H EPSON ΚΑΙ Η ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΤΥΠΑ ΨΗΦΙΑΚΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΑΡΣΑΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΣΙΤΣΕΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

H EPSON ΚΑΙ Η ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΜΕΛΛΟΝΤΟΣ

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία επιλέγει την Epson για τον εξοπλισμό των Αρσάκειων και Τοσίτσειων σχολείων με βιντεοπροβολείς νέας γενιάς, για ένα πλήρως διαδραστικό μάθημα

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία που διοικεί τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία ιδρύθηκε το 1836 και λειτουργεί ως κοινωφελές εκπαιδευτικό ίδρυμα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα. Πρόκειται για τον παλαιότερο εκπαιδευτικό οργανισμό στην Ελλάδα με καθοριστική παρουσία στην εκπαιδευτική, πνευματική, πολιτιστική και επιστημονική ζωή της χώρας, από την ίδρυσή του μέχρι και σήμερα. Σήμερα, στα 5 συνολικά σχολικά συγκροτήματα στην Ελλάδα (Παλαιό Ψυχικό και Εκάλη στην Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Ιωάννινα) και στο Ελληνοαλβανικό Κολλέγιο στα Τίρανα τής Αλβανίας (συνολικά 28 σχολικές μονάδες) εκπαιδεύονται χιλιάδες μαθητές όλων των βαθμίδων προσχολικής, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενώ τα Λύκεια επιτυγχάνουν τα υψηλότερα ποσοστά επιτυχίας στις εξετάσεις για τα Ανώτατα Ιδρύματα (96%).
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία προωθεί πάντα εκπαιδευτικές ευκαιρίες, όπως τα σχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα που εντάσσει κάθε χρόνο στα σχολεία της, αλλά και το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο τής Στοάς τού Βιβλίου, που παρέχει σειρές μορφωτικών μαθημάτων σε ενηλίκους.

Το 2009-10, τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Σχολεία προχώρησαν στη δημιουργία τού Ψηφιακού Προγράμματος Αρσακείου δομώντας τo ψηφιακό σχολείο  e-arsakeio με την αξιοποίηση της βραβευμένης πλατφόρμας τηλεκπαίδευσης eFront, που είναι ένα ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθημάτων και αφορά όλα τα μαθήματα που διδάσκονται οι μαθητές τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των Αρσακείων. Έτσι υλοποιήθηκε ένα σύστημα μάθησης βασισμένο στη διάδραση.

Στο πλαίσιο της ανανέωσης και ενίσχυσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, το 2013 η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία επένδυσε στον εξοπλισμό των αιθουσών με νέους βιντεοπροβολείς και εκτυπωτές Ink Tank System, συμβατούς με την εκπαιδευτική πλατφόρμα των σχολείων της, με στόχο την κάλυψη των αναγκών μαθητών και εκπαιδευτικών. Η Epson επιλέχθηκε μετά από διαγωνισμό, διεξοδική έρευνα και δοκιμές για την προμήθεια του οπτικού υλικού –διαδραστικοί βιντεοπροβολείς και βιντεοπροβολείς υψηλής φωτεινότητας-, ενώ κάλυψε και τμήμα των εκτυπωτικών αναγκών του εκπαιδευτικού ιδρύματος, μέσω των εκτυπωτών υψηλών αποδόσεων Ink Tank System.

Ευκολότερη και πιο αποτελεσματική εκπαίδευση και παρουσίαση

Πιο συγκεκριμένα, τοποθετήθηκαν από την Active Computer Systems (εξειδικευμένου Authorized Business Reseller της EPSON), 56 Ultra Short Throw διαδραστικοί βιντεοπροβολείς EB-465i, 53 Ultra Short Throw βιντεοπροβολείς ΕΒ-460, 43 Ultra Short Throw διαδραστικοί βιντεοπροβολείς EB-485Wi, 1 βιντεοπροβολέας EH-TW480, 1 3D βιντεοπροβολέας EB-W16SK και 6 ITS πολυμηχανήματα L550.

Οι διαδραστικοί βιντεοπροβολείς EB-465i και EB-485Wi της Epson επιλέχθηκαν λόγω της δυνατότητας προβολής από πολύ κοντινή απόσταση (μόλις 31cm), της μεγάλης διάρκειας ζωής της λάμπας λόγω της μεγάλης χρήσης που προϋποθέτει η προβολή σε καθημερινή βάση, της υψηλής απόδοσης σε έγχρωμη και λευκή εικόνα (3.100 lumens) –απαραίτητη προϋπόθεση για φωτεινές αίθουσες– και της διάδρασης που προσφέρουν. Τα μαθήματα και οι παρουσιάσεις έγιναν πιο συμμετοχικά, ενώ οι σημειώσεις διανέμονται πλέον εύκολα και άμεσα σε ηλεκτρονική μορφή σε όλους τους συμμετέχοντες, χωρίς να καταργείται η δυνατότητα χρήσης του κλασικού μαρκαδόρου.

Ενίσχυση παραγωγικότητας & συμμετοχής

Οι βιντεοπροβολείς Epson έχουν εγκατασταθεί σχεδόν σε όλες τις αίθουσες των  10 δημοτικών και 8 γυμνασίων των Αρσακείων και Τοσιτσείων σχολείων στην Ελλάδα και την Αλβανία.

Η Epson, στο πλαίσιο της συνεργασίας της με τη Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, έχει δωρίσει έναν ΕΒ-W16SK, 3D passive σύστημα για φωτεινή προβολή,που θα τοποθετηθεί σε κάποια από τις νέες τεχνολογικά εξοπλισμένες εργαστηριακές αίθουσες των σχολείων των Αθηνών.
Οι εκτυπωτές L550 έχουν κατανεμηθεί σε συγκεκριμένα δημοτικά και λύκεια της Αθήνας, στο γυμνάσιο της Πάτρας και στο δημοτικό της Θεσσαλονίκης.

Με τους βιντεοπροβολείς της Epson, το μάθημα γίνεται πλήρως διαδραστικό και ενδιαφέρον για όλους. Οι μαθητές μπορούν πλέον να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της πορείας του μαθήματος, αλλά και να οπτικοποιούν σε πραγματικό χρόνο όλα όσα διαβάζουν. Επιλέον οι βιντεοπροβολείς της Epson συνδυάζονται ιδανικά με τα μαθήματα του e-arsakeio και την πλατφόρμα ανάπτυξής τους. Οι εκτυπωτές-πολυμηχανήματα L550 επιτρέπουν την εκτύπωση με κόστος μόλις 0,005EUR/σελ ή 2,5EUR/500 σελίδες έγχρωμων αρχείων για τις ανάγκες της σχολικής αίθουσας ή του γραφείου.