Η Epson κερδίζει το βραβείο EcoVadis Platinum για τη Βιωσιμότητα

Το βραβείο τοποθετεί την Epson στο 1% των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας για τη βιωσιμότητα

Η Epson κερδίζει το βραβείο EcoVadis Platinum για τη Βιωσιμότητα

Η Epson κερδίζει το βραβείο EcoVadis Platinum για τη Βιωσιμότητα

Το βραβείο τοποθετεί την Epson στο 1% των κορυφαίων εταιρειών τεχνολογίας για τη βιωσιμότητα

- Epson Europe, 27 Οκτωβρίου 2020 –

Η Epson έλαβε τη διάκριση Platinum για την εταιρική κοινωνική ευθύνη από την ανεξάρτητη εταιρεία αξιολόγησης EcoVadis [1]Η διάκριση Platinum, που καθιερώθηκε το 2020, υποδηλώνει ότι η Epson συγκαταλέγεται στο 1% των καλύτερων εταιρειών του κλάδου της [2]Η Epson είχε λάβει τη διάκριση Gold τα προηγούμενα τρία χρόνια. Το βραβείο Gold απονέμεται σε εταιρείες με βαθμολογία που τις κατατάσσει στο 5% των κορυφαίων εταιρειών που αξιολογούνται.

Η διάκριση Platinum απονεμήθηκε ως αναγνώριση των παγκόσμιων πρωτοβουλιών της Epson στον τομέα της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης (CSR). Η αξιολόγηση της EcoVadis εστιάζει σε τέσσερα θέματα: το περιβάλλον, την εργασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δεοντολογία και τις βιώσιμες συμβάσεις. Η Epson έλαβε «Εξαιρετικά» (την υψηλότερη βαθμολογία) για το περιβάλλον, καθώς και υψηλές βαθμολογίες για τις βιώσιμες συμβάσεις, την εργασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, και τη δεοντολογία, που την τοποθετούν στο 1% των κορυφαίων εταιρειών στον κλάδο της κατασκευής υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού.

Ο Kazuyoshi Yamamoto, Πρόεδρος της Epson Europe, πρόσθεσε: «Η πιστοποίηση EcoVadis Platinum παρέχει στους πελάτες μας τη βεβαιότητα ότι η Epson λαμβάνει όλα τα διαθέσιμα μέτρα για την επίτευξη βιωσιμότητας σε όλες τις δραστηριότητές της. Η βιωσιμότητα είναι στο DNA μας, διέπει όλα όσα κάνουμε. Η διάκριση Platinum σημαίνει ότι οι πελάτες μας μπορούν να είναι σίγουροι ότι κάθε πτυχή της επιχείρησής μας ελέγχεται και πιστοποιείται με ανεξάρτητο τρόπο και ότι δεσμευόμαστε πλήρως να παρέχουμε τα υψηλότερα πρότυπα βιωσιμότητας.»

Η EcoVadis παρέχει μια ανεξάρτητη, αξιόπιστη, κοινή πλατφόρμα για την αξιολόγηση και τη βαθμολόγηση περισσότερων από 65.000 ομάδων και εταιρειών σε 200 κλάδους σε 160 χώρες, χρησιμοποιώντας κριτήρια αξιολόγησης CSR που βασίζονται στα πρότυπα βιωσιμότητας χιλιάδων εξωτερικών πηγών, όπως ΜΚΟ, εργατικά σωματεία, διεθνείς οργανισμοί, τοπικές κυβερνήσεις και ελεγκτικοί οργανισμοί.

Η Epson επιδιώκει να αξιοποιήσει τις αποδοτικές, συμπαγείς και μεγάλης ακρίβειας τεχνολογίες της για να ενισχύσει τις καινοτομίες σε τέσσερις τομείς, συμπεριλαμβανομένων των εκτυπωτών inkjet. Πιστεύει ότι η τεχνολογία της μπορεί να βοηθήσει στη συρρίκνωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων, στην αύξηση της παραγωγικότητας, και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση κοινωνικών ζητημάτων και στην επίτευξη των στόχων βιώσιμης ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών.

Η Epson επιδιώκει την επίτευξη κοινωνικής βιωσιμότητας και δημοσιεύει λεπτομέρειες σχετικά με τις περιβαλλοντικές της πρωτοβουλίες, τη δημιουργία κοινωνικής αξίας, την εταιρική διακυβέρνηση και άλλες δραστηριότητες CSR στην Ενοποιημένη Έκθεση και την Έκθεση Βιωσιμότητας. Οι πληροφορίες αναρτώνται επίσης στις σελίδες Κοινωνικής Ευθύνης του εταιρικού ιστότοπου.

Βιβλιογραφικές αναφορές

■ Epson, εταιρική κοινωνική ευθύνη (CSR) και περιβάλλον https://global.epson.com/SR/

Σχετικά με την Epson
Η Epson αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη της τεχνολογίας, αφοσιωμένο στο να γίνει απαραίτητη στην κοινωνία, συνδέοντας ανθρώπους, αντικείμενα και πληροφορίες με τις πρωτότυπες, αποτελεσματικές, ολοκληρωμένες και ακριβείς τεχνολογίες της. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην προώθηση καινοτομιών και στην υπέρβαση των προσδοκιών των πελατών σε εκτυπωτές ψεκασμού, οπτικά μέσα επικοινωνίας, συσκευές wearable και ρομποτική. Η Epson είναι περήφανη για τη συμβολή της στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας και τις συνεχείς της προσπάθειες για επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ. Με επικεφαλής την ιαπωνική Seiko Epson Corporation, ο διεθνής όμιλος Epson επιτυγχάνει ετήσιες πωλήσεις που υπερβαίνουν το ένα τρισεκατομμύριο γιεν.
 

www.global.epson.com/

 

 

[1]Η EcoVadis - μια ανεξάρτητη, αξιόπιστη και συνεργατική πλατφόρμα - αξιολογεί τις πολιτικές και τις δράσεις των εταιρειών, καθώς και τις δημοσιευμένες εκθέσεις τους σχετικά με το περιβάλλον, την εργασία και τα ανθρώπινα δικαιώματα, τη δεοντολογία και τις βιώσιμες συμβάσεις. Η μοναδική μέθοδος αξιολόγησης CSR της EcoVadis καλύπτει περισσότερες από 200 κατηγορίες συμβάσεων σε 160 χώρες. Περισσότερες από 65.000 εταιρείες συνεργάζονται με την EcoVadis για τη μείωση των κινδύνων, την ενίσχυση της καινοτομίας και την ανάπτυξη της διαφάνειας και της εμπιστοσύνης μεταξύ εμπορικών εταίρων.

 

[2]Κλάδος κατασκευής υπολογιστών και περιφερειακού εξοπλισμού.