Η Futuresource επιβεβαιώνει ότι η Epson αποτελεί πλέον τον κορυφαίο προμηθευτή βιντεοπροβολέων Pro AV στις χώρες EMEAR μετά από 3 χρόνια ανάπτυξης


H Epson νέος νούμερο ένα προμηθευτής βιντεοπροβολέων άνω των 6k lumen

Η Futuresource επιβεβαιώνει ότι η Epson αποτελεί πλέον τον κορυφαίο προμηθευτή βιντεοπροβολέων Pro AV στις χώρες EMEAR μετά από 3 χρόνια ανάπτυξης

Η Epson αποτελεί πλέον την κορυφαία εταιρεία κατασκευής βιντεοπροβολέων στην αγορά επαγγελματικών οπτικοακουστικών εξοπλισμών και εγκατάστασης πάνω από τα 6.000 lumen, σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα μεριδίων της αγοράς από τη Futuresource.  Η Epson πλέον κατέχει το 26,7% της αγοράς Pro AV, αύξηση περίπου στο 11% σε σχέση με την ίδια περίοδο την περασμένη χρονιά, με το μερίδιό της στην αγορά να εξακολουθεί να αυξάνεται το 2018 1.

Η ανακοίνωση βασίζεται στα εξαιρετικά στοιχεία ανάπτυξης της Epson σε όλους τους τομείς των βιντεοπροβολέων, όπου αποτελεί πλέον την κορυφαία εταιρεία κατασκευής βιντεοπροβολέων για όλους τους επαγγελματικούς βιντεοπροβολείς σε όλες τις χώρες EMEAR και το υπόλοιπο των χωρών CIS. Το μερίδιο της Epson ολόκληρης της αγοράς προϊόντων προβολής στις χώρες EMEAR και στις υπόλοιπες χώρες CIS αντιστοιχεί πλέον στο 31,3%, αύξηση 120% σε σχέση με τις μονάδες που πωλήθηκαν πριν από 6 χρόνια 2.

Σε όλο τον κόσμο, η Epson κατέχει την πρώτη θέση στο μερίδιο αγοράς για τους βιντεοπροβολείς επί 17 συνεχή έτη, με συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις βιντεοπροβολέων που αγγίζουν τις 22,3 εκατ. μονάδες από το 2006 3. Η Epson κατέχει επίσης την κορυφαία θέση παγκοσμίως στο μερίδιο της αγοράς για τους βιντεοπροβολείς άνω των 6.000 lumen.

Ο Neil Colquhoun, Executive Director στον τομέα των επαγγελματικών οθονών της Epson Europe, δήλωσε: "Η Epson αποτελεί πλέον τον ξεκάθαρο ηγέτη στην αγορά των βιντεοπροβολέων στις χώρες EMEAR, ξεπερνώντας την Panasonic. Η ταχεία ανάπτυξή μας στο μερίδιο της αγοράς για τους βιντεοπροβολείς εγκατάστασης και τους επαγγελματικούς βιντεοπροβολείς οφείλεται στη σταθερή επιθυμία μας να ακούμε τις ανάγκες των πελατών και, βάσει αυτών των πληροφοριών, να δημιουργούμε τα καλύτερα στην κατηγορία τους προϊόντα με τη μοναδική, αποκλειστική τεχνολογία της Epson. Επίσης, οι πελάτες μας δεν απαιτούν απλώς κορυφαία στον κόσμο προϊόντα, αλλά και κορυφαίες στον κόσμο υπηρεσίες εξυπηρέτησης και υποστήριξης, τις οποίες απολαμβάνουν από τις εξαιρετικές εμπορικές και τεχνικές μας ομάδες.  Η επένδυσή μας στις χώρες EMEAR σε αυτόν τον τομέα έχει κερδίσει την ίδια την αγορά. Μπορεί να μην κατέχουμε πάντα την πρώτη θέση στην αγορά, αλλά, χάρη στη μοναδική συνεργασία με τους πελάτες μας, είμαστε οι καλύτεροι στην αγορά, όπως αποδεικνύουν και τα στοιχεία. 

 "Η ανακοίνωση της πρώτης σειράς βιντεοπροβολέων laser, συμπεριλαμβανομένων των βιντεοπροβολέων των 25.000 lumen, δύο χρόνια πριν, ήταν μια σημαντική στιγμή για την Epson, και ο πρώτος μας βιντεοπροβολέας με εγγενή ανάλυση 4K, ο οποίος παρουσιάστηκε φέτος στην ISE, αποτελεί ένα αριστούργημα τεχνολογίας, το οποίο μεταφέρει την Epson σε έναν νέο κόσμο απόλυτα ευκρινούς ανάλυσης. Διαθέτουμε πλέον την πιο δυνατή σειρά επαγγελματικών οπτικοακουστικών προϊόντων, με ένα νέο μοντέλο 20k μικρών διαστάσεων που θα ανακοινωθεί σύντομα, καθώς και πρωτοποριακές λύσεις για σήμανση και αίθουσες συσκέψεων και εύχρηστο λογισμικό Epson που καθιστά άμεσα διαθέσιμες στους λιγότερο έμπειρους χρήστες τις προηγμένες τεχνικές προβολής.

"Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες και τους πελάτες μας για αυτά τα αποτελέσματα: τους εκτιμούμε πραγματικά όλους".

Η γρήγορη ανάπτυξη στο μερίδιο της αγοράς έπεται της ανακοίνωσης μιας σειράς επιτυχημένων νέων βιντεοπροβολέων στους τομείς της επαγγελματικής απεικόνισης και των εταιρικών και εκπαιδευτικών λύσεων αυτήν τη χρονιά. Σε αυτούς περιλαμβάνονται οι εξής:

  • Ο πρώτος βιντεοπροβολέας της Epson με εγγενή ανάλυση 4Κ. Το μοντέλο EB-L12000Q είναι ένας πανίσχυρος βιντεοπροβολέας laser 3LCD 12.000 lumen που έχει σχεδιαστεί, μεταξύ άλλων χρήσεων, για ενοικιάσεις και μόνιμες εγκαταστάσεις υψηλών προδιαγραφών σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, αξιοθέατα, μεγάλα αμφιθέατρα, εμπορικές εκθέσεις και εμπορικά κέντρα και ο οποίος προσφέρει μέγιστη ευελιξία καθώς μπορεί να χρησιμοποιήσει τους ίδιους φακούς με συμβατότητα 4K με τους βιντεοπροβολείς της σειράς EB-L1000 της Epson.
  • Το πρώτο μοντέλο της Epson στη δημοφιλή κατηγορία των μικρών βιντεοπροβολέων WUXGA με 20.000 lumen, με τον EB-L20000U. Αυτός συμπληρώνει τη σειρά με το βιντεοπροβολέα εγκατάστασης laser 25.000 lumen της Epson, τον EB-L25000U, που παρουσιάστηκε πριν από δύο χρόνια. Και τα δύο μοντέλα έχουν το ίδιο περίβλημα που έχει σχεδιαστεί προκειμένου να ταιριάζει με τα τυπικά στον κλάδο σωληνωτά χαλύβδινα πλαίσια. Έτσι, μπορούν να ενσωματωθούν εύκολα στην υπάρχουσα υποδομή και προσφέρουν αξιοπιστία, καθώς και εύκολη εγκατάσταση και προβολή από οποιαδήποτε γωνία, συμπεριλαμβανομένης της κατακόρυφης διάταξης προβολής.
  • Μια νέα σειρά νέων βιντεοπροβολέων laser 3LCD που έχουν σχεδιαστεί για αίθουσες συσκέψεων, εκπαιδευτικά ιδρύματα και χώρους που παρέχουν αξιοθέατα. Οι βιντεοπροβολείς EB-L615U, EB-L610U, EB-L610W, EB-L510U και EB-L400U έχουν σχεδιαστεί για να αντικαταστήσουν τους υπάρχοντες βιντεοπροβολείς που βασίζονται σε λάμπες για περιπτώσεις που απαιτούν λύσεις 4.500 - 6.000 lumen. Επίσης, παρέχεται μια γκάμα λειτουργιών που περιέχονται τόσο στα βασικά μοντέλα της εισαγωγικής κατηγορίας μέχρι και σε πολύ εξειδικευμένες μονάδες που προσφέρουν δυνατότητες όπως είναι η λειτουργία διασύνδεσης HDBaseT και ο αντικατοπτρισμός οθόνης.
Όγκος - ανά περιοχήEMEAREMEARΕυρώπηΕυρώπηCISMEACISMEA
ΤρίμηνοFY16 Q4FY17 Q4FY16 Q4FY17 Q4FY16 Q4FY17 Q4
Μέγεθος αγοράς842884397968813115371139
Μερίδιο Epson18%28,9%18%28%15%36%
Μερίδιο Panasonic27%24,3%27%27%28%9%
Μερίδιο NEC13,3%13,7%13,8%13,1%11,5%19,4%
1) Futuresource Consulting Limited - Πληροφορίες αγοράς βιντεοπροβολέων - WorldWide Analyser CY 2017 - 2018
2) Futuresource Consulting Limited - Πληροφορίες αγοράς βιντεοπροβολέων - WorldWide Analyser CY 2012 - 2018
3) Futuresource Consulting Limited - Πληροφορίες αγοράς βιντεοπροβολέων - WorldWide Analyser CY 2006 - 2018