η συνεχής ανάπτυξη και αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του εργοστασίου της εταιρείας, συμβάλει στην τεχνολογικά άρτια παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας. Ζωτική σημασία για την εταιρεία έχει το ανθρώπινο δυναμικό της, το οποίο αποτελείται από περίπου 370 εξειδικευμένους υπαλλήλους. Ο αριθμός του προσωπικού αυξάνεται συνεχώς, ως αποτέλεσμα της παραγωγικής ικανότητας, της δυναμικής των πωλήσεων, καθώς και της συνεχούς εξέλιξης της εταιρείας.

Για μια εταιρεία με μεγάλο όγκο εργασιών, όπως η Atlas Tapes, ο εξοπλισμός των γραφείων της με προϊόντα υψηλής τεχνολογίας για την πιο αποτελεσματική και ευέλικτη κάλυψη των εκτυπωτικών της αναγκών είναι επιτακτικός. Για το λόγο αυτό, η εταιρεία απευθύνθηκε σε εξειδικευμένο πάροχο υπηρεσιών εκτύπωσης, την Infinitum AE. Κατόπιν αξιολόγησης της υπάρχουσας υποδομής, της καταγραφής των αναγκών της εταιρείας σε workgroup & departmental εκτυπωτές/πολυμηχανήματα καθώς και της ημερήσιας/μηνιαίας εκτυπωτικής παραγωγικότητας ανά θέση, η Infinitum προχώρησε σε ολοκληρωμένη πρόταση. Η πρόταση περιλάμβανε την αγορά 13 επαγγελματικών εκτυπωτών Epson WorkForce Pro RIPS αντικαθιστώντας παλαιότερα μοντέλα laser εκτυπωτών.

Κατά τη δοκιμαστική περίοδο χρήσης των προϊόντων (ενδεικτικά του πολυμηχανήματος Α3 WorkForce Pro WF-R8590 D3TWFC), οι εργασίες όλων των τμημάτων διεκπεραιώθηκαν με εξαιρετικές ταχύτητες, ειδικά σε σύγκριση με αυτές των εκτυπωτών laser. Ο αυτόματος τροφοδότης εγγράφων χωρητικότητας 50 φύλλων με σάρωση ως Α3+ διπλής όψης με ένα πέρασμα, η έγχρωμη οθόνη αφής με πλήκτρο “interrupt” για την προσωρινή διακοπή μιας εργασίας (π.χ. εκτύπωσης) και την εκτέλεση μιας άλλης (π.χ. αντιγραφής) και η δυνατότητα εκτύπωσης και σάρωσης αρχείων με τη χρήση USB stick είναι ορισμένες μόνο από τις δυνατότητες που εντυπωσίασαν, κερδίζοντας τις προτιμήσεις των εργαζομένων και συντελώντας στην τελική επιλογή τους.

Εξαιρετική απόδοση, εξοικονόμηση και μέγιστη αυτονομία

Η χρήση των πολυμηχανημάτων Workforce Pro RIPS στην Atlas Tapes δεν περιορίστηκε μόνο στην απλή εκτύπωση & αντιγραφή. Κατόπιν ολοκληρωμένης εγκατάστασης και παραμετροποίησης από την τεχνική ομάδα της Infinitum & της Atlas Tapes, αξιοποιήθηκαν πλήρως λειτουργίες όπως Scan to Folder, Scan to Mail, οι οποίες βελτίωσαν αφενός τη λειτουργικότητα και την επικοινωνία εντός και εκτός εταιρείας, αφετέρου μείωσαν την παραγωγή εκτυπώσεων κατά περίπου 17% σύμφωνα με μελέτη της Infinitum.

Παράλληλα, στην ίδια κατεύθυνση εξοικονόμησης κόστους, η μελέτη της Infinitum ανέδειξε ότι το συνολικό κόστος εκτύπωσης μειώθηκε κατά 42%, λόγω της υψηλής χωρητικότητας Ink Packs (ως 75.000 σελίδες) σε ιδιαίτερα προσιτό cost per page. Αυτό ενισχύεται ακόμη περισσότερο από το γεγονός ότι με τη χρήση της τεχνολογίας Business Inkjet της Epson,  η κατανάλωση ενέργειας μειώθηκε κατά 96% καθώς τα μηχανήματα που εγκαταστάθηκαν καταναλώνουν μόλις 22 W κατά την εκτύπωση και 2,6 W σε standby. Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, πέρα από το άμεσο οικονομικό όφελος στα λειτουργικά έξοδα της Atlas Tapes, συνδέεται και με την περιβαλλοντική ευαισθησία της εταιρείας.

Αναφορικά με το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, είναι χαρακτηριστικό ότι τα απορρίμματα που σχετίζονται με τις συσκευασίες γραφίτη, τυμπάνων και άλλων ανταλλακτικών που χρησιμοποιούνταν για τη λειτουργία των προϋπάρχοντων προϊόντων laser καταλάμβαναν πολλαπλάσιο όγκο. Επιπλέον, με τους Epson Workforce Pro δεν απελευθερώνονται μικροσωματίδια, όπως συμβαίνει με τους laser εκτυπωτές, κάνοντας την ατμόσφαιρα του εργασιακού χώρου πιο ευχάριστη και καθαρή, πόσο μάλλον σε ένα βιομηχανικό περιβάλλον όπως η Atlas Tapes.

Κι όλα αυτά, συμβαίνουν χωρίς κανέναν συμβιβασμό στην αξιοπιστία, ποιότητα και λειτουργικότητα των πολυμηχανημάτων. Όπως χαρακτηριστικά παρατήρησε η Infinitum, στη μέση εργασία εκτύπωσης (job) των 4-5 σελίδων, οι Epson Workforce Pro RIPS εκτυπώνουν ως και 3.5 φορές πιο γρήγορα από αντίστοιχα προϋπάρχοντα Laser μοντέλα με αντίστοιχη ταχύτητα (κατά ISO). Αυτό οφείλεται στον μειωμένο χρόνο εκκίνησης της εκτύπωσης λόγω απουσίας φούρνου (fuser). Τέλος, με την τεχνολογία inkjet, ο χρόνος συντήρησης των εκτυπωτών μειώνεται σημαντικά, ενώ οι παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση προβλημάτων σχεδόν εξαλείφονται.

Όλα αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά των εκτυπωτών WorkForce Pro RIPS της Epson συντελούν στην αύξηση της παραγωγικότητας και την εξοικονόμηση κόστους, καθιστώντας τους την καταλληλότερη, την πιο αξιόπιστη και ολοκληρωμένη λύση για τα γραφεία της Atlas Tapes, αλλά και κάθε επαγγελματικό χώρο με υψηλές απαιτήσεις εκτύπωσης.

Έγκυρη διάγνωση των αναγκών της Atlas Tapes για γρήγορη και αξιόπιστη εκτύπωση

Έπειτα από μελέτη των εξειδικευμένων αναγκών και των ζητούμενων της Atlas Tapes, η εταιρεία Infinitum, εγκεκριμένος συνεργάτης της Epson, προχώρησε στην επιλογή και εγκατάσταση των εκτυπωτών WorkForce Pro RIPS της Epson στα γραφεία της εταιρείας.