Η Epson παρουσιάζει τους πρώτους της φωτογραφικούς εκτυπωτές και proofer 12 χρωμάτων

Οι εκτυπωτές μεγάλου format SureColor SC-P7500 και SC-P9500 προσφέρουν εξαιρετική ποιότητα και ευελιξία για πολλές εφαρμογές

Η Epson παρουσιάζει τους πρώτους της φωτογραφικούς εκτυπωτές και proofer 12 χρωμάτων

1 ηΟκτωβρίου 2019– Η Epson ανακοίνωσε την κυκλοφορία των πρώτων της εκτυπωτών μεγάλου format 12 χρωμάτων που επιτυγχάνουν τη μεγαλύτερη γκάμα χρωμάτων, με κάλυψη στο 99% της κλίμακας Pantone 1. Οι SureColor SC-P7500 (24 ιντσών) και SC-P9500 (44 ιντσών) είναι ιδανικοί για καλλιτέχνες και φωτογράφους, αφού εξασφαλίζουν αξιόπιστη αναπαραγωγή για δοκίμια επαγγελματικής ποιότητας και επιδόσεις υψηλής ταχύτητας για μεγάλους όγκους παραγωγής. Οι δύο εκτυπωτές μεγάλου format συμπληρώνονται από το καινούργιο σετ μελανιών UltraChrome Pro12 της Epson, με τεχνολογία K3, το οποίο αποδίδει και τα δύο μαύρα μελάνια ταυτόχρονα και περιλαμβάνει πορτοκαλί, πράσινο και μοβ, προσφέροντας στον χρήστη εντυπωσιακή ακρίβεια χρωμάτων.

Αυτά τα δύο μοντέλα σειράς P δημιουργήθηκαν για μια σειρά εφαρμογών, στις οποίες περιλαμβάνονται:

Επαγγελματίες φωτογράφοι & παραγωγοί έργων τέχνηςπου απαιτούν την υψηλότερη δυνατή ποιότητα εκτύπωσης για να κάνουν τα έργα τους πιο ελκυστικά για τον απαιτητικό αγοραστή. Εκτός από το σετ μελανιών 12 χρωμάτων, που σχεδίασε η Epson, οι προηγμένες κεφαλές εκτύπωσης χρησιμοποιούν μέχρι και 800 ακροφύσια για κάθε χρώμα, ώστε να επιτυγχάνεται ακριβής τοποθέτηση κουκκίδων και να αποφεύγονται οι εσφαλμένες εκτυπώσεις. Συνδυάζουν υψηλή ταχύτητα παραγωγής και ποιότητα, χάρη στην κεφαλή εκτύπωσης μTFP12 με ανάλυση 300 dpi και 12 κανάλια. Οι εικόνες επωφελούνται από τις αρμονικές διαβαθμίσεις και την ακριβή αναπαραγωγή των υφών. Επιτυγχάνονται βαθύτερες αποχρώσεις του μαύρου χάρη στην τεχνολογία υπερεπικάλυψης που βελτιώνει το μαύρο, δημιουργώντας ακόμα πιο εντυπωσιακές και ζωντανές εκτυπωμένες εικόνες. Για αυτούς που εκτιμούν την πραγματική δημιουργική ελευθερία και χρειάζονται να εκτυπώνουν σε μεγάλη γκάμα μέσων, οι SC-P7500 (24 ιντσών) και SCP9500 (44 ιντσών) υποστηρίζουν καλλιτεχνικά χαρτιά, καμβάδες, φωτογραφικό χαρτί και πολλούς ακόμα τύπους μέσων εκτύπωσης.

Για σχεδιαστές συσκευασιών και τελικά δοκίμια,εκεί όπου η ακρίβεια έχει ιδιαίτερη σημασία, η Epson έχει ανεβάσει τον πήχη σε επίπεδο κλάδου για τη δημιουργία δοκιμίων.  Με τεχνολογίες μέτρησης, ελέγχου και διόρθωσης χρωμάτων, οι χρήστες μπορούν να εργάζονται πιο αποτελεσματικά και με μεγαλύτερη σιγουριά. Το προαιρετικό SpectroProofer με φασματοφωτόμετρο εξασφαλίζει μέτρηση χρωμάτων με μεγαλύτερη ταχύτητα και ακρίβεια, ενώ ο ενσωματωμένος έλεγχος χρωμάτων δοκιμίου είναι πλήρως αυτοματοποιημένος. Εν συντομία, τα αποτελέσματα είναι αλάνθαστα προβλέψιμα.

Ο Marc Boehmer, Διευθυντής Προϊόντων Pro Photo/Printer της Epson Europe, δήλωσε: «Για να δημιουργήσουμε πραγματικά πρωτοποριακά προϊόντα, πρέπει να ακούμε τι αληθινά χρειάζονται οι πελάτες μας, αλλά και τι δεν χρειάζονται. Έτσι, μπορούμε να δημιουργούμε εκτυπωτές χωρίς περιττή τεχνολογία και να εστιάζουμε σε αυτά που πραγματικά μετράνε περισσότερο για αυτούς που τους χρησιμοποιούν καθημερινά. Με αυτό το δεδομένο, πιστεύω ότι έχουμε πετύχει κάτι ιδιαίτερο που προσφέρει στους χρήστες μας μεγάλη δημιουργική ελευθερία και νέες πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες.» Προσέθεσε επίσης: «Το να μπορούμε να προσφέρουμε φωτογραφικούς εκτυπωτές 12 χρωμάτων αποτελεί πραγματικά μια πρωτιά για εμάς στην Epson. Αυτό το επίτευγμα συμπληρώνεται ακόμα περισσότερο με τις εντυπωσιακές ταχύτητες εκτύπωσης, την ποιότητα των αποτελεσμάτων και το εύχρηστο περιβάλλον χρήσης. Όλα έχουν σχεδιαστεί ώστε να λειτουργούν σε ιδανική αρμονία, καθώς παρέχουμε μια ολοκληρωμένη λύση: εκτυπωτή, μελάνια, υποστρώματα, λογισμικό και υποστήριξη.»

Οι SureColor SC-P7500 και SC-P9500 θα είναι διαθέσιμοι από τον Δεκέμβριο του 2019.

1. Το σύστημα PANTONE® είναι ιδιοκτησία της Pantone LLC. Κάλυψη κατά 99% της παλέτας επικάλυψης με συμπαγές χρώμα του PANTONE FORMULA GUIDE με βάση το χαρτί Epson Proofing Paper White Semi-matte που εκτυπώνεται με πρόγραμμα οδήγησης εκτυπωτή Epson σε ανάλυση 2.400x1.200 dpi, με γνήσιο μελάνι της Epson. Η κάλυψη PANTONE® μπορεί να διαφέρει όταν γίνεται εκτύπωση υπό άλλες συνθήκες.