Το εργοστάσιο της Epson λαμβάνει τη διάκριση RBA platinum για κοινωνικά υπεύθυνη παραγωγή

Η κατασκευή EcoTank επιτυγχάνει την υψηλότερη πιστοποίηση για την εταιρική κοινωνική ευθύνη

Το εργοστάσιο της Epson λαμβάνει τη διάκριση RBA platinum για κοινωνικά υπεύθυνη παραγωγή

Το εργοστάσιο της Epson λαμβάνει τη διάκριση RBA platinum για κοινωνικά υπεύθυνη παραγωγή

Η κατασκευή EcoTank επιτυγχάνει την υψηλότερη πιστοποίηση για την εταιρική κοινωνική ευθύνη

9 Δεκεμβρίου 2020 - PT. Το Indonesia Epson Industry, ένα εργοστάσιο εκτυπωτών της παγκόσμιας εταιρείας τεχνολογίας Epson, έλαβε τη διάκριση platinum από την Responsible Business Alliance (RBA) για την επίτευξη των υψηλότερων προτύπων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης.

Η Responsible Business Alliance (RBA) είναι ο μεγαλύτερος κλαδικός συνασπισμός στον κόσμο που ασχολείται με την εταιρική κοινωνική ευθύνη στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες και έχει αναλάβει τη δέσμευση να υποστηρίζει τα δικαιώματα και την ευημερία των εργαζομένων και των κοινοτήτων παγκοσμίως. Η πιστοποίηση αναγνωρίζει τα εργοστάσια και τις εγκαταστάσεις σε όλο τον κόσμο που επιτυγχάνουν τα υψηλότερα πρότυπα εταιρικής κοινωνικής ευθύνης στις παραγωγικές διαδικασίες τους και εστιάζει στις δίκαιες συνθήκες εργασίας, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη βιωσιμότητα.  

Η πιστοποίηση RBA αφορά τα κοινωνικά υπεύθυνα πρότυπα στο Indonesia Epson Industry, που απασχολούσε περισσότερους από 11.300 εργαζόμενους τον Μάρτιο του 2020. Το εργοστάσιο παράγει μια σειρά επαγγελματικών και καταναλωτικών εκτυπωτών inkjet, συμπεριλαμβανομένων των κορυφαίων στον κόσμο, φιλικών προς το περιβάλλον εκτυπωτών inkjet EcoTank χωρίς φύσιγγες μελανιών. Μέχρι σήμερα η Epson έχει πουλήσει πάνω από 50 εκατ. εκτυπωτές EcoTank παγκοσμίως.

Η πιστοποίηση RBA platinum αποδεικνύει ότι η Epson λειτουργεί το εργοστάσιό της στο Indonesia Epson Industry βάσει των υψηλότερων δυνατών προτύπων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και παραμένει απόλυτα αφοσιωμένη στην ευημερία όλων των υπαλλήλων της. Η πιστοποίηση αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Epson, καθώς η συμμόρφωση με τα εργασιακά και κοινωνικά πρότυπα στις δημόσιες συμβάσεις ICT συνιστά σημαντικό μέρος όλων των προδιαγραφών διαγωνισμών και οι επιχειρηματικοί πελάτες της Epson απαιτούν ολοένα και πιο ισχυρές, ανεξάρτητες αποδείξεις της παραγωγής με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο.

 «Δεσμευόμαστε απόλυτα για την επίτευξη μιας βιώσιμης κοινωνίας μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών μας και μέσω των εργασιών των εργοστασίων και των γραφείων μας», επιβεβαίωσε ο Tatsuaki Seki, Υπεύθυνος Βιωσιμότητας της Epson. «Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο λαμβάνουμε υπόψη τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις όλων των δραστηριοτήτων μας, αλλά και ότι λειτουργούμε με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο. Είμαστε ενθουσιασμένοι που επιτύχαμε αυτή την platinum διάκριση και είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε τα υψηλά πρότυπα που αντιπροσωπεύει.»

