Η κορυφαία εταιρεία κατασκευής βιντεοπροβολέων Epson επιλέχτηκε για να προσφέρει μια καθηλωτική καλλιτεχνική εμπειρία στο νέο μουσείο σύγχρονης τέχνης της Φιλανδίας που φιλοξενεί την καλλιτεχνική ομάδα teamLab της Ιαπωνίας

135 βιντεοπροβολείς Epson εγκαταστάθηκαν στο ολοκαίνουργιο μουσείο τέχνης Amos Rex στο Ελσίνκι

Η κορυφαία εταιρεία κατασκευής βιντεοπροβολέων Epson επιλέχτηκε για να προσφέρει μια καθηλωτική καλλιτεχνική εμπειρία στο νέο μουσείο σύγχρονης τέχνης της Φιλανδίας που φιλοξενεί την καλλιτεχνική ομάδα teamLab της Ιαπωνίας

Σεπτέμβριος, Ελσίνκι  – Η Epson, ο κορυφαίος κατασκευαστής βιντεοπροβολέων στον κόσμο 1, είναι η μάρκα που επιλέχτηκε για το ολοκαίνουργιο μουσείο τέχνης Amos Rex στο κέντρο του Ελσίνκι, όπου προβάλλονται καθηλωτικές ψηφιακές εγκαταστάσεις από το teamLab μέσω βιντεοπροβολέων Epson με φωτεινότητα 118 lumen, ενώ επιπλέον 17 χρησιμοποιούνται για σκοπούς σήμανσης και εκπαίδευσης σε διαφορετικά μέρη του μουσείου.

 

«Αυτή η έκθεση αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους βιντεοπροβολείς της Epson να προσφέρουν στο κοινό μια πραγματικά καθηλωτική εμπειρία, η οποία θα βοηθήσει το μουσείο να ενισχύσει τη θέση του Ελσίνκι ως μητρόπολη πολιτισμού για την Ευρώπη», υποστηρίζει ο Neil Colquhoun, Executive Director για τις επαγγελματικές λύσεις απεικόνισης της Epson Europe. «Τα μουσεία, ειδικά εκείνα που θέλουν να δημιουργήσουν μια πιο σύγχρονη και καθηλωτική εμπειρία για τους επισκέπτες τους, αποτελούν ένα πρακτικό μέσο για τους βιντεοπροβολείς Epson ώστε να δώσουν ζωή σε δείγματα πολιτισμού μέσα από ευκρινείς και φωτεινές εικόνες καθώς και μέσα από τη μεγάλης διάρκειας και χαμηλών απαιτήσεων συντήρηση».

 

 

Οι βιντεοπροβολείς 3LCD της Epson χρησιμοποιούνται για την προβολή καθηλωτικών ψηφιακών εγκαταστάσεων από την teamLab, μια διεπιστημονική κοινότητα τέχνης 500 ατόμων που περιλαμβάνει προγραμματιστές, μηχανικούς, δημιουργούς κινουμένων σχεδίων CG, μαθηματικούς και αρχιτέκτονες, στόχος των οποίων είναι να «εξερευνήσουν τη νέα σχέση μεταξύ του ανθρώπου και του κόσμου μέσω της τέχνης». Η teamLab έχει διοργανώσει πολλές μεγάλης κλίμακας εκθέσεις ταυτόχρονα φέτος, όπως το ΨΗΦΙΑΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΕΧΝΗΣ του κτιρίου MORI στο Τόκιο: Το teamLab Borderless έκανε τεράστια επιτυχία από τη στιγμή που άνοιξε τον Ιούνιο.

«Η έκθεση του teamLab έχει σημαντικές προκλήσεις από τεχνικής απόψεως. Οι βιντεοπροβολείς 3LCD laser της Epson είναι κατάλληλοι για να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις, χάρη στη φωτεινότητα, την αντίθεση και την αναπαραγωγή χρωμάτων», υποστηρίζει ο Kai Kartio, διευθυντής του μουσείου Amos Rex.

Ως σημείο συνάντησης της τέχνης και της αστικής κουλτούρας, το μουσείο Amos Rex έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει ευέλικτες εγκαταστάσεις που καλύπτουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες της σύγχρονης τέχνης. Επομένως, η εξαιρετική φωτεινότητα και τα χρώματα των βιντεοπροβολέων laser 3LCD σε συνδυασμό με την ευελιξία για εγκατάσταση 360° καθιστά την Epson, την κορυφαία εταιρεία κατασκευής βιντεοπροβολέων στον κόσμο, την ιδανική επιλογή για το μουσείο ώστε να δώσει ζωή σε αυτήν την εμπειρία. 

Οι βιντεοπροβολείς Epson που χρησιμοποιούνται διαθέτουν πηγή φωτός laser 3LCD, εγγενή ανάλυση 4k, εξαιρετικά μικρή απόσταση προβολής και προϊόντα που βασίζονται σε λυχνία 3LCD. Η αγορά των βιντεοπροβολέων που χρησιμοποιούνται σε ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των μουσείων, αυξήθηκε κατά 70% τα τελευταία 10 χρόνια (2008 - τέλος 2017), με την Epson να κατέχει το 30% του ποσοστού και το 138% πάνω από τη δεύτερη υψηλότερη θέση στην αγορά 2.

 

 

[1] Futuresource Consulting Limited - Πληροφορίες αγοράς βιντεοπροβολέων - WorldWide Analyser CY 2017 - 2018
[2] Futuresource Consulting Limited - Πληροφορίες αγοράς βιντεοπροβολέων - WorldWide Analyser CY 2008 - 2018