Η Epson συνεργάζεται με το National Geographic για να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να μειώσουν τη θερμότητα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

Η Epson ένωσε τις δυνάμεις της με το National Geographic για να προωθήσει την προστασία του πέρμαφροστ –του παγωμένου εδάφους κάτω από τις πολικές περιοχές του πλανήτη– στη νέα της καμπάνια «Turn Down the Heat».

Η Epson συνεργάζεται με το National Geographic για να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να μειώσουν τη θερμότητα στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

Η Epson συνεργάζεται με το National Geographic για να ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις να συμβάλουν στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής

Η Epson ένωσε τις δυνάμεις της με το National Geographic για να προωθήσει την προστασία του πέρμαφροστ –του παγωμένου εδάφους κάτω από τις πολικές περιοχές του πλανήτη– στη νέα της καμπάνια «Turn Down the Heat».

Η καμπάνια διεξάγεται ενώ οι επιστήμονες προβλέπουν την πλήρη απόψυξη του πέρμαφροστ του πλανήτη έως το 2100, γεγονός που θα προκαλέσει δραστική αλλαγή των οικοσυστημάτων, άνοδο της στάθμης της θάλασσας παγκοσμίως και έκλυση περισσότερων από 950 δισεκατομμυρίων τόνων μεθανίου στην ατμόσφαιρα. Μαζί, η Epson και το National Geographic επιδιώκουν να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση σχετικά με το πώς οι επιχειρήσεις μπορούν να μειώσουν τον αντίκτυπό τους όσον αφορά την υπερθέρμανση του πλανήτη.

Εκπρόσωπος της καμπάνιας «Turn Down the Heat» είναι η Εξερευνήτρια του National Geographic Δρ Katey Walter Anthony, η οποία επιβλέπει τα αρκτικά παρατηρητήρια στην Αλάσκα και τη Ρωσία και παρακολουθεί τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο της κλιματικής αλλαγής. Η πρωτοποριακή έρευνά της σχετικά με την προστασία του πέρμαφροστ παρουσιάζεται σε μια σειρά από βίντεο, infographic και online άρθρα σε συνεργασία με την Epson και το National Geographic, στον ιστότοπο heatfree.epson.com.

Η Δρ Anthony σχολίασε: «Η Αρκτική κυριολεκτικά λιώνει μπροστά στα μάτια μας. Εκτιμάμε ότι έως και 10% της υπερθέρμανσης του πλανήτη που προβλέπεται να λάβει χώρα αυτόν τον αιώνα μπορεί να προέλθει από την απόψυξη του πέρμαφροστ, και αυτό επηρεάζει ολόκληρη τη Γη. Οι επιλογές που κάνουμε στη δουλειά και την προσωπική μας ζωή έχουν μεγάλη σημασία. Όταν οι επιχειρήσεις και οι άνθρωποι παίρνουν έξυπνες αποφάσεις σχετικά με την τεχνολογία που χρησιμοποιούν, αυτό επίσης θα κάνει θετική διαφορά για το περιβάλλον μας.»  

Η εξοικονόμηση ενέργειας είναι βασική στον αγώνα κατά της υπερθέρμανσης του πλανήτη, όμως, πολλές τεχνολογίες καταναλώνουν σημαντική ενέργεια και χρησιμοποιούνται σε εταιρικά περιβάλλοντα κάθε δευτερόλεπτο. Η πρωτοποριακή σειρά εκτυπωτών με τεχνολογία χωρίς θερμότητα της Epson πηγαίνει ενάντια σε αυτήν την τάση, καθώς απαιτεί λιγότερη ενέργεια και λιγότερα ανταλλακτικά και έχει μικρότερη περιβαλλοντική επίπτωση.

Ο Yasunori Ogawa, παγκόσμιος πρόεδρος της Epson, σχολίασε:«Η βιωσιμότητα βρίσκεται στον πυρήνα όλων όσων κάνουμε στην Epson, και είμαστε αφοσιωμένοι όχι μόνο στο να μειώσουμε το δικό μας περιβαλλοντικό αποτύπωμα, αλλά και να βοηθήσουμε τους πελάτες μας να κάνουν το ίδιο. Ελπίζουμε να συμβάλουμε στην αντιμετώπιση των παγκόσμιων περιβαλλοντικών ζητημάτων μαζί με τους πελάτες και τους επιχειρηματικούς συνεργάτες μας μέσω των τεχνολογιών μας.

Η καμπάνια παρουσιάζει πέντε σημαντικά βήματα που μπορούν να κάνουν οι επιχειρήσεις για την προστασία του πέρμαφροστ:

  1. Μείωση της θερμότητας:Από την καφετιέρα μέχρι τους εκτυπωτές, οι συσκευές που υπάρχουν στο γραφείο εκπέμπουν σημαντική θερμότητα. Όταν έρθει η ώρα να αντικατασταθούν, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξετάζουν τις διαθέσιμες εναλλακτικές χωρίς θερμότητα – κάθε συσκευή συμβάλλει στη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να πετύχουν τους στόχους περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης τους.

 

  1. Αξιοποίηση της κυκλικής οικονομίας:Η παραγωγή προϊόντων, από τα έπιπλα γραφείου και τις συσκευασίες μέχρι τις ηλεκτρονικές συσκευές, παράγει πολλή θερμότητα – όπως και η απόρριψή τους σε χωματερές. Όπου είναι εφικτό, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να εξετάζουν πώς τα νέα προϊόντα που αγοράζουν μπορούν να προέλθουν από την κυκλική οικονομία – και τα παλιά που αποσύρουν να επιστρέψουν σε αυτή. 

