ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "SAINT-PAUL – ΔΕΛΑΣΑΛ" ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ ΒΙΝΤΕΟΠΡΟΒΟΛΕΙΣ EPSON

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "SAINT-PAUL - ΔΕΛΑΣΑΛ" ΔΙΑΦΕΡΟΥΝ ΧΑΡΗ ΣΤΗΝ EPSON

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ

Τα Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul – Δελασάλ", μέσω των βιντεοπροβολέων νέας γενιάς της Epson, παρέχουν ευχάριστους και διαδραστικούς τρόπους διδασκαλίας στους μαθητές όλων των βαθμίδων.

Ένας οργανισμός με όραμα για την εκπαίδευση

Ο παγκόσμιος Οργανισμός «La Salle» δημιουργήθηκε τον 17ο αιώνα στη Γαλλία από τον Jean-Baptiste de La Salle (Δελασάλ), πρωτοπόρο για την εποχή του παιδαγωγό. Ο οργανισμός αυτός δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο, λειτουργώντας σχολεία όλων των βαθμίδων, από παιδικούς σταθμούς μέχρι πανεπιστήμια, τα οποία ανέρχονται περίπου σε 1.000 παγκοσμίως.

Τα Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ" αποτελούν ένα ιστορικό εκπαιδευτικό ίδρυμα της Ελλάδας, που έχει ως στόχο να παρέχει υψηλής ποιότητας εκπαίδευση στους μαθητές, ώστε να διαμορφώσουν ισορροπημένες προσωπικότητες που θα προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο.Τα εκπαιδευτήρια "Saint-Paul" ξεκίνησαν τη λειτουργία τους στον Πειραιά το 1893, διαγράφοντας μια σημαντική πορεία στον χώρο της εκπαίδευσης. Το 2009 εγκαινιάστηκε στον Άλιμο το δημοτικό σχολείο των Εκπαιδευτηρίων, το Δημοτικό "Δελασάλ", και το 2014 το Νηπιαγωγείο "Δελασάλ", τα οποία αποτελούν μια νέα δυναμική παρουσία στον χώρο της ολικής αγωγής και εκπαίδευσης.

Στον οργανισμό "La Salle" στην Ελλάδα ανήκουν και τα σχολεία "Άγιος Γεώργιος" της Σύρου, καθώς και το Ελληνογαλλικό Κολλέγιο "Δελασάλ" στη Θεσσαλονίκη.
Η βασική επιδίωξη των εκπαιδευτηρίων αυτών είναι να μεταλαμπαδεύσουν γνώσεις στους μαθητές με ευχάριστες και δημιουργικές μεθόδους διδασκαλίας, που συμβαδίζουν με τις ανάγκες της εποχής, και ταυτόχρονα να προάγουν και να καλλιεργούν τις πανανθρώπινες αξίες και αρετές.

Στην πρόκληση για ένα πιο φιλικό και δημιουργικό περιβάλλον διδασκαλίας, ανταποκρίθηκε με επιτυχία η Epson μέσω των καινοτόμων προϊόντων της, όπως οι βιντεοπροβολείς νέας γενιάς. Τα Εκπαιδευτήρια "Saint-Paul - Δελασάλ", επιδιώκοντας να βρίσκονται πάντα μπροστά από τις εξελίξεις της εποχής, δημιούργησαν ένα εκσυγχρονισμένο σύστημα μάθησης βασισμένο στη διάδραση, επενδύοντας στον εξοπλισμό των σχολείων τους με τους νέους διαδραστικούς βιντεοπροβολείς εξαιρετικά κοντινής απόστασης της Epson. Η επιλογή της Epson δεν έγινε τυχαία, καθώς η εταιρεία επιλέχθηκε μετά από διαγωνισμό, διεξοδική έρευνα και δοκιμές για την προμήθεια διαδραστικών βιντεοπροβολέων νέας γενιάς, εξαιρετικά κοντινής απόστασης.

Οι μαθητές αποκτούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον για το μάθημα χάρη στον διαδραστικό χαρακτήρα του

Μέσω του ΕΠΑΦΟΥ (εξειδικευμένου Authorized Reseller της EPSON), τοποθετήθηκαν βιντεοπροβολείς κοντινής απόστασης σε όλα τα εκπαιδευτήρια "Δελασάλ" στην Ελλάδα.

