Η Epson υποστηρίζει τις επενδύσεις στην τεχνολογία inkjet, η οποία κατέχει το 40% της επιχειρηματικής αγοράς στην Ευρώπη

€585 εκατ. έχουν δοθεί για την ανάπτυξη και την παραγωγή επιχειρηματικών τεχνολογιών inkjet εν μέσω θεωριών περί ενοποίησης του κλάδου

Η Epson υποστηρίζει τις επενδύσεις στην τεχνολογία inkjet, η οποία κατέχει το 40% της επιχειρηματικής αγοράς στην Ευρώπη

Κορυφαίας τεχνολογίας εργοστάσιο στις Φιλιππίνες

Η Epson, κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας, γνωστή για τη μακρά ιστορία και την εξειδίκευσή της στις τεχνολογίες εκτύπωσης, απεικόνισης, wearable λύσεων και ρομποτικής, ανακοίνωσε ότι οι επενδύσεις της στις τεχνολογίες inkjet είναι αποδοτικές, καθώς καλύπτουν το 40% της ευρωπαϊκής επιχειρηματικής αγοράς των εκτυπωτών inkjet κατά το πρώτο τρίμηνο του 2017 1. Η διαπίστωση αυτή γίνεται σε μια στιγμή που οι αναλυτές συζητούν την ενοποίηση σε όλο το εύρος της βιομηχανίας, ως αποτέλεσμα της συνολικά συρρικνωμένης, αν και σε ορισμένες περιπτώσεις υψηλής αξίας και επικερδούς αγοράς εκτύπωσης. Η Epson, εστιάζοντας στους εκτυπωτές inkjet, καθώς είναι μια εξαιρετικά ευέλικτη τεχνολογία που προσφέρει συγκεκριμένα επιχειρηματικά οφέλη, πέρα από εκείνα που προσφέρουν οι άλλες τεχνολογίες της αγοράς, αναμένει την περαιτέρω ανάπτυξη τους υπόλοιπους μήνες του 2017, αλλά και μέσα στα επόμενα χρόνια.

Η εστίαση της Epson στις τεχνολογίες inkjet, η οποία υποστηρίζεται από μια επένδυση €400 στις νέες εγκαταστάσεις παραγωγής στην Ιαπωνία και σε άλλες αγορές, υποστηρίζεται από μια επιπλέον επένδυση €185 εκατ., ειδικά για την ανάπτυξη της τεχνολογίας inkjet PrecisionCore μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Η κυκλοφορία της σειράς Workforce Enterprise της Epson στην αρχή αυτού του έτους, υποστηρίζει την υψηλής ταχύτητας αγορά inkjet, η οποία αναμένεται να αποδώσει πολλά οφέλη, σύμφωνα με την εταιρεία ανάλυσης IDC 2.

Ο Rob Clark, Senior Vice President, Epson Europe υποστηρίζει: «Η εστίαση, η επένδυση και η δέσμευσή μας στην έρευνα και την ανάπτυξη συνδέεται άμεσα με την τεχνολογία inkjet, επειδή συνεχίζει να αποδεικνύει την αντοχή της και την αξία της ως τεχνολογία. Πρόσφατα επανεφευρέθηκε και συνεχίζει να παραμένει σε κορυφαία θέση για σχεδόν 70 χρόνια ήδη.  Πιστεύω ακράδαντα ότι η τεχνολογία inkjet θα συνεχίσει να κερδίζει έδαφος στην επιχειρηματική αγορά.»

Αυτή η άποψη διαμορφώνει τη βάση της στρατηγικής της Epson με στόχο την ανάπτυξη του μεριδίου της στην αγορά εντός του επιχειρηματικού τομέα εκτύπωσης της περιοχής EMEA, αξίας €38 δισ., όπως προβλέπει η IDC 3. Για την ακρίβεια, «καθώς πραγματοποιείται η ενοποίηση του κλάδου, αναμένεται να εξαλειφθούν τα brand και στην αγορά θα προκύψουν νικητές και χαμένοι», προειδοποιεί ο Phil Sargeant της IDC. Νικητές θα στεφθούν όσοι επενδύουν σε επαρκείς πόρους σε περιοχές ανάπτυξης και συναγωνίζονται πιο αποτελεσματικά για τις μελλοντικές ροές εσόδων.

