H Epson γίνεται μέλος της CSR Europe

Επιβεβαιώνει τη δέσμευσή της προς τον άνθρωπο, τον πλανήτη και τις διαδικασίες

H Epson γίνεται μέλος της CSR Europe

Η Epson είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι έγινε μέλος της CSR Europe ως εταιρικό μέλος, ενισχύοντας τη δέσμευση και την εστίασή της στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, σε παγκόσμιο αλλά και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Το γεγονός αυτό λαμβάνει χώρα σε μια εποχή που η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι ολοένα και πιο σημαντική για τις επιχειρήσεις της Ευρώπης, κάτι για το οποίο δεσμεύονται τόσο η Epson όσο και η CSR Europe για το μέλλον. Επιπλέον, με δεδομένη την αυξανόμενη σημασία που δίνει η Epson στο «τριπλό αποτέλεσμα» και την έλευση των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Αναφορά Μη Οικονομικών Στοιχείων, οι οποίες εκδόθηκαν τον Ιούνιο του 2017, πρόκειται για μια σημαντική στιγμή η οποία προσφέρεται για την εντατικοποίηση της συζήτησης και την προαγωγή της εξέλιξης της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης σε διεθνές επίπεδο.

Από την κατάργηση συγκεκριμένων χλωροφθορανθράκων (CFC) στη δεκαετία του '90, έως τον τρέχοντα στόχο της μείωσης των εκπομπών CO2 κατά 90% στον κύκλο ζωής όλων των προϊόντων και των υπηρεσιών έως το 2050, η Epson αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζει με πολλή σοβαρότητα τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος. Με ηγετική θέση στο χώρο της τεχνολογίας και προσφέροντας αποτελεσματικές λύσεις τεχνολογίας μικρών διαστάσεων και μεγάλης ακρίβειας στον τομέα των εκτυπωτών inkjet, των οπτικών επικοινωνιών, των wearable και της ρομποτικής, η Epson προσπαθεί να βελτιώσει τον αντίκτυπό της, αλλά και τον αντίκτυπο των πελατών της στο περιβάλλον. Επιπλέον, η Epson ακολουθεί αξίες κοινωνικής υπευθυνότητας και υψηλά πρότυπα στη διαχείριση της αλυσίδας εφοδιασμού σε διεθνές επίπεδο, ως αναπόσπαστο μέρος του εταιρικού της ήθους. Διαρκής της στόχος είναι η βελτίωση των επιχειρηματικών και εργασιακών διαδικασιών, με όραμα τη διαμόρφωση ενός μέλλοντος όπου ο άνθρωπος θα μπορεί να αποδεσμευτεί από την επαναληπτική μη αυτόματη εργασία και όπου οι πελάτες θα μπορούν να επωφεληθούν από τις πρωτοποριακές και υψηλής απόδοσης τεχνολογίες, μέσα από τη βελτίωση της παραγωγικότητας, της ακρίβειας και της δημιουργικότητας.

«Πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα ώστε να έχει αποτέλεσμα η εταιρική ευθύνη σε όλη την Ευρώπη. Για το λόγο αυτό χαιρόμαστε ιδιαιτέρως που είμαστε πλέον ένα από τα 48 εταιρικά μέλη της CSR Europe, τα οποία έχουν ως κοινό στόχο την προαγωγή των αρχών, των βέλτιστων πρακτικών και των προτύπων της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στην Ευρώπη», δηλώνει ο Henning Ohlsson, διευθυντής CSR της Epson Europe. Και προσθέτει: «Μαζί, πιστεύουμε ότι μπορούμε να βελτιώσουμε τη βιωσιμότητα της Ευρώπης στο μέλλον και να προσφέρουμε μια κοινωνία όπου κάθε άνθρωπος θα νιώθει ασφαλής, παραγωγικός και υγιής.»

