Η τεχνολογία της Epson συμβάλλει στο πρόγραμμα United for Smart Sustainable Cities του ΟΗΕ σε συνεργασία με το Aalesund Futurelab

Η Epson συνεργάζεται με το πρόγραμμα United for Smart Sustainable Cities του ΟΗΕ

Η τεχνολογία της Epson συμβάλλει στο πρόγραμμα United for Smart Sustainable Cities του ΟΗΕ σε συνεργασία με το Aalesund Futurelab

Η τεχνολογία της Epson συμβάλλει στο πρόγραμμα United for Smart Sustainable Cities του ΟΗΕ σε συνεργασία με το Aalesund Futurelab

Η παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας Epson υπέγραψε συμφωνία ως τεχνολογικός συνεργάτης του Aalesund Futurelab – U4SSC (πρόγραμμα United for Smart Sustainable Cities), μέρος του προγράμματος του ΟΗΕ με στόχο την αξιοποίηση της τεχνολογίας για επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης σε διάφορες πόλεις του κόσμου.  

Το Aalesund Futurelab βρίσκεται στο λιμάνι του νορβηγικού αρχιπελάγους, στο Άλεσουντ, και αποτελείται από ένα διεπιστημονικό δίκτυο συνεργατών από την ακαδημαϊκή κοινότητα, τον δημόσιο τομέα, τη βιομηχανία και το εμπόριο. Δημιουργήθηκε για να επιταχύνει τη βιώσιμη ανάπτυξη και να συνεισφέρει σε έξυπνα και βιώσιμα έργα, όπως η δημιουργία μιας πλατφόρμας ψηφιακής συνεργασίας για τη δημιουργία εξυπνότερων πόλεων παγκοσμίως.

Η Epson συνεργάζεται ήδη στενά με το Offshore Simulator Center (OSC) του Campus Ålesund, το οποίο χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Epson προς στήριξη του Norwegian Maritime Competence Centre (NMK).  Στο NMK, οι βιντεοπροβολείς με λέιζερ της Epson διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην εξεύρεση εξυπνότερων λύσεων, όπως η δημιουργία εικονικών χώρων συναντήσεων, καθώς και αιθουσών ελέγχου αυτόνομων σκαφών για παρακολούθηση της ναυσιπλοΐας σε πραγματικό χρόνο και διαμόρφωση του μέλλοντος της διεθνούς ναυτιλίας.

Η τεχνογνωσία και η τεχνολογία απεικόνισης της Epson που χρησιμοποιούνται στον προσομοιωτή ναυτιλίας του NMK εφαρμόζονται πλέον σε άλλους σχεδιασμούς έκτακτης ανάγκης, όπως σε σενάρια των υπηρεσιών πυρόσβεσης και διάσωσης, για μείωση των χρόνων απόκρισης χωρίς την ανάγκη κατασκευής νεών δρόμων. Αυτό το εργαλείο απεικόνισης έχει γίνει και το επίσημο εργαλείο του ΟΗΕ με στόχο την προσομοίωση της ανάπτυξης πόλεων για όλες τις πόλεις του κόσμου.

Ο Henning Ohlsson, διευθυντής Βιωσιμότητας και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Epson Europe, σχολίασε: «Είναι τιμή μας που λάβαμε την πρόσκληση να συμμετάσχουμε στο συγκεκριμένο έργο κοινωνικού μετασχηματισμού. Το πρόγραμμα U4SSC θα βοηθήσει τις πόλεις και τις τοπικές κοινωνίες όλου του κόσμου να μετατρέψουν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ σε ενέργειες και αποτελέσματα. Κατά το 2020, η λειτουργία του προγράμματος θα συνεισφέρει σημαντικά στη δημιουργία ενός στέρεου πλαισίου τοπικής ανάπτυξης και θα χρησιμοποιήσει την καλύτερη διαθέσιμη τεχνολογία ώστε να προσφέρει εξυπνότερες λύσεις για τις πόλεις και τις τοπικές κοινωνίες όλου του κόσμου.

Μέσω της συνεργασίας με το U4SSC, η Epson θα γίνει μέλος ενός παγκόσμιου δικτύου, μέσω του οποίου οι πόλεις ανταλλάσσουν γνώσεις και ενώνουν δυνάμεις, για να βρουν βιώσιμες και έξυπνες λύσεις.  Η Epson δεσμεύεται να συνδράμει στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, μια πρωτοβουλία που εμπίπτει στον 17ο Στόχο για ανάπτυξη αποτελεσματικών συνεργασιών προς επίτευξη θετικών κοινωνικών αλλαγών.»

