ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ EPSON

ΤΑ ΕΚΠ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΕ ΛΥΣΕΙΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΤΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ EPSON

Τα Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου στη Γλυφάδα εμπιστεύονται τις διαδραστικές λύσεις βιντεοπροβολέων της Epson και επενδύουν στη σύγχρονη μάθηση

Τα Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου ιδρύθηκαν το 1927 στη Νίκαια, με σκοπό να διατηρηθεί και να μεταδοθεί ο πολιτισμός της Ιωνίας και η παράδοση των Ελλήνων της Μικράς Ασίας. Από την δεκαετία του 1930 το σχολείο αναπτύσσεται συνεχώς, αρχικά με νέες κτιριακές εγκαταστάσεις, ενώ το 1954 ιδρύεται το σχολείο της Γλυφάδας που έκτοτε λειτουργεί παράλληλα με το σχολείο της Νίκαιας και έως το 1967. Από το 1995, τα Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου λειτουργούν με τμήματα σε όλες τις βαθμίδες – Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο.

Με δράσεις εντός της σχολικής κοινότητας εδώ και 90 χρόνια, τα Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου έχουν στόχο την ανανέωση των διδακτικών μεθόδων ώστε να ανταποκρίνονται στην ανάγκη για εκσυγχρονισμό της διδασκαλίας. Την τελευταία δεκαετία το μαθητικό και συνακολούθως το διδακτικό προσωπικό των σχολείων έχει υπερδιπλασιαστεί, χάρη στην επιτυχημένη πορεία που διαγράφουν τα Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου στις Πανελλήνιες εξετάσεις.

Το 2014-15, τα Εκπαιδευτήρια Γιαννόπουλου, στο πλαίσιο της δέσμευσής τους για διαρκή ανανέωση και πίστη στη δυνατότητα για βελτίωση της παρεχόμενης εκπαίδευσης, επένδυσαν στον εξοπλισμό των αιθουσών όλων των βαθμίδων με νέους διαδραστικούς βιντεοπροβολείς εξαιρετικά κοντινής απόστασης, υλοποιώντας έτσι ένα σύστημα μάθησης βασισμένο στη διάδραση. Η Epson επιλέχθηκε μετά από διαγωνισμό, διεξοδική έρευνα και δοκιμές για την προμήθεια διαδραστικών βιντεοπροβολέων εξαιρετικά κοντινής απόστασης σε συνδυασμό με διαδραστικά τραπέζια, ενώ κάλυψε και τμήμα των εκτυπωτικών αναγκών του εκπαιδευτικού ιδρύματος, με τον εκτυπωτή «4-σε-1» WorkForce WF-3620DWF.

Η μάθηση γίνεται παιχνίδι με τις διαδραστικές λύσεις Epson

Συγκεκριμένα, εγκαταστάθηκαν από τον ΕΠΑΦΟ (εξειδικευμένο Authorized Reseller της EPSON) 12 διαδραστικοί βιντεοπροβολείς εξαιρετικά κοντινής απόστασης, EB-455Wi και EB-575Wi. Παράλληλα, με την τεχνογνωσία του ΕΠΑΦΟΥ, κατασκευάστηκαν δύο διαδραστικά τραπέζια που χρησιμοποιούν τους βιντεοπροβολείς EB-575Wi για τις ανάγκες του νηπιαγωγείου, κάνοντας ακόμη πιο ζωντανή και ελκυστική τη μαθησιακή εμπειρία για τους μικρούς μαθητές. Επιπλέον, τοποθετήθηκαν 3 βιντεοπροβολείς EB-S11, καθώς και ένα πολυμηχάνημα WorkForce WF-3620DWF για την κάλυψη των διοικητικών εκτυπωτικών αναγκών.

Επιπλέον, στις τάξεις που διαθέτουν tablets για τους μαθητές, οι βιντεοπροβολείς Epson συνδέθηκαν ασύρματα με τα tablets, έτσι ώστε η οθονη της ταμπλέτας οποιουδήποτε μαθητή να μπορεί, μέσω του βιντεοπροβολέα, να προβληθεί σε όλη την τάξη, ώστε να είναι ορατή από τους υπόλοιπους μαθητές.

