Η Epson παρουσιάζει την πλήρη σειρά ασπρόμαυρων εκτυπωτών EcoTank

Λιγότερα έξοδα εκτύπωσης, εξοικονόμηση χρόνου, χαμηλότερη κατανάλωση

Η Epson παρουσιάζει την πλήρη σειρά ασπρόμαυρων εκτυπωτών EcoTank

M1170

Συνεχίζοντας την επιτυχία της σειράς EcoTank, η Epson ανακοίνωσε δύο νέα μοντέλα που συμπληρώνουν τη σειρά εκτυπωτών Ink Tank System (M1170, M2170). Προσφέροντας όλα τα πλεονεκτήματα ενός εκτυπωτή laser, αλλά με την εντυπωσιακή εξοικονόμηση κόστους που υπόσχονται οι EcoTank, αυτοί οι ανθεκτικοί, γρήγοροι και ενεργειακά αποδοτικοί εκτυπωτές έχουν σχεδιαστεί για χρήστες και επιχειρήσεις που χρειάζονται μια οικονομική λύση για την εκτύπωση μεγάλου όγκου ασπρόμαυρων εγγράφων.

Ο Lee Withers, Product Manager της Epson Europe, δηλώνει: «Οι εκτυπωτές Ink Tank System που διαθέτουμε έχουν ξεπεράσει τις 30 εκατ. πωλήσεις παγκοσμίως, καθώς έχουν αναγνωριστεί ως αξιόπιστα, οικονομικά αποδοτικά και αποτελεσματικά συστήματα εκτύπωσης 1Αυτά τα νέα ασπρόμαυρα μοντέλα EcoTank θα συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προηγούμενων μοντέλων, παρέχοντας στους χρήστες και τις μικρές επιχειρήσεις μια λύση για σημαντική μείωση του κόστους εκτύπωσης, με εξοικονόμηση έως 50% σε τρία χρόνια σε σύγκριση με τους μονόχρωμους εκτυπωτές laser 2.”

Ο οικονομικός EcoTank παρέχει μια ριζικά διαφορετική λύση έναντι στους εκτυπωτές laser. Με εξαιρετικά χαμηλό κόστος ανά σελίδα, οι χρήστες θα μπορούν να εκτυπώνουν έως 11.000 ασπρόμαυρες σελίδες από τα φιαλίδια που περιλαμβάνονται στον εκτυπωτή 3. Το μεγάλο δοχείο μελανιού με δυνατότητα αναπλήρωσης είναι γεμάτο με μελάνι από τα περιλαμβανόμενα φιαλίδια, αντί για γραφίτη. Τα ανταλλακτικά δοχεία μελανιού είναι επίσης οικονομικά και εξοικονομούν στον χρήστη έως και 90% στο κόστος ανά σελίδα 4.

Η σειρά των ασπρόμαυρων εκτυπωτών EcoTank απευθύνεται σε μια σειρά χρηστών και επιχειρήσεων, που χρειάζονται λύσεις μονής λειτουργίας (M1100, M1120, M1140 και M1170), 3-σε-1 (M2140 και M2170) και 4-σε-1 (M3140 και M3170). Οι χρήστες θα βρουν ένα μοντέλο που θα καλύπτει τις ανάγκες τους μέσα από μια γκάμα μοντέλων που προσφέρουν εκτύπωση διπλής όψης, αυτόματο τροφοδότη εγγράφων, δίσκο 150 ή 250 φύλλων, καθώς και διαφορετικές λύσεις συνδεσιμότητας, όπως USB, Wi-Fi και Ethernet.

Κατάλληλα για χώρους εργασίας με πολύ κόσμο, αυτά τα μοντέλα ελαχιστοποιούν τις αλλαγές στην τροφοδοσία και δεν απαιτούν χρόνο προθέρμανσης, ενώ υποστηρίζουν υψηλές ταχύτητες εκτύπωσης έως και 20 σελ./λ. 5. Ως απόδειξη της αντοχής και της αξιοπιστίας αυτών των εκτυπωτών, έρχεται η τυπική εγγύηση ενός έτους και η εγγύηση προωθητικής ενέργειας τριών ετών που προσφέρεται με κάθε μοντέλο (συνολικά τρία έτη). 

Ο εκτυπωτής έχει σχεδιαστεί έξυπνα με μικρό μέγεθος και το δοχείο είναι τοποθετημένο μπροστά και όχι στο πλάι. Με αυτόν τον τρόπο, η στάθμη του μελανιού φαίνεται από την πρόσοψη, προσφέροντας μεγαλύτερη ευελιξία ως προς το πού μπορεί να τοποθετηθεί ο εκτυπωτής. Για μια εμπειρία χωρίς προβλήματα, τα φιαλίδια διαθέτουν σύστημα ροής αέρα, ώστε να μην απαιτείται συμπίεση κατά τη διαδικασία αναπλήρωσης. Οι ασπρόμαυροι εκτυπωτές είναι ενεργειακά αποδοτικοί, συμβάλλοντας στην ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ενέργειας και την επακόλουθη μείωση των γενικών εξόδων. Σε σύγκριση με τους ασπρόμαυρους εκτυπωτές laser, οι χρήστες εξοικονομούν έως και 95% στην κατανάλωση ενέργειας 6.

