Η FUD-MEN περνάει σε παραγωγή inkjet εκτυπώσεων καμβά με τον SureColor SC-S

Εκτυπωτές Epson: η FUD-MEN στρέφεται σε εκτυπωτές μικρού μεγέθους

Η FUD-MEN περνάει σε παραγωγή inkjet εκτυπώσεων καμβά με τον SureColor SC-S

Η FUD-MEN είναι μια οικογενειακή εταιρεία, με πάνω από 500 υπαλλήλους σε δύο εγκαταστάσεις στη Βόρεια Πολωνία. Χάρη στην τεχνογνωσία της, κατέχει ηγετική θέση παγκοσμίως στο χώρο των προϊόντων διακόσμησης τοίχων, από έργα τέχνης, αφίσες και κορνίζες έως καθρέπτες και ράφια.

Κύριος πελάτης της FUD-MEN είναι η IKEA, μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες λιανικής πώλησης επίπλων παγκοσμίως. Μέσα από μια στρατηγική, επιχειρηματική συνεργασία που μετράει πάνω από 20 χρόνια, η FUD-MEN παρέχει μια μεγάλη γκάμα εκτυπωμένων προϊόντων, κυρίως για εφαρμογές διακόσμησης, που διακινούνται εμπορικά στα καταστήματα της IKEA σε όλο τον κόσμο.

Αποτέλεσμα ήταν η παραγωγή ενός μεγάλου όγκου υψηλής ποιότητας εκτυπώσεων σε καμβά (1,2 εκατ. τ.μ. το 2015), τα περισσότερα εκ των οποίων εκτυπώθηκαν σε πρέσες offset. Ωστόσο, η εταιρεία άρχισε πρόσφατα να επενδύει σε εκτυπωτές inkjet μεγάλου φορμά της Epson, με απώτερο στόχο να αντικαταστήσει τις αναλογικές μονάδες της και να επωφεληθεί από τη σημαντική παραγωγή και την απόδοση των ροών εργασίας που μπορούν να προσφέρουν οι εκτυπωτές inkjet. Έτσι, η FUD-MEN εγκατέστησε οκτώ εκτυπωτές Epson SureColor SC-S60610 64 ιντσών για να συμπληρώσουν τον υφιστάμενο στόλο των δύο μηχανημάτων SureColor SC-S50610 που διέθετε. Μέσα στους τρεις πρώτους μήνες λειτουργίας, η FUD-MEN δημιούργησε περίπου 285.000 τ.μ. εκτυπώσεων σε καμβά, με διαστάσεις που κυμαίνονταν από 290 χιλ. x 290 χιλ. έως 1.500 χιλ. x 2.100 χιλ.

Λύσεις εκτύπωσης μικρού μεγέθους για βελτιωμένη ευελιξία και κλιμάκωση

Αντί να επενδύσει σε μία λύση με δυνατότητα εκτύπωσης εξαιρετικά μεγάλου όγκου υλικών, η FUD-MEN επέλεξε αντ' αυτού να υιοθετήσει μια προσέγγιση που περιελάμβανε εκτυπωτές μικρού μεγέθους. Ολοένα και πιο δημοφιλής τάση στις εταιρείες που ασχολούνται με τις εκτυπώσεις, πρόκειται για την εγκατάσταση μιας σειράς μικρότερων, ολόιδιων εκτυπωτών, αντί για την επιλογή μιας ενιαίας μηχανής υψηλής χωρητικότητας. Η λύση αυτή προσφέρει πολλά πλεονεκτήματα, όπως μεγαλύτερη ευελιξία, καλύτερη δυνατότητα κλιμάκωσης και δυνατότητα παράλληλης εκτέλεσης διάφορων εργασιών.  

"Οι εκτυπωτές SureColor SC-S60610 προσφέρουν μια ενισχυμένη σειρά επιχειρηματικών και παραγωγικών πλεονεκτημάτων, σε σύγκριση με τα προηγούμενα μηχανήματά μας", υποστηρίζει ο Krzysztof Maciejewski της FUD-MEN. "Η παραγωγικότητα ενισχύθηκε αισθητά, κυρίως επιτρέποντάς μας να διατηρούμε την υψηλή ποιότητα εκτύπωσης με μεγαλύτερες ταχύτητες εκτύπωσης. Επιπλέον, ο SC-S60610 διαθέτει βελτιωμένο και πιο ακριβή μηχανισμό τροφοδοσίας ρολού προς ρολό, ο οποίος διαθέτει κυλίνδρους πίεσης σε όλο το μήκος της περιοχής εκτύπωσης. Έτσι, εξαλείφεται αποτελεσματικά το ενδεχόμενο να τσαλακωθεί ή να τσακίσει το υπόστρωμα του καμβά."