Οι διαδραστικοί βιντεοπροβολείς της Epson επιλέχθηκαν έναντι του ανταγωνισμού, καθώς προσφέρουν έως και 3 φορές φωτεινότερα χρώματα και εξίσου υψηλή απόδοση σε έγχρωμη και λευκή εικόνα, απαραίτητες προϋποθέσεις για προβολές σε φωτεινές, σχολικές αίθουσες, ενώ η δυνατότητα προβολής από εξαιρετικά κοντινή απόσταση ελαχιστοποιεί τις σκιές στον πίνακα και τις αντανακλάσεις. Επιπλέον, παρέχουν εξοικονόμηση χρόνου, χάρη στο μηδενικό χρόνο προθέρμανσης, δυνατότητα ασύρματης προβολής και πληθώρα δυνατοτήτων ελέγχου και συνεργασίας, «λύνοντας τα χέρια» των εκπαιδευτικών. Με την εξαιρετικά υψηλή ταχύτητα απόκρισης των διαδραστικών στυλό εξασφαλίζεται η ομαλή διαχείριση του μαθήματος, ταυτόχρονα με τον πλήρη εκσυγχρονισμό της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Αποδεδειγμένα, οι διαδραστικοί βιντεοπροβολείς Epson, υπερτερούν σε ένα περιβάλλον με καθημερινές ανάγκες προβολών, προσφέροντας αξιοπιστία χάρη στο χαμηλό κόστος συντήρησης και αναλωσίμων που εξασφαλίζει η διάρκεια ζωής έως και 10.000 ωρών της λάμπας και το εξαιρετικά χαμηλό κόστος αντικατάστασης της (75€+ΦΠΑ).

Το πολυμηχάνημα WF-3620DWF καλύπτει πλήρως τις διοικητικές εκτυπωτικές ανάγκες των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου μ

Επαναπροσδιορισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας με προηγμένες λύσεις Epson

Οι βιντεοπροβολείς Epson, απαραίτητο συστατικό των σύγχρονων διαδραστικών τάξεων, έχουν εγκατασταθεί σχεδόν σε όλες τις αίθουσες των τμημάτων του Νηπιαγωγείου, του Δημοτικού, του Γυμνασίου και του Λυκείου των Εκπαιδευτηρίων Γιαννόπουλου, καθώς προσφέρουν ιδανική εφαρμογή σε όλες τις βαθμίδες. Επιπλέον, η τεχνολογία 3LCD της Epson εξασφαλίζει εικόνες υψηλής ποιότητας με εξίσου υψηλή απόδοση λευκής και έγχρωμης φωτεινότητας για φωτεινές προβολές, ακόμα και στο φως της ημέρας, δίνοντας τη δυνατότητα να τοποθετηθούν σε όλες τις αίθουσες του σχολείου, ακόμα και στις πιο φωτεινές.

Με τους βιντεοπροβολείς της Epson, oι μαθητές συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της πορείας του μαθήματος, το οποίο μετατρέπεται πλέον σε βίωμα, καθώς ο κάθε μαθητής μπορεί να οπτικοποιεί άμεσα και σε πραγματικό χρόνο όλα όσα διαβάζει, αλλά και να διορθώνει σε ζωντανό χρόνο τα λάθη του. Πίνακες, σχεδιαγράμματα, χάρτες, ασκήσεις σε ποικιλία γνωστικών αντικειμένων αιχμαλωτίζουν την προσοχή του μαθητή με αποτέλεσμα να μαθαίνει παίζοντας. Η διάδραση αποτελεί πλέον τον πυρήνα των μαθημάτων, επαναπροσδιορίζοντας τους ρόλους των δυο βασικών πόλων της διδακτικής διαδικασίας, δίνοντας σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τη δυνατότητα να απολαμβάνουν ευελιξία μέσων και περιεχομένου, καθώς μπορούν να αλληλεπιδρούν με το ψηφιακό υλικό των μαθημάτων σε μεγάλη διαδραστική επιφάνεια, με υψηλή ακρίβεια και απίστευτη ευκολία.

Το ενδιαφέρον των μαθητών του Νηπιαγωγείου προσελκύουν ιδιαίτερα τα μαθήματα στα οποία χρησιμοποιείται ο συνδυασμός των διαδραστικών βιντεοπροβολέων EB-575Wi και των διαδραστικών τραπεζιών, καθώς μέσα από εξειδικευμένες εφαρμογές και δια της αφής, οι μικροί μαθητές μπορούν να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους, να ανακαλύψουν το ταλέντο τους στην τέχνη και τη μουσική και να σχεδιάσουν εκπαιδευτικά παιχνίδια την ώρα του μαθήματος, το οποίο γίνεται πλέον πλήρως διαδραστικό και συναρπαστικό.

Με τον «4-σε-1» εκτυπωτή WorkForce WF-3620DWF αυξήθηκε η παραγωγικότητα  με εκτυπώσεις που αγγίζουν τις 19 σελίδες ανά λεπτό.