ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΒΑΖΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ EPSON COLORWORKS C3500

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΓΧΡΩΜΩΝ ΕΤΙΚΕΤΩΝ ΚΑΤ’ΑΠΑΙΤΗΣΗ

ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΒΑΖΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΝ EPSON COLORWORKS C3500

Τα «γλυκά βαζάκια» είναι μια εταιρεία με αντικείμενο την παρασκευή, τυποποίηση και εμπορία γλυκών κουταλιού, μαρμελάδων και σιροπιών που δραστηριοποιείται κυρίως στη Ελληνική αγορά και συνεργάζεται με καταστήματα εμπορίας παραδοσιακών προϊόντων, καταστήματα delicatessen, ξενοδοχεία και εστιατόρια.

Η εταιρεία παρασκευάζει παραδοσιακά προϊόντα, με σεβασμό στην ελληνική παράδοση και τον καταναλωτή, υιοθετώντας ταυτόχρονα σύγχρονες τεχνικές παρασκευής και ασφάλειας τροφίμων. Εφαρμόζεται πλήρως το σύστημα HACCP, ενώ οι διαδικασίες παρασκευής και τυποποίησης συμβαδίζουν απόλυτα με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με την ασφάλεια τροφίμων.

Τα προϊόντα της εταιρείας, γλυκά του κουταλιού και μαρμελάδες, παράγονται με τον παραδοσιακό τρόπο σε μικρές ποσότητες, εξασφαλίζοντας έτσι την υψηλή ποιότητα και την αυθεντική Ελληνική γεύση και άρωμα του «σπιτικού γλυκού».

Το 2015, τα «γλυκά βαζάκια» στο πλαίσιο της αναβάθμισης του εξοπλισμού συσκευασίας, επέλεξαν να επενδύσουν στη λύση εκτύπωσης ετικετών κατ’ απαίτηση που προσφέρει η Epson, με στόχο την οικονομία, την υψηλή ποιότητα και αντοχή.

Οικονομικές εκτυπώσεις και μειωμένο κόστος ιδιοκτησίας

Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκε από την εταιρεία Χ. Γεωργιάδης ΑΕ (εξειδικευμένο Authorized Reseller της EPSON) ένας εκτυπωτής Epson ColorWorks C3500. Ο έγχρωμος εκτυπωτής ετικετών κατ’ απαίτηση ColorWorks C3500 της Epson είναι ιδανικός για την εύκολη και γρήγορη εκτύπωση ετικετών, με υψηλή ποιότητα και μεγάλη ανθεκτικότητα, παράγοντες ιδιαίτερα σημαντικοί για μια επιχείρηση.

Ο εκτυπωτής ColorWorks C3500 της Epson κρίθηκε ως η τέλεια λύση για τα «γλυκά βαζάκια» καθώς είναι η ιδανική πρόταση για μεσαίου μεγέθους εταιρείες που θέλουν να απολαμβάνουν ευελιξία, χωρίς όμως να χάνουν τα προνόμια ενός μεγάλου εκτυπωτή ετικετών, σχεδιασμένου για μεγάλες βιομηχανίες. Ο Epson ColorWorks C3500 είναι το πιο ευέλικτο μέλος της οικογένειας ColorWorks, είναι εύχρηστος, καταλαμβάνει πολύ μικρό χώρο και επιτρέπει την εκτύπωση οποιασδήποτε ποσότητας, σε διάφορες ποιότητες ετικετών και σε διαστάσεις ως 108χιλ πλάτος.

Οι μεμονωμένες φύσιγγες μελανιών εξοικονομούν χρήματα, καθώς αντικαθίσταται μόνο το χρώμα που έχει τελειώσει. Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την TUV Rheinland LGA Products GmbH, τον Αύγουστο του 2014, ο Epson ColorWorks C3500 είχε το χαμηλότερο κόστος μελανιών ανά εκτύπωση, σε σύγκριση με ανταγωνιστικά προιόντα. Επιπλέον, ο Epson ColorWorks C3500 δεν έχει απαιτήσεις συντήρησης, καθώς η διάρκεια ζωής της κεφαλής εκτύπωσης και άλλων εξαρτημάτων ταυτίζεται με εκείνη του εκτυπωτή, απαλλάσσοντας την επιχείρηση από τις δαπάνες των επισκευών και των ανταλλακτικών.

