Η Epson παρουσιάζει τον πρώτο βιντεοπροβολέα εγκατάστασης laser 3LCD 4K και ένα νέο μικρό μοντέλο WUXGA με 20.000 lumen

Οι νέες λύσεις laser προσφέρουν απόλυτη αξιοπιστία και μπορούν να χρησιμοποιήσουν τους τρέχοντες φακούς με συμβατότητα 4K της Epson για εύκολη ενσωμάτωση

Η Epson παρουσιάζει τον πρώτο βιντεοπροβολέα εγκατάστασης laser 3LCD 4K και ένα νέο μικρό μοντέλο WUXGA με 20.000 lumen

6 Φεβρουαρίου 2018 –Η Epson έχει ανακοινώσει δύο νέους βιντεοπροβολείς εγκατάστασης laser 3LCD. Πρόκειται για το μοντέλο EB-L12000Q, τον πρώτο βιντεοπροβολέα1 3LCD με 12.000 lumen και φυσικό περιεχόμενο 4K και το EB-L20000U, το πρώτο μοντέλο της Epson στη δημοφιλή κατηγορία των μικρών βιντεοπροβολέων εγκατάστασης WUXGA με 20.000 lumen. Αυτοί οι βιντεοπροβολείς έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να διευρύνουν την γκάμα της Epson στον τομέα ενοικίασης AV υψηλών προδιαγραφών και για χρήση σε εκδηλώσεις, φεστιβάλ, αξιοθέατα, μεγάλα αμφιθέατρα, εμπορικές εκθέσεις και εμπορικά κέντρα, καθώς και για εταιρικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς.

Οι βιντεοπροβολείς EB-L12000Q και EB-L2000U φέρουν το ίδιο μικρό και ελαφρύ περίβλημα που τους δίνει τη δυνατότητα εύκολης ενσωμάτωσης στην υπάρχουσα υποδομή. Και τα δύο μοντέλα, είναι επίσης συμβατά με τους ίδιους φακούς με συμβατότητα 4K που χρησιμοποιούνται από τους βιντεοπροβολείς της σειράς EB-L1000 της Epson. Έτσι, κατά την εισαγωγή της τεχνολογίας 4K στις εγκαταστάσεις σας δεν απαιτούνται επιπλέον έξοδα για την αντικατάσταση φακών. Επίσης και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν HDR μέσω PQ και HLG.

Η εγκατάσταση είναι εύκολη όχι μόνο λόγω του μικρού περιβλήματος, αλλά και λόγω της σχεδίασης που επιτρέπει την εγκατάσταση των συγκεκριμένων βιντεοπροβολέων και την προβολή από οποιαδήποτε γωνία, συμπεριλαμβανομένης της κατακόρυφης διάταξης. Από μία ενσωματωμένη κάμερα παρέχεται η δυνατότητα απομακρυσμένου διαγνωστικού ελέγχου και ρύθμισης και η οποία μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με το νέο λογισμικό Professional Projector Tool της Epson για τη ρύθμιση εγκαταστάσεων πολλών μονάδων, αλλά και για την αξιοποίηση προηγμένων τεχνικών όπως είναι η ανάμειξη ακμών και το mapping. Επιπλέον, οι εναλλάξιμες πλακέτες διασύνδεσης προσδίδουν μεγαλύτερη ευελιξία και διαχρονική αξία λόγω της συμβατότητας με διεπαφές και πρότυπα μετάδοσης που θα παρουσιαστούν στο μέλλον.

Χάρη στο στεγανοποιημένο σχεδιασμό και την ανθεκτική τεχνολογία τροχού φωσφόρου από ανόργανο υλικό, αυτά τα νέα μοντέλα βιντεοπροβολέων προσφέρουν απόλυτη αξιοπιστία, με πενταετή εγγύηση 20.000 ωρών από την Epson και χωρίς αντικατάσταση λάμπας, ώστε να μπορούν να τοποθετηθούν με σιγουριά ακόμα και σε δυσπρόσιτους χώρους.

Ο Daniel Rose, Product Manager στην Epson Europe, δηλώνει: "Η μετάβαση στην τεχνολογία 4K είναι ένα σημαντικό βήμα για την Epson που θέλαμε να γίνει σωστά. Πιστεύω ότι αυτό το επιτύχαμε με τον EB-L12000Q, καθώς δεν προσφέρει απλώς εξαιρετική ανάλυση, αλλά και πολλές δυνατότητες που απαιτούσε ο τομέας ενοικίασεων και εγκαταστάσεων, όπως συμβατότητα με παλαιότερους φακούς και εναλλάξιμες πλακέτες διασύνδεσης. Το EB-L20000U είναι εξίσου σημαντικό για εμάς, καθώς είναι το πρώτο μας προϊόν στην ανταγωνιστική κατηγορία WUXGA των 20K και μοιράζεται τις ίδιες δυνατότητες με το EB-L12000Q, καθιστώντας πολύ εύκολη την ενσωμάτωσή του στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις."

Το EB-L20000U θα είναι διαθέσιμο από τον Νοέμβριο του 2018 και το EB-L12000Q από τον Ιανουάριο του 2019.

Βασικά χαρακτηριστικάEB-L20000UEB-L12000Q
Φωτεινότητα20.000 lm12.000 lm
Φυσική ανάλυσηWUXGA4K
Φυσικός λόγος αντίθεσης2500:11200:1
Συμβατό με το λογισμικό Projector Professional Tool της Epson
Ενσωματωμένη κάμερα υψηλής ανάλυσης για διαγνωστικό έλεγχο και ρύθμιση
Νέος φακός μεγέθυνσης κοντινής απόστασης προβολής
Αυτόματη γεωμετρική σύνδεση και ανάμειξη ακμών
Εναλλάξιμες πλακέτες διεπαφής για ευέλικτη εγκατάσταση
Διαθέτει HDR (PQ και HLG)
Δυνατότητες ευέλικτης σύνδεσης, όπως HDBaseT, HDMI, DVI και Component
Απλή διαδικασία εγκατάστασης και προβολής στις 360⁰ από οποιαδήποτε γωνία
Συμβατό με είσοδο 12G-SDI -
Συμβατό με BarcoLink
Λειτουργίες BT.709 και φυσικών χρωμάτων
Στεγανοποιημένη οπτική μονάδα για προστασία από σκόνη και καπνό
1. Από τον Οκτώβριο του 2017.