[1] Βάσει των δεδομένων αριθμών πωλήσεων που έχουν ληφθεί από το IDC WW HCP Tracker (δεδομένα που συλλέχθηκαν κατά το 4ο τρίμηνο του 2018).
[2] Εξοικονόμηση σε 3 έτη με εκτύπωση 406 σελίδων τον μήνα. Η σύγκριση κόστους περιλαμβάνει τις τιμές του υλικού, συμπεριλαμβανομένων και των φιαλιδίων μελανιού και των φυσιγγών γραφίτη. Η σύγκριση τιμών υλικού πραγματοποιείται με βάση τις αρχικές τιμές του Epson M1100 και τη μέση τιμή του κορυφαίου 77% ασπρόμαυρων εκτυπωτών laser μονής λειτουργίας Α4 (ταχύτητα εκτύπωσης κάτω από το 20 σελ./λ.) στην Ελλάδα, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και την Τουρκία για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2018, όπως αποτυπώθηκε στο IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker 2018Q4. Η σύγκριση του κόστους εκτύπωσης βασίζεται στις αρχικές τιμές των φιαλιδίων μαύρου μελανιού της Epson (σειρά 110) και τις μέσες τιμές των αυθεντικών φυσιγγών μαύρου γραφίτη ΟΕΜ με τη μεγαλύτερη διαθέσιμη απόδοση για το κορυφαίο σε πωλήσεις 77% των ασπρόμαυρων εκτυπωτών laser A4 μονής λειτουργίας (ταχύτητα εκτύπωσης κάτω από 20 σελ./λ.) στην Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Τουρκία για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2018, όπως αποτυπώθηκε στο IDC EMEA Semiannual Consumables Tracker 2018H2. Οι αποδόσεις φυσιγγών γραφίτη laser του ανταγωνισμού αναφέρονται όπως παρατίθενται στις τοποθεσίες web των κατασκευαστών.
[3] Οι αποδόσεις που παρατίθενται υπολογίζονται με βάση την αρχική μεθοδολογία της Epson από την προσομοίωση εκτύπωσης των μοτίβων δοκιμής που παρέχονται από το πρότυπο ISO/IEC 24712. ΔΕΝ υπολογίζονται με βάση το πρότυπο ISO/IEC 24711. Οι αποδόσεις που παρατίθενται ενδέχεται να διαφέρουν ανάλογα με τις εικόνες που εκτυπώνονται, το είδος χαρτιού που χρησιμοποιείται, τη συχνότητα των εκτυπώσεων και τις συνθήκες περιβάλλοντος, όπως η θερμοκρασία. Κατά την αρχική ρύθμιση του εκτυπωτή, χρησιμοποιείται μια ορισμένη ποσότητα μελανιού για την πλήρωση των ακροφυσίων της κεφαλής εκτύπωσης, συνεπώς η απόδοση του αρχικού συνοδευτικού πακέτου μπορεί να είναι μικρότερη.
[4] Το κόστος ανά σελίδα υπολογίζεται με διαίρεση της τιμής του ανταλλακτικού φιαλιδίου μελανιού / γραφίτη με την απόδοση σελίδων τους. Η σύγκριση του κόστους εκτύπωσης βασίζεται στις αρχικές τιμές των φιαλιδίων μαύρου μελανιού της Epson (σειρά 110) και τις μέσες τιμές των αυθεντικών φυσιγγών μαύρου γραφίτη ΟΕΜ με τη μεγαλύτερη διαθέσιμη απόδοση για το κορυφαίο σε πωλήσεις 77% των ασπρόμαυρων εκτυπωτών laser A4 μονής λειτουργίας (ταχύτητα εκτύπωσης κάτω από 20 σελ./λ.) στην Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία και την Τουρκία για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2018, όπως αποτυπώθηκε στα DC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker 2018Q4 και IDC EMEA Semiannual Consumables Tracker 2018H2. Οι αποδόσεις φυσιγγών γραφίτη laser του ανταγωνισμού αναφέρονται όπως παρατίθενται στις τοποθεσίες web των κατασκευαστών.
[5] Καθορισμένο σύμφωνα με το πρότυπο ISO/IEC 24734, το οποίο παρουσιάζει το μέσο όρο απόδοσης ESAT του Ελέγχου Κατηγορίας Γραφείου για την προεπιλεγμένη μέθοδο εκτύπωσης μονής όψης. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.epson.eu/testing.
[6] Σύγκριση της κατανάλωσης ενέργειας κατά την εκτύπωση με μοντέλα Epson M1120, M2170 και M3170 σε σχέση με τον μέσο όρο του κορυφαίου σε πωλήσεις 75% ασπρόμαυρων εκτυπωτών laser A4 (ταχύτητα εκτύπωσης κάτω από το 20 σελ./λ.) στην Ελλάδα, την Τσεχική Δημοκρατία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την υπόλοιπη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Ρουμανία, τη Σλοβακία, τη Σλοβενία και την Τουρκία για την περίοδο Ιανουαρίου-Δεκεμβρίου 2018, όπως αποτυπώθηκε στο IDC Worldwide Quarterly Hardcopy Peripherals Tracker 2018Q4. Οι τιμές κατανάλωσης ενέργειας παρατίθενται όπως αναφέρονται στις τοποθεσίες web των κατασκευαστών.