Μείωση των χρόνων κύκλου στα 30 δευτερόλεπτα για την Zorn

Τα ρομπότ SCARA επιταχύνουν τους ρυθμούς παραγωγής

Η εξαιρετική ακρίβεια και τα ισχυρά συστήματα φωτισμού είναι έννοιες με τις οποίες συνδέεται συχνά η Zorn. Η γερμανική εταιρεία κατασκευάζει μικροσκοπικούς λαμπτήρες, ειδικά σχεδιασμένους για τον ιατρικό τομέα, εδώ και 50 χρόνια.

Τέλεια προϊόντα, μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια

Για τους λαμπτήρες υψηλής ακριβείας αυτού του τύπου απαιτούνται υψηλά επίπεδα ποιότητας και αξιοπιστίας, μέχρι και για την πιο μικρή λεπτομέρεια. Για να εκπληρωθούν οι απαιτήσεις κατασκευής αυτών των εξαιρετικών προϊόντων, έπρεπε να αναπτυχθούν και να κατασκευαστούν πλήρως αυτοματοποιημένα και ημιαυτοματοποιημένα, υψηλής πολυπλοκότητας συστήματα, ειδικά για τη διαδικασία παραγωγής.

Πέρα από την επίδειξη υψηλής ακριβείας, οι ρομποτικοί βραχίονες έπρεπε να κινούνται με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ταχύτητα, προκειμένου να επιτυγχάνεται ο απαιτούμενος ρυθμός απόδοσης.

Μια πολύπλοκη διαδικασία υψηλής ακριβείας

Στους δύο χειροκίνητους σταθμούς εργασίας, τα σώματα των λαμπτήρων τοποθετούνται σε ειδικά σχεδιασμένα πλαίσια που ονομάζονται φούσκες. Στο επόμενο βήμα, οι ίνες φωτισμού τοποθετούνται από επάνω μέσα στα ανοιχτά σώματα των λαμπτήρων. Οι ίνες φωτισμού αποτελούνται από ισχυρά νήματα βολφραμίου πάχους μόλις 0,1 mm και τα ηλεκτρόδια για την τάση λειτουργίας. Τα ηλεκτρόδια στερεώνονται μηχανικά σε γυάλινο στήριγμα.

Κάθε φούσκα περιέχει 22 υποδοχές, με ένα λαμπτήρα στην καθεμία. Στη συνέχεια, οι γεμάτες φούσκες μεταφέρονται στη ρομποτική μονάδα μέσω ανυψωτικής διάταξης. Ένας σαρωτής λέιζερ ελέγχει αν υπάρχει ένας λαμπτήρας σε κάθε υποδοχή. Αφού ολοκληρωθεί αυτός ο έλεγχος, η προσυναρμολογημένη σύνθεση τοποθετείται στο τύμπανο μιας περιστρεφόμενης τράπεζας.

Η κατασκευή μεταφέρεται στο μηχάνημα συγκόλλησης μέσω της περιστρεφόμενης τράπεζας. Εκεί, ο λαμπτήρας ενώνεται με ένα μικρό γυάλινο περίβλημα που παρέχεται ξεχωριστά. Ένας ρομποτικός βραχίονας SCARA της Epson απομακρύνει τα γυάλινα σώματα από το σταθμό συγκόλλησης με τη βοήθεια μιας περιστρεφόμενης κατασκευής αρπάγης.
Στη συνέχεια, η κατασκευή μεταφέρεται σε έναν άλλο σταθμό για ποιοτικό έλεγχο. Ο λαμπτήρας υποβάλλεται σε σάρωση από δύο κάμερες, σε κατακόρυφη θέση η μία ως προς την άλλη, και πραγματοποιείται έλεγχος ως προς την ορθή συγκόλληση του γυάλινου σώματος και την 100% σωστή τοποθέτηση των ινών φωτισμού.

Αν η μετακίνηση του λαμπτήρα στη θέση ελέγχου μπροστά από τις κάμερες δεν γίνει με ακρίβεια, τα αποτελέσματα ελέγχου ενδέχεται να είναι ελαφρώς λανθασμένα λόγω της θέσης απόκλισης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την απόρριψη μεγάλου αριθμού κατασκευών και τη μειωμένη αποδοτικότητα του συστήματος. Αντίθετα, το ενσωματωμένο σύστημα επεξεργασίας εικόνων της Epson παρέχει εξασφαλισμένα αποτελέσματα ακριβείας και περιορίζει την απόρριψη κατασκευών στο ελάχιστο.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα του τελευταίου ποιοτικού ελέγχου, ο ρομποτικός βραχίονας τοποθετεί τους λαμπτήρες στην καθορισμένη θέση από όπου μεταφέρονται στο επόμενο βήμα εργασίας.