Η Epson δεσμεύεται να επιτύχει αρνητικό ισοζύγιο άνθρακα και να εξαλείψει τη χρήση υπόγειων πόρων έως το 2050

Ο πρόσφατα διορισμένος Πρόεδρος της Epson Europe, Yoshiro Nagafusa, καλωσορίζει το όραμα της Epson για το μέλλον με έμφαση στη βιωσιμότητα

Η Epson δεσμεύεται να επιτύχει αρνητικό ισοζύγιο άνθρακα και να εξαλείψει τη χρήση υπόγειων πόρων έως το 2050

Ευρώπη, 8 Ιουνίου 2021– Η παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας Epson έχει καθορίσει το όραμά της για το μέλλον με έμφαση στη βιωσιμότητα, το οποίο περιλαμβάνει τη δέσμευση για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σύμφωνα με το σενάριο του 1,5°C έως το 2030. Η εταιρεία θα ενταχθεί στο RE100, ένα παγκόσμιο σύνολο επιχειρήσεων που δεσμεύεται για 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια και στοχεύει στην επίτευξη αυτού του ορόσημου έως το 2023. Η Epson έχει επίσης δεσμευτεί να επιτύχει αρνητικό ισοζύγιο άνθρακα και να εξαλείψει τη χρήση υπόγειων πόρων έως το 2050 και θα αναφέρει τακτικά την παγκόσμια πρόοδό της προς την επίτευξη αυτού του στόχου.

Ο νέος Πρόεδρος της Epson Europe, Yoshiro Nagafusa

Ο Yoshiro Nagafusa, ο οποίος διορίστηκε Πρόεδρος της Epson Europe την 1η Απριλίου αυτού του έτους, σχολιάζει αυτή τη δέσμευση: « Στην Epson, φιλοδοξούμε να χρησιμοποιούμε και να αναπτύσσουμε τεχνολογίες με τρόπους που μπορούν να υποστηρίξουν την κοινωνία στα εξελισσόμενα ζητήματα που αντιμετωπίζει, και λίγα θέματα είναι πιο σημαντικά από την κλιματική αλλαγή. Είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος που αναλαμβάνω αυτόν τον ηγετικό ρόλο για την Epson Europe, καθώς η εταιρεία εισέρχεται σε μια νέα φάση. Ανυπομονώ να διευθύνω τις ευρωπαϊκές δραστηριότητές μας, καθώς προσπαθούμε να μειώσουμε τις επιπτώσεις που έχουν τα προϊόντα και οι υπηρεσίες και οι εφοδιαστικές αλυσίδες της Epson στο περιβάλλον.»

Πριν από τον διορισμό του ως πρόεδρος, ο κ. Nagafusa ήταν Ανώτατος Αντιπρόεδρος της Epson Europe με ευθύνη για τη βελτιστοποίηση της υποδομής και των διαδικασιών πώλησης στην περιοχή CISMEA του οργανισμού. Ο κ. Nagafusa κατείχε διάφορες διευθυντικές θέσεις στην Epson, τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως, στα περισσότερα από 30 χρόνια που εργάζεται στην εταιρεία.

Epson 25 Renewed και Περιβαλλοντικό Όραμα 2050

Η Epson ανακοίνωσε πρόσφατα το Epson 25 Renewed, ένα νέο εταιρικό όραμα που θα καθοδηγήσει την εταιρεία προς τους στόχους της για την επίτευξη βιωσιμότητας και την ενίσχυση των κοινοτήτων. Οι ισχυρές δεσμεύσεις και τα επιτεύγματα βιωσιμότητας της Epson την κατατάσσουν ήδη στις δέκα κορυφαίες εταιρείες που μετρήθηκαν στο πλαίσιο βιωσιμότητας της IDC, του παρόχου πληροφοριών του κλάδου, με βαθμολογία υψηλότερη από τον μέσο όρο σε όλους τους δείκτες που μετρήθηκαν. Το αναθεωρημένο Περιβαλλοντικό όραμα 2050της Epson ενισχύει αυτούς τους στόχους, καθώς η εταιρεία επιδιώκει να επιτύχει αρνητικό ισοζύγιο άνθρακα και να εξαλείψει τη χρήση υπόγειων πόρων έως το 2050, μέσω ενός προγράμματος απαλλαγής από τις εκπομπές άνθρακα, κλεισίματος του κύκλου πόρων, μετριασμού των περιβαλλοντικών επιπτώσεων των πελατών και ανάπτυξης καινοτόμων περιβαλλοντικών τεχνολογιών.

Η Μαρία Μάσσιου, Διευθύντρια Epson Ελλάδος, δήλωσε, Epson, προσθέτει: «Το νέο Περιβαλλοντικό Όραμα 2050 και η νέα μας συμμετοχή στο RE100 αποτελούν στιγμές ορόσημο για την εταιρεία μας. Αυτό το ανανεωμένο όραμα αποτελεί απόδειξη για το πού φτάσαμε ως εταιρεία μέχρι τώρα και για το πού θέλουμε ακόμα να φτάσουμε, θέτοντας φιλόδοξους και μετρήσιμους στόχους. Εμπνέομαι από τη δέσμευση των εργαζομένων της Epson σε όλη την Ευρώπη για την υλοποίηση αυτού του οράματος και έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην ικανότητά μας να το επιτύχουμε μαζί.»

RE100

Η Epson ανακοίνωσε στις 15 Απριλίου ότι θα ενταχθεί στο RE100, ένα παγκόσμιο σύνολο μεγάλων και επιδραστικών επιχειρήσεων που έχουν αναλάβει δέσμευση για 100% ανανεώσιμη ενέργεια. Η Epson προχωρά γρήγορα προς την επίτευξη αυτού του στόχου, ανακοινώνοντας στις 26 Μαρτίου 2021 ότι όλες οι εγκαταστάσεις στην επαρχία Ναγκάνο θα κάνουν μετάβαση σε 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια έως την 1η Απριλίου 2021. Αυτή η είδηση ακολουθεί την ανακοίνωσηπου έκανε η Epson στις 16 Μαρτίου ότι όλες οι εγκαταστάσεις του ομίλου παγκοσμίως θα καλύψουν τις ανάγκες τους σε ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έως το 2023.

Τέλος

Σχετικά με την Epson

Η Epson είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης τεχνολογίας αφοσιωμένος στο να συνδημιουργεί βιωσιμότητα και να εμπλουτίζει τις κοινότητες αξιοποιώντας τις αποτελεσματικές και αποδοτικές τεχνολογίες ακριβείας καθώς και τις ψηφιακές τεχνολογίες της για να συνδέει τους ανθρώπους, τα πράγματα και τις πληροφορίες. Η εταιρεία εστιάζει στην επίλυση κοινωνικών ζητημάτων μέσω καινοτομιών στις οικιακές εκτυπώσεις και τις εκτυπώσεις γραφείου, τις εμπορικές και βιομηχανικές εκτυπώσεις, τη βιομηχανική παραγωγή, τα οπτικά μέσα και το lifestyle. Η Epson θα επιτύχει αρνητικό ισοζύγιο άνθρακα και θα εξαλείψει τη χρήση εξαντλήσιμων υπόγειων πόρων, όπως πετρέλαιο και μέταλλα, έως το 2050. Με επικεφαλής την ιαπωνική Seiko Epson Corporation, ο διεθνής όμιλος Epson επιτυγχάνει ετήσιες πωλήσεις 1 τρις γιεν περίπου.

global.epson.com/