Ο Kazuyoshi Yamamoto, Πρόεδρος της Epson Europe, πρόσθεσε: «Πρόκειται για ένα σημαντικό πιστοποιητικό για τους πελάτες μας που θέλουν να γνωρίζουν ότι εφαρμόζουμε υπεύθυνες διαδικασίες παραγωγής. Οι άνθρωποι είναι οι πιο πολύτιμοι πόροι μας και η ευημερία τους είναι υψίστης σημασίας. Θα συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε και να βελτιώνουμε κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων μας, από την παραγωγή και τη διανομή έως τη χρήση των πόρων και την ευημερία των ανθρώπων μας.

«Η ζήτηση για πιο οικολογικά προϊόντα και υπηρεσίες δεν ήταν ποτέ εντονότερη. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις νεότερες γενιές, των οποίων το πάθος για βιωσιμότητα αναγκάζει τους κατασκευαστές να βελτιώνουν κάθε πτυχή των δραστηριοτήτων τους.  Οι αγοραστές εκτυπωτών EcoTank και άλλων εκτυπωτών inkjet της Epson μπορούν να είναι ακόμη περισσότερο βέβαιοι ότι όχι μόνο αγοράζουν έναν οικολογικά αποδοτικό εκτυπωτή inkjet που εξοικονομεί ενέργεια και μειώνει τα πλαστικά απορρίμματα από τα αναλώσιμα, αλλά και ότι οι συνθήκες εργασίας των ανθρώπων που τον κατασκεύασαν πληρούν platinum πρότυπα, δηλαδή τα πλέον υψηλότερα στην παραγωγή με κοινωνικά υπεύθυνο τρόπο.»

 

ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΚΤΕΣ

Σχετικά με την πιστοποίηση RBA

Ένα από τα πιο θεμελιώδη προγράμματα RBA είναι το επικυρωμένο πρόγραμμα αξιολόγησης (VAP), το οποίο αποτελεί το κορυφαίο πρότυπο για επιτόπια επαλήθευση της συμμόρφωσης και αποτελεσματικούς, κοινοποιήσιμους ελέγχους. Η RBA δεν διεξάγει η ίδια τους ελέγχους, αλλά ορίζει τα πρότυπα και βασίζεται σε εγκεκριμένες ελεγκτικές εταιρείες. Η RBA αναγνωρίζει ότι η κύρια αξία ενός επιτόπιου ελέγχου συμμόρφωσης δεν είναι ο προσδιορισμός ζητημάτων σε ένα εργοστάσιο, αλλά η διόρθωση αυτών των ζητημάτων. Η RBA θέλει να αναγνωρίσει τα εργοστάσια που αποδεικνύουν τη δέσμευσή της στην εταιρική ευθύνη μέσω της επαληθευμένης περαίωσης των ζητημάτων που εντοπίστηκαν σε έναν έλεγχο VAP.

Η RBA προσφέρει τρία επίπεδα αναγνώρισης:

  • Platinum: για εργοστάσια με ελάχιστη βαθμολογία VAP 200 και περαιωμένα όλα τα ευρήματα προτεραιότητας, κύρια και δευτερεύοντα ευρήματα

  • Gold: για εργοστάσια με ελάχιστη βαθμολογία VAP 180 και περαιωμένα όλα τα ευρήματα προτεραιότητας και κύρια ευρήματα

  • Silver: για εργοστάσια με ελάχιστη βαθμολογία VAP 160 και περαιωμένα όλα τα ευρήματα προτεραιότητας

Για να πληρούνται οι απαιτήσεις αναγνώρισης, όλοι οι έλεγχοι πρέπει να επαληθεύονται μέσω αξιολόγησης περαίωσης VAP.  Οι έλεγχοι που διεξάγονται στις εγκαταστάσεις των μελών της RBA και στις εγκαταστάσεις των προμηθευτών της ολοκληρώνονται από ανεξάρτητους τρίτους ελεγκτές, ειδικά εκπαιδευμένους στον έλεγχο κοινωνικών και περιβαλλοντικών θεμάτων και το πρωτόκολλο VAP.

Περισσότερες πληροφορίες στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.responsiblebusiness.org/vap/about-vap/