Με τον Epson ColorWorks C3500 τα «γλυκά βαζάκια» μπορούν πλέον να εκτυπώνουν εντυπωσιακές, προσαρμοσμένες ετικέτες, κατ’ απαίτηση, δηλαδή μόνο όσες και όποιες χρειάζονται, σημαντικό για την επιχείρηση εφόσον προσθέτονται συχνά νέα προϊόντα, τυπώνονται ετικέτες για την κάθε παρτίδα παραγωγής (δηλ. συγκεκριμένος αριθμός ετικετών), και με την ημερομηνία λήξης των προϊόντων. Με τον εκτυπωτή της Epsonη εκτύπωση σε δύο στάδια και η δαπανηρή προ-παραγγελία ανήκει στο παρελθόν, καθώς επιτρέπει την εκτύπωση ετικετών σε χρώματα και σχέδια, σύμφωνα με τις ανάγκες της εταιρείας, στις ποσότητες που πραγματικά χρειάζεται, εκμηδενίζοντας την ανάγκη ύπαρξης αποθέματος ή την παραγγελία ετικετών σε προκαθορισμένες, μεγάλες ποσότητες από εξωτερικές πηγές, τις παραδόσεις με καθυστέρηση και τα σφάλματα δημιουργίας ετικετών.

.

Υψηλής ποιότητας, ανθεκτικές, ετικέτες κατ’ απαίτηση, σε υψηλή ταχύτητα

Ο εκτυπωτής 4 χρωμάτων της Epson επιλέχθηκε έναντι του ανταγωνισμού, μετά από ενδελεχή έρευνα και δοκιμές, καθώς δίνει τη δυνατότητα για προσαρμοσμένες εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας και αντοχής με γρήγορη ταχύτητα εκτύπωσης που φτάνει τα 103 χιλ./δευτ., ενώ οι μικρές του διαστάσεις εξοικονομούν χώρο στη γραμμή παραγωγής για τα «γλυκά βαζάκια».

Επιπλέον, τα μελάνια pigment που χρησιμοποιούν οι εκτυπωτές της Epson στεγνώνουν γρήγορα, εκμηδενίζοντας το χρόνο αναμονής και εξασφαλίζοντας στις ετικέτες την απαραίτητη ανθεκτικότητα σε μουτζούρες και αλλοιώσεις από νερό και το ξεθώριασμα. Έτσι, δεν χάνεται χρόνος στην εκτύπωση των ετικετών και τα «γλυκά βαζάκια» είναι έτοιμα να φύγουν για τα σημεία διανομής σε πολύ μικρό διάστημα. Επιπλέον, με τον Epson ColorWorks C3500 τα «γλυκά βαζάκια» εξασφαλίζουν τη σωστή εκτύπωση γραμμοκώδικα και την εύρυθμη λειτουργία του εκτυπωτή, χωρίς παρεμβάσεις, χάρη στην τεχνολογία αυτόματου ελέγχου ακροφυσίων (AID) της Epson που εντοπίζει και διορθώνει τυχόν φραγμένα ακροφύσια. Τέλος, ο Epson ColorWorks C3500 διαθέτει ενσωματωμένο αυτόματο κοπτικό, λογισμικό εύκολης ρύθμισης, και συμμορφώνεται με την πιστοποίηση BS5609, σχετικά με τη σήμανση χημικών προϊόντων.

Ταυτόχρονα, η εταιρεία Χ. Γεωργιάδης ΑΕ με την τεχνογνωσία και ποικιλία που διαθέτει στην παραγωγή ετικετών, κατασκεύασε ειδικού σχήματος ετικέτες σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εταιρείας «γλυκά βαζάκια». Για την κατασκευή των ετικετών απαιτήθηκε η αγορά ειδικών κοπτικών από το εξωτερικό, ώστε να διαμορφωθεί η επιθυμητή διάσταση και το ξεχωριστό σχήμα του αναλωσίμου. Έτσι, οι απαιτήσεις της συσκευασίας για ετικέτα «καπάκι», ειδικού σχήματος ικανοποιήθηκαν, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μια πολύ όμορφη προϊοντική ετικέτα. Πριν από την κατασκευή είχε προηγηθεί πλήρης χρηματοοικονομική μελέτη για το κόστος προετοιμασίας και αγοράς των ετικετών, οπότε τα «γλυκά βαζάκια» ήταν σε θέση να αξιολογήσουν με ακρίβεια το κόστος κτήσης και το κόστος εκτύπωσης προκειμένου να προχωρήσουν στην προμήθεια του εκτυπωτή.