Stefan Crets, Εκτελεστικός Διευθυντής CSR Ευρώπης: «Με την ένταξή μας σε μια κορυφαία οργάνωση για τη βιωσιμότητα, όπως είναι η CSR Europe, αποδεικνύουμε τη δέσμευση της Epson στην ευρωπαϊκή και παγκόσμια βιωσιμότητα. Θα έχουμε μια ευκαιρία για περαιτέρω συνεχή βελτίωση και αμοιβαία ενημέρωση. Επιπλέον, θα μπορέσουμε να συμμετάσχουμε σε κορυφαίες συνεργασίες σε βασικές περιοχές που ορίζονται από τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Η.Ε., που αποτελούν τα θεμέλια της επιχειρηματικής στρατηγικής της CSR Europe.»

Η ισχυρή κληρονομιά της Epson, σε συνδυασμό με τις βασικές τεχνολογίες της, τη βοήθησαν να κάνει αισθητό το πνεύμα της ιαπωνικής τεχνογνωσίας, για το οποίο είναι γνωστή monozukuri. «Χάρη σε αυτό και τη βασική πεποίθησή μας ότι το εξαιρετικό υλικό αποτελεί το βασικό στοιχείο μιας προοδευτικής κοινωνίας, καταφέραμε να προσφέρουμε καινοτόμες αλλά ταυτόχρονα βιώσιμες τεχνολογίες στην αγορά», προσθέτει ο Henning Ohlsson, Διευθυντής CSR της Epson Europe. Και συνεχίζει: «Ρίχνοντας μια ματιά στα αποτελέσματα και τις συγκρίσεις των δοκιμών του κλάδου για τους εκτυπωτές inkjet, για παράδειγμα, τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους. Αν οι εταιρείες επιλέξουν να επενδύσουν σε τεχνολογίες εκτύπωσης inkjet, θα έχουν έως 99% λιγότερα απορρίμματα, μηδενικές εκλύσεις αερίων που βλάπτουν το όζον, 92% λιγότερο CO 2και 96% χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας 1. Ας τα βάλουμε όλα αυτά στο ίδιο πλαίσιο: Αν όλες οι επιχειρήσεις έκαναν μετάβαση σε εκτυπωτές inkjet, η ενέργεια που θα εξοικονομούσαμε θα επαρκούσε για την ηλεκτροδότηση τουλάχιστον 507.000 νοικοκυριών σε όλη την Ευρώπη. 2.”

Σχετικά με τη CSR Europe

Η CSR Europe αποτελεί το κορυφαίο Ευρωπαϊκό επιχειρηματικό δίκτυο για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη. Μέσω του δικτύου  48 εταιρικών μελών και  42 εθνικών οργανισμών CSR, συγκεντρώνει πάνω από 10.000 εταιρείες και λειτουργεί ως πλατφόρμα για εκείνες τις επιχειρήσεις που θέλουν να ενισχύσουν τη βιώσιμη ανάπτυξή τους και να συνεισφέρουν θετικά στην κοινωνία. Με σκοπό να προάγει τη στρατηγική βιωσιμότητας, η CSR Europe περνάει τα ευρωπαϊκά σύνορα και συνεργάζεται με τους οργανισμούς CSR σε άλλες περιοχές σε όλο τον κόσμο. Η CSR Europe βασίζεται στην Πρωτοβουλία Enterprise 2020 μέσω της κίνησης Βιώσιμης Επιχειρηματικής Ανταλλαγής, η οποία περιλαμβάνει πρωτοβουλίες πολλών ενδιαφερόμενων που αφορούν στην Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2030 των ΗΕ.

[1] Η έρευνα διεξήχθη από την BLI, 2015
[2] Στοιχεία ανά ευρωπαϊκή χώρα: Γερμανία (170.000 νοικοκυριά), ΗΒ (60.000 νοικοκυριά), Γαλλία (56.000 νοικοκυριά), Ιταλία (95.000 νοικοκυριά), Ισπανία (24.000 νοικοκυριά), WE15 και Ελλάδα (507.000 νοικοκυριά)