Η Marielle Furnes Mannseth, διευθύνουσα σύμβουλος του Aalesund Futurelab, πρόσθεσε: «Η Epson αποτελεί μια σημαντική προσθήκη στο πρόγραμμα και το Aalesund Futurelab βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να συμπεριλάβει ως συνεργάτη πληροφορικής έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές τεχνολογίας στον κόσμο, κάτι που θα δώσει στη συνεργασία μια νέα προοπτική και ακόμη μεγαλύτερο εύρος. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την Epson και να βρούμε στο μέλλον νέες λύσεις τεχνολογίας για τις έξυπνες πόλεις του ΟΗΕ.»

ΤΕΛΟΣ

 

Σημειώσεις προς τους συντάκτες:

Σχετικά με την Epson
Η Epson αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη της τεχνολογίας, αφοσιωμένο στο να γίνει απαραίτητη στην κοινωνία, συνδέοντας ανθρώπους, αντικείμενα και πληροφορίες με τις πρωτότυπες, αποτελεσματικές, ολοκληρωμένες και ακριβείς τεχνολογίες της. Η εταιρεία επικεντρώνεται στην προώθηση καινοτομιών και στην υπέρβαση των προσδοκιών των πελατών σε εκτυπωτές ψεκασμού, οπτικά μέσα επικοινωνίας, συσκευές wearable και ρομποτική. Η Epson είναι περήφανη για τη συμβολή της στη δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας και τις συνεχείς της προσπάθειες για επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Με επικεφαλής την ιαπωνική Seiko Epson Corporation, ο διεθνής όμιλος Epson επιτυγχάνει ετήσιες πωλήσεις που υπερβαίνουν το ένα τρισεκατομμύριο γιεν.

www.global.epson.com

 

Σχετικά με την Epson Europe

Η εταιρεία Epson Europe B.V. με έδρα το Άμστερνταμ αποτελεί τα περιφερειακά γραφεία του ομίλου για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή, τη Ρωσία και την Αφρική. Η Epson Europe απασχολεί 1.830 υπαλλήλους, ενώ οι πωλήσεις της για το οικονομικό έτος 2017 ήταν 1,7 δισεκατομμύρια ευρώ. http://www.epson.eu

 

Περιβαλλοντικό Όραμα 2050 της Epson  

http://eco.epson.com/

 

Σχετικά με το πρόγραμμα U4SSC

Πίσω από τη δημιουργία ενός εργαλείου μέτρησης που καθιστά δυνατή την αξιολόγηση της απόδοσης των πόλεων και των τοπικών κοινωνιών κάθε χώρας, καθώς και του πού υπάρχουν οι καλύτερες συνθήκες για έξυπνη και βιώσιμη ανάπτυξη και δημιουργία αξίας, βρίσκονται 16 οργανώσεις του ΟΗΕ. Αυτό αφορά κάθε τοποθεσία ξεχωριστά, αλλά κυρίως μαζί με άλλους συνεργάτες από διάφορους τομείς και χώρες.

 

Το Άλεσουντ ως πρώτη περιοχή

Τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν αξιολογηθεί με αυτό το εργαλείο 100 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Ο νέος δήμος του Άλεσουντ, που αποτελείται από πέντε πρώην δήμους, Sula και Giske, ήταν η πρώτη περιφερειακή πόλη που συμπεριλήφθηκε σε αυτό το δίκτυο. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο μέτρησης, μια ομάδα διεθνών και τοπικών εμπειρογνωμόνων συνέλεξε δεδομένα και βασικούς δείκτες απόδοσης, για να δημιουργήσει το προφίλ της έξυπνης πόλης και να αναλύσει την κατάσταση της περιοχής ως προς τη χρήση έξυπνων τεχνολογιών και τη βιωσιμότητα. Η μελέτη περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την υγεία των πολιτών, καθώς και το πόσο καλά λειτουργεί το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης, την απώλεια νερού, τις δημόσιες συγκοινωνίες, τους οργανωμένους υπαίθριους χώρους, την παιδεία, την ισότητα κ.ά. Το έργο θεωρεί εξαρχής ότι η επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας δεν θα είναι δυνατή χωρίς τη στενή συνεργασία με τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και την ακαδημαϊκή κοινότητα.

Υπάρχουν και άλλοι δήμοι της Νορβηγίας, όπως Asker, Bærum, Trondheim, Bodø, Rana, Stavanger, Haugesund, Narvik, Karmøy, Molde και Kristiansund, που εκτελούν ή έχουν ολοκληρώσει τις αναλύσεις τους για τους βασικούς δείκτες απόδοσης.

Δείτε τη μελέτη περίπτωσης εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=8N1dsqYduTs

https://www.epson.co.uk/insights/casestudy/epson-projectors-help-shape-the-maritime-industry-at-campus-aalesund?preview=1