Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ SDRALIS FRAMEWORKS ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΜΕ EPSON

Η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ

Το εργαστήριο Sdralis Frameworks εμπιστεύεται την τεχνολογία Epson για καλλιτεχνικές εκτυπώσεις άριστης ποιότητας και μοναδικής απόδοσης χρωμάτων, σε κάθε είδους χαρτί και καμβά.

Ψηφιακές εκτυπώσεις έργων τέχνης και επαγγελματικό καδράρισμα

Το εργαστήριο Sdralis Frameworks εξειδικεύεται στην επαγγελματική εκτύπωση και επεξεργασία φωτογραφιών και αναπαραγωγών έργων τέχνης, όλων των διαστάσεων. Η παρουσίαση τους είτε με προφίλ κορνιζών, είτε με πιο σύγχρονους τρόπους είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις ανάγκες των δημιουργών. Αναφέρεται σε γκαλερί, μουσεία, ξενοδοχεία έως προσωπικούς ή δημόσιους χώρους. Συνεργάζεται με τους κορυφαίους φωτογράφους και εικαστικούς, των οποίων οι παρουσιάσεις γίνονται στους σημαντικότερους χώρους τέχνης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η δραστηριότητα της εταιρίας εστιάζει σε δύο τομείς, αυτόν της εκτύπωσης και τον κατασκευαστικό τομέα, ο οποίος περιλαμβάνει όλες τις τεχνικές παρουσίασης, από την παραδοσιακή κορνίζα έως την επικόλληση σε διάφορα υλικά. Στον πρώτο τομέα, η εταιρία έχει επενδύσει στην υψηλή ποιότητα και τα άριστα αποτελέσματα που εγγυάται η πολυετής εμπειρία και η βαθιά τεχνογνωσία της Epson, η οποία βρίσκει εφαρμογή στους πρωτοποριακούς φωτογραφικούς εκτυπωτές της.

Άριστη απόδοση βασισμένη σε υψηλή τεχνολογία

Με την καθοδήγηση της εταιρείας IMAGCO, εγκεκριμένου συνεργάτη της Epson, έχουν εγκατασταθεί στην εταιρία δύο επαγγελματικοί φωτογραφικοί εκτυπωτές μεγάλου format, ένας Stylus Pro 11880 και ένας SureColor SC-P9000. Διαθέτοντας μακρά εμπειρία στον χώρο των γραφικών τεχνών, η IMAGCO διαθέτει και υποστηρίζει εξειδικευμένες λύσεις συστημάτων προεκτυπωτικών δοκιμίων, ολοκληρωμένες λύσεις λογισμικού και υλικών για την ψηφιακή εκτύπωση μεγάλου μεγέθους, προσφέροντας παράλληλα πλήρη τεχνική υποστήριξη για την απρόσκοπτη λειτουργία των προϊόντων που διαθέτει. Στο πλαίσιο αυτό, οι δύο εκτυπωτές έχουν επιλεγεί με κριτήριο να καλύπτουν τις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του εργαστηρίου για εκτύπωση επαγγελματικών φωτογραφιών, έργων τέχνης και δοκιμίων υψηλής ποιότητας σε μια σειρά μέσων, με ακρίβεια και μεγάλη διάρκεια.

Το εργαστήριο Sdralis Frameworks ήρθε σε πρώτη επαφή με την τεχνολογία Epson πριν από περίπου 7 χρόνια, όταν εγκατέστησε τον φωτογραφικό εκτυπωτή Stylus Pro 11880. Χάρη στην τεχνολογία αιχμής του προϊόντος, που το καθιστά ιδανικό για εκτυπώσεις έργων  τέχνης, φωτογραφιών και οπτικό έλεγχο, η εταιρία είχε τη δυνατότητα να εκτυπώνει έως 64'', σε εκπληκτικά γρήγορους χρόνους, με τρόπο οικονομικό και με υπέροχα αποτελέσματα που διαρκούν για πολύ καιρό.