Η IDC προβλέπει επίσης ότι η αγορά inkjet για επιχειρήσεις θα αυξηθεί με ρυθμό 10,2% (CAGR) στη Δυτική Ευρώπη έως το 2020. Σύμφωνα με την IDC, ο αντίκτυπος της τεχνολογίας inkjet στην αγορά εκτυπωτών γραφείου θα συνεχιστεί καθώς περισσότεροι επαγγελματικοί εκτυπωτές inkjet αναμένεται να πωληθούν σε επιχειρηματικά περιβάλλοντα. Ευθυγραμισμένη με αυτές τις προβλέψεις, η Epson παρατήρησε άνοδο από 25% στο 1ο τρίμηνο του 2015, σε 40% στο πρώτο τρίμηνο του 2017 (αύξηση 15%).

«Αναφορές, δοκιμές και συγκρίσεις στον κλάδο αποδεικνύουν αυτό που πιστεύουμε εδώ και καιρό: η τεχνολογία inkjet ξεπερνάει τις υπόλοιπες τεχνολογίες, ως προς την απόδοση και την αποτελεσματικότητα. Αν και η εκτύπωση εξακολουθεί να έχει σημαντικό ρόλο στις ζωές μας (στο σπίτι και στο γραφείο), οι εταιρείες που επιλέγουν να επενδύσουν σε τεχνολογίες inkjet, επιτυγχάνουν έως 99% λιγότερα απορρίμματα, 96% λιγότερη κατανάλωση ενέργειας και 98% μειωμένα έξοδα συντήρησης και παρεμβολών 6. Οι καινοτομίες της τεχνολογίας inkjet καλύπτουν απευθείας τις ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων και, κατά συνέπεια, παρατηρείται μια μετακίνηση από την τεχνολογία laser στην τεχνολογία inkjet», υποστηρίζει ο Clark. «Οι επιχειρήσεις ξεκινούν να βλέπουν πραγματικά οικονομικά, περιβαλλοντικά και κοινωνικά οφέλη, χάρη σε αυτήν την τεχνολογία, και αυτό είναι εμφανές στα δεδομένα των πωλήσεων της αγοράς για τους εκτυπωτές inkjet στην Ευρώπη». 

Πέρα από τις εκτυπώσεις που πραγματοποιούνται στο γραφείο, η τεχνολογία inkjet έχει αποδείξει την ευελιξία της καθώς μεταβάλλονται οι ανάγκες τις αγοράς, ενώ αναδιαμορφώνει ολόκληρους τομείς της αγοράς, όπως τις εκτυπώσεις στο χώρο της μόδας και των υφασμάτων διακόσμησης, τις εκτυπώσεις συσκευασιών και πινακίδων μεγάλου φορμά, επιτρέποντας την εφαρμογή σύντομων παραγωγικών διαδικασιών και περιορίζοντας ταυτόχρονα τα κόστη και τα απορρίμματα.

1. IDC, μερίδια εκτυπωτών Δυτικής Ευρώπης, 2016
2. IDC, Μερίδια αγορών επιχειρηματικής αγοράς inkjet Δυτικής Ευρώπης, 2016
3. Εκτιμώμενη συνολική επιχειρηματική αγορά εκτυπώσεων EMEA, πηγή: IDC
4. IDC, Μερίδια αγορών επιχειρηματικής αγοράς inkjet Δυτικής Ευρώπης, 2016
5. IDC, μερίδια εκτυπωτών Δυτικής Ευρώπης, 2016
6. Έρευνα που διεξήχθη από την BLI, 2017