 

  1. Επανεξέταση του νερού και των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας:Σε ό,τι αφορά την παροχή ηλεκτρισμού στον χώρο εργασίας, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να σκεφτούν πόση ενέργεια μπορεί να προέλθει από καθαρές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας όπως ο ήλιος και ο άνεμος, καθώς τα ορυκτά καύσιμα παίζουν σημαντικό ρόλο στην υπερθέρμανση της ατμόσφαιρας. Το ίδιο ισχύει για τη θέρμανση και την επεξεργασία του νερού, επομένως οι επιχειρήσεις θα πρέπει να προσπαθούν να εξοικονομούν νερό όπου είναι εφικτό, για παράδειγμα εφαρμόζοντας τεχνολογίες αισθητήρων διαρροής.

 

  1. Ευθυγράμμιση των βιώσιμων αξιών σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα:Η βιωσιμότητα αποτελεί πλέον ένα σημαντικό ζήτημα για όλους τους οργανισμούς, και όσοι την αντιμετωπίζουν σοβαρά είναι διαφανείς όσον αφορά αυτά που κάνουν για να σώσουν τον πλανήτη. Αν μια επιχείρηση ενδιαφέρεται για τη βιωσιμότητα, θα πρέπει επίσης να ελέγχει τις επιχειρήσεις από τις οποίες αγοράζει και με τις οποίες συνεργάζεται – έχει την απόλυτη δύναμη να προωθήσει τις βιώσιμες αξίες ακόμη περισσότερο σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα.

 

  1. Προσανατολισμός στο μέλλον:Καθώς δίνουμε μάχη με τον χρόνο για να σώσουμε τον πλανήτη μας, οι επιχειρήσεις πρέπει να κάνουν περισσότερα πέρα από την κατάργηση των εντύπων και την τοποθέτηση κάδων ανακύκλωσης – χρειάζονται ένα σαφές σχέδιο για την επίτευξη ουδέτερου ισοζυγίου άνθρακα, το οποίο να καλύπτει τα πάντα από τη χρήση ανανεώσιμης ενέργειας μέχρι την εξοικονόμηση νερού. Η θέσπιση φιλόδοξων στόχων περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής ευθύνης και η δημιουργία ενός ξεκάθαρου σχεδίου για το πώς θα επιτευχθούν είναι απαραίτητες στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Επίσης, οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι διαφανείς όσον αφορά τους στόχους αυτούς, καθώς οι πελάτες ποτέ δεν ήταν περισσότεροι ευαισθητοποιημένοι για τα περιβαλλοντικά ζητήματα.

 

Επισκεφθείτε τον κόμβο Turn Down the Heat της Epson: [Insert Link]

 

ΤΕΛΟΣ

Σχετικά με την Epson
Η Epson είναι ένας παγκόσμιος ηγέτης τεχνολογίας αφοσιωμένος στο να συνδημιουργεί βιωσιμότητα και να εμπλουτίζει τις κοινότητες αξιοποιώντας τις αποτελεσματικές και αποδοτικές τεχνολογίες ακριβείας καθώς και τις ψηφιακές τεχνολογίες της για να συνδέει τους ανθρώπους, τα πράγματα και τις πληροφορίες. Η εταιρεία εστιάζει στην επίλυση κοινωνικών ζητημάτων μέσω καινοτομιών στις οικιακές εκτυπώσεις και τις εκτυπώσεις γραφείου, τις εμπορικές και βιομηχανικές εκτυπώσεις, τη βιομηχανική παραγωγή, τα οπτικά μέσα και το lifestyle. Η Epson θα επιτύχει αρνητικό ισοζύγιο άνθρακα και θα εξαλείψει τη χρήση εξαντλήσιμων υπόγειων πόρων, όπως πετρέλαιο και μέταλλα, έως το 2050.

Με επικεφαλής την ιαπωνική Seiko Epson Corporation, ο διεθνής όμιλος Epson επιτυγχάνει ετήσιες πωλήσεις 1 τρις γιεν περίπου.
www.global.epson.com/  

 

Πληροφορίες για την Epson Europe

Η εταιρεία Epson Europe B.V. έχει έδρα το Άμστερνταμ και αποτελεί τα περιφερειακά γραφεία του ομίλου για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Αφρική. Η Epson Europe έχει 1.830 εργαζόμενους και οι πωλήσεις της το οικονομικό έτος 2018 ανήλθαν στα 1,7 δις ευρώ.

www.epson.eu

 

Σχετικά με την τεχνολογία χωρίς θερμότητα Epson PrecisionCore

Η τεχνολογία χωρίς θερμότητα της Epson δεν απαιτεί θερμότητα στη διαδικασία εκτόξευσης μελανιού. Αντί για θέρμανση, εφαρμόζεται πίεση σε ένα στοιχείο Piezo, με αποτέλεσμα μικρότερη περιβαλλοντική επίπτωση και μεγαλύτερη παραγωγικότητα χωρίς συμβιβασμούς. 

Η τεχνολογία χωρίς θερμότητα προσφέρει τέσσερα οφέλη:

-              Η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας εξοικονομεί ενέργεια και χρήματα

-              Λιγότερα ανταλλακτικά, μικρότερη περιβαλλοντική επίπτωση

-              Εξοικονόμηση χρόνου με σταθερή εκτύπωση υψηλής ταχύτητας

-              Λιγότερες παρεμβάσεις, αυξημένη παραγωγικότητα