Το μελάνι UltraChrome™ K3 της Epson με την τεχνολογία Vivid Magenta προσφέρει εξαιρετική, ρεαλιστική ποιότητα εικόνας. Το σετ μελανών 8 χρωμάτων διαθέτει το ευρύτερο δυνατό φάσμα για μία φανταστική γκάμα διατύπωσης χρωμάτων, προσφέροντας ομαλές σκιές και φωτεινές περιοχές σε ασπρόμαυρη λειτουργία. Οι εικόνες εκτυπώνονται με συνέπεια και ζωηρά χρώματα που διαρκούν πολύ.

Η μοναδική ταχύτητα και ποιότητα του Stylus Pro 11880 οφείλονται στην τελευταία τεχνολογία inkjet που υπερβαίνει τα όρια της απεικόνισης με φωτογραφική ποιότητα. Η κεφαλή εκτύπωσης Micro Piezo™ TFP διαθέτει 360 μικροσκοπικά ακροφύσια ανά χρώμα, παρέχοντας απίστευτα ευκρινείς εικόνες χωρίς κόκκο με ιδιαίτερα υψηλή ταχύτητα. Η νέα και πρωτοποριακή επεξεργασία εικόνας βελτιώνει την ποιότητα εκτύπωσης σε όλες τις αναλύσεις.

Παράλληλα, οι φύσιγγες μελανιών υψηλής χωρητικότητας που διαθέτει, προσφέρουν λιγότερες αλλαγές και υψηλότερη απόδοση, καθιστώντας τον εκτυπωτή αυτό ιδανικό για γρήγορη επεξεργασία ή συνεχόμενη νυχτερινή απόδοση, ενώ η ευρεία γκάμα χρωμάτων του σετ μελανών Ultrachrome™ K3 8 χρωμάτων σε συνδυασμό με τις μεγάλες μεμονωμένες φύσιγγες, εξασφαλίζουν οικονομική εκτύπωση.

Τέλος, παρέχει τη δυνατότητα στο εργαστήριο Sdralis Frameworks να πραγματοποιεί εκτυπώσεις σε κάθε είδος χαρτί ή καμβά, από ιδιαίτερα λείο χαρτί καλών τεχνών, ματ φινίρισμα, γυαλιστερό φινίρισμα ή ακόμα και σκληρό χαρτί για καρτολίνες, με άριστη ποιότητα εκτύπωσης μεμονωμένων φύλλων.

Δημιουργώντας τα πιο ακριβή χρώματα στην αγορά

Οι αυξανόμενες εκτυπωτικές ανάγκες, οδήγησαν πρόσφατα τους ιδιοκτήτες του εργαστηρίου στην εγκατάσταση και δεύτερου εκτυπωτή, επιλέγοντας σταθερά την τεχνολογία Epson, με τον εκτυπωτή Sure Color SC-P9000.

Πρόκειται για έναν ευέλικτο φωτογραφικό εκτυπωτή και proofer 44 ιντσών, ιδανικό για τη δημιουργία επαγγελματικών εκτυπώσεων και δοκιμίων ύψιστης ποιότητας. Χάρη στο σετ μελανιών pigment δέκα χρωμάτων UltraChrome HDX, ο SC-P9000 καλύπτει το 98% των πιστοποιημένων χρωμάτων από την Pantone® για τη δημιουργία αποτελεσμάτων εξαιρετικής ποιότητας και μεγάλης ακρίβειας με φωτεινά και ζωντανά χρώματα. Για εντυπωσιακές εκτυπώσεις, μια προηγμένη ασπρόμαυρη λειτουργία βοηθάει στην παραγωγή βαθιών και πλούσιων μαύρων αποχρώσεων υψηλής πυκνότητας και πολύ ομαλών τόνων.

Με τη χρήση της κεφαλής εκτύπωσης Epson TFP PrecisionCore και της αυτόματης λειτουργίας ελέγχου ακροφυσίων, παρέχει σταθερά αποτελέσματα και εκτύπωση ύψιστης ποιότητας. Χάρη στο βοηθητικό πρόγραμμα Epson Colour Calbration και στο προαιρετικό Spectroproofer που παρέχεται από την X-Rite για γρήγορη και ακριβή μέτρηση χρωμάτων, το εργαστήριο Sdralis παράγει εκτυπώσεις με εγγυημένη σταθερότητα στην αναπαραγωγή χρωμάτων σε βάθος χρόνου και χωρίς την ανάγκη για ακριβές προσθήκες.