  • Συγκεκριμένα, 7 διαδραστικοί βιντεοπροβολείς εξαιρετικά κοντινής απόστασης EB-485Wi και 12 βιντεοπροβολείς EB-575Wi εγκαταστάθηκαν στο Δημοτικό και στο Νηπιαγωγείο "Δελασάλ" στον Άλιμο, ενώ ο εκπαιδευτικός προβολέας EB-G6350 τοποθετήθηκε στο αμφιθέατρο του σχολείου για καλύτερης ποιότητας παρουσιάσεις.
  • Στο Γυμνάσιο-Λύκειο "Saint-Paul" στον Πειραιά εγκαταστάθηκαν 3 βιντεοπροβολείς εξαιρετικά κοντινής απόστασης ΕΒ-575Wi.
  • Στον "Άγιο Γεώργιο" της Σύρου τοποθετήθηκαν ένας βιντεοπροβολέας εξαιρετικά κοντινής απόστασης ΕΒ-575Wi, ένας βιντεοπροβολέας EB-S7, ένας EB-S9, καθώς και 2 EB-S11.
  • Τέλος, στο Κολλέγιο «Δελασάλ» στη Θεσσαλονίκη εγκαταστάθηκαν 4 βιντεοπροβολείς EB-575Wi.

Οι διαδραστικοί βιντεοπροβολείς EB-485Wi και EB-575Wi της Epson επιλέχθηκαν όχι μόνο λόγω της δυνατότητας προβολής από πολύ κοντινή απόσταση (μόλις 31cm) και της υψηλής απόδοσης σε έγχρωμη και λευκή εικόνα (3.100 lumens), αλλά και λόγω της διάδρασης που προσφέρουν. Μέσω των διαδραστικών διπλών μαρκαδόρων που διαθέτουν, επιτρέπεται η ταυτόχρονη γραφή και κατεπέκταση η συνεργατική μάθηση. Επιπλέον, οι βιντεοπροβολείς της Epson υπερτερούν σε ένα περιβάλλον με καθημερινές ανάγκες προβολών, χάρη στο χαμηλό κόστος συντήρησης και αναλώσιμων που προσφέρει η μεγάλη διάρκεια ζωής της λάμπας, ενώ με τη δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης, οι βιντεοπροβολείς νέας γενιάς μπορούν να προβάλλουν περιεχόμενο από ευρεία γκάμα συσκευών.

O ισχυρός εκπαιδευτικός προβολέας επιλέχθηκε λόγω της υψηλής ανάλυσης εικόνας που προσφέρει (7.000 lumens), ιδανική για ευκρινέστερες και καθαρότερες παρουσιάσεις. Οι βιντεοπροβολείς EB-S7, EB-S9 και EB-S11 επιλέχθηκαν λόγω των ζωντανών, φωτεινών χρώματων που αποδίδουν, ενώ ένα από τα δυνατά πλεονεκτήματα τους είναι ότι ο χειρισμός τους γίνεται με μεγάλη ευκολία.

Νέες δυνατότητες στην εκπαιδευτική διδασκαλία

Οι βιντεοπροβολείς Epson έχουν εγκατασταθεί σχεδόν στην πλειοψηφία των αιθουσών των σχολείων "Δελασάλ", ενώ ο εκπαιδευτικός προβολέας EB-G6350 χρησιμοποιείται στο αμφιθέατρο του Δημοτικού "Δελασάλ" στον Άλιμο.

Με τους βιντεοπροβολείς της Epson, oι μαθητές ανταποκρίνονται με μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της πορείας του μαθήματος. Η ασύρματη σύνδεση των βιντεοπροβολέων δίνει νέες προοπτικές στη διδασκαλία, αφού μαθητές και διδάσκοντες μπορούν να μοιράζονται υλικό ταυτόχρονα από πολλές και διαφορετικές συσκευές, διευρύνοντας με αυτόν τον τρόπο τις πηγές και τα μέσα με τα οποία αντλείται και μοιράζεται η πληροφορία εν ώρα διδασκαλίας. Παράλληλα, το μαθήμα γίνεται ακόμα πιο διαδραστικό και ενδιαφέρον καθώς η διδακτέα ύλη οπτικοποιείται άμεσα και σε πραγματικό χρόνο και οι μαθητές μπορούν να τη διαβάζουν σε ηλεκτρονική μορφή. Οι βιντεοπροβολείς νέας γενιάς της Epson ανταποκρίνονται και στις ανάγκες των μικρών μαθητών του νηπιαγωγείου και του δημοτικού καθώς, πλέον, μπορούν να συμμετέχουν με διαδραστικό τρόπο σε ενδιαφέρουσες και δημιουργικές δραστηριότητες, ενώ μέσα από εξειδικευμένες εφαρμογές μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να σχεδιάσουν εκπαιδευτικά παιχνίδια.