Η σειρά SureColor SC-S χρησιμοποιεί τα νεότερα μελάνια UltraChrome GS3 της Epson. Αυτά προσφέρουν ευρύτερη γκάμα χρωμάτων, ταχύτερο στέγνωμα και λιγότερες οσμές. Σε συνδυασμό με τις νεότερες κεφαλές εκτύπωσης PrecisionCore TFP της Epson με τεχνολογία σταγονιδίων μεταβλητού μεγέθους, η αναβάθμιση στα μοντέλα SureColor SC-S60610 έφερε πολλά πρακτικά οφέλη στην παραγωγή. "Προκειμένου να προσφέρουμε την επιθυμητή ποιότητα εκτύπωσης, συχνά έπρεπε να κάνουμε εκτυπώσεις με έξι ή ακόμα και οκτώ περάσματα", συνεχίζει ο Krzysztof. "Ο SureColor SC-S60610 μάς επιτρέπει να εκτυπώνουμε σε τέσσερα περάσματα στο 90% περίπου των εργασιών σε καμβά."

Υψηλή ποιότητα και γρήγορα αποτελέσματα

Ο SC-S60610 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τα υψηλής ποιότητας περιβάλλοντα εκτύπωσης που απαιτούν γρήγορα αποτελέσματα, προσφέροντας εξαιρετική απόδοση εκτύπωσης σε μια μεγάλη γκάμα υποστρωμάτων. Καθώς διαθέτει τα νεότερα συστήματα ακριβούς τροφοδοσίας μέσων και αυτόματου ελέγχου τεντώματος (AD-ATC), ο SureColor SC-60610 προσφέρει την καλύτερη στην κατηγορία του τοποθέτηση μέσων και τροφοδοσία υποστρωμάτων. Το αποτέλεσμα είναι να επιτρέπεται η παραγωγή χωρίς να απαιτείται επίβλεψη για όλους τους τύπους των μέσων τροφοδοσίας με κυλίνδρους με βάρος έως 45 κ. Οι κεφαλές εκτύπωσης PrecisionCore της Epson δεν παράγουν μόνο εκτυπώσεις εξαιρετικής ανάλυσης 1.440 x 1.440 dpi σε ενισχυμένες ταχύτητες εκτύπωσης, αλλά υποστηρίζουν και μια νέα, αυτοματοποιημένη διαδικασία καθαρισμού κεφαλής εκτύπωσης η οποία διασφαλίζει σταθερή και ακριβείας ποιότητα εκτύπωσης.

"Το νέο σύστημα καθαρισμού κεφαλής εκτύπωσης επιταχύνει ουσιαστικά ολόκληρη τη διαδικασία, χαρίζοντάς μας περισσότερο χρόνο λειτουργίας και ενισχύοντας, κατά συνέπεια, την παραγωγικότητα", υποστηρίζει ο Krzysztof. "Σύμφωνα με τις δοκιμές μας, τα μηχανήματα SureColor SC-S60610 είναι κατά περίπου 2 τ.μ. /την ώρα ταχύτερα από τα προηγούμενα μηχανήματα. Επιπλέον, η μειωμένη κατανάλωση ισχύος των 745 W επιτρέπει εξοικονόμηση της τάξεως του 18% στην κατανάλωση ενέργειας. Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι χρησιμοποιούμε έναν από τους εκτυπωτές μας SC-S60610 εντελώς δωρεάν."

Ένας ακόμη παράγοντας που συνετέλεσε στην απόφαση της FUD-MEN για τη συγκεκριμένη αγορά, ήταν η κατανάλωση μελανιού και τα κόστη των αναλωσίμων. "Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, μέσα στους τρεις πρώτους μήνες μετά την εγκατάσταση, η μέση χρήση μελανιού μειώθηκε κατά περίπου 25%. Σε συνδυασμό με το χαμηλότερο κόστος των νέων μελανιών UltraChrome GS3 της Epson και τη δυνατότητα παροχής εξαιρετικής ποιότητας σε υψηλότερες ταχύτητες εκτύπωσης, ο SureColor SC-S60610 μάς επιτρέπει να τα πηγαίνουμε περίφημα σε μια ολοένα και πιο ανταγωνιστική αγορά."