Η Epson παρουσιάζει έρευνα που αποδεικνύει ότι το μέγεθος της οθόνης έχει σημασία

Οι νέοι βιντεοπροβολείς laser εξαιρετικά κοντινής προβολής υπερτονίζουν τη δέσμευση της Epson στην υποστήριξη των δικαιωμάτων όλων των σπουδαστών στις ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση

Η Epson παρουσιάζει έρευνα που αποδεικνύει ότι το μέγεθος της οθόνης έχει σημασία

Σε συνέχεια της περσινής μελέτης που διεξήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Epson ανακοινώνει σήμερα τα νέα ευρήματα της Radius Global Market Research, η οποία αξιολόγησε τη δυνατότητα ανάγνωσης περιεχομένου που προβάλλεται σε οθόνες 70 ιντσών σε μεσαίου μεγέθους αίθουσες διδασκαλίας στη Σιγκαπούρη και το Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με τις έρευνες, πάνω από το 50% των σπουδαστών σε κάθε χώρα δήλωσε ότι το περιεχόμενο που προβάλλεται σε οθόνες 70 ιντσών δεν είναι ευανάγνωστο, ενώ πάνω από τους μισούς σπουδαστές σημείωσαν τουλάχιστον ένα στοιχείο εσφαλμένα από την οθόνη των 70 ιντσών.

Για παράδειγμα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, η μελέτη διεξήχθη σε 119 σπουδαστές, ηλικίας από 12 έως 22, οι οποίοι ήταν χωρισμένοι σε ομάδες των 30 περίπου ατόμων. Ζητήθηκε από τους σπουδαστές να διαβάσουν ένα τυπικό εκπαιδευτικό περιεχόμενο, το οποίο περιελάμβανε διαγράμματα και πληροφορίες που βασίζονταν σε κείμενο, που προβάλλονταν σε κορυφαίων πωλήσεων επίπεδη οθόνη 70 ιντσών εντός μιας παραδοσιακής αίθουσας διδασκαλίας διαστάσεων 8,3 επί 8,4 μέτρων. Στη συνέχεια, τους ζητήθηκε να γράψουν έξι σύντομα στοιχεία από τις πληροφορίες με βάση τα όσα είδαν. Παρόμοιες μελέτες διεξήχθησαν σε μεσαίου μεγέθους αίθουσες διδασκαλίας στη Σιγκαπούρη.

Τα πορίσματα της έρευνας υποστηρίζουν τον κανόνα 4/6/8 για προτάσεις σχετικά με το μέγεθος της οθόνης. Αυτός ο κανόνας αποτελεί μια παλιά ανεπίσημη οδηγία, η οποία χρησιμοποιείται συχνά από τους τεχνικούς και τους υπεύθυνους εγκατάστασης οπτικοακουστικού υλικού για τον προσδιορισμό του κατάλληλου μεγέθους των οθονών για διαφορετικά περιβάλλοντα, όπως αίθουσες διδασκαλίας, συνεδριακές αίθουσες και μεγάλους χώρους. Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξτε στο συνημμένο (185 KB) PDFσχετικά με τις έρευνες και τον κανόνα του 4/6/8.

«Όταν πρόκειται για την επιλογή της ιδανικής οθόνης για την αίθουσα διδασκαλίας σας, είναι σημαντικό να είναι αρκετά μεγάλη, έτσι ώστε όλοι οι σπουδαστές στο δωμάτιο να μπορούν να διαβάσουν καθαρά το περιεχόμενό της», υποστηρίζει ο Yasunori Ogawa, COO του Τμήματος Λειτουργιών Προϊόντων Απεικόνισης της Epson. «Αυτό είναι απολύτως κρίσιμης σημασίας για την επιτυχία όλων των σπουδαστών. Σχεδιασμένος με γνώμονα την εκπαίδευση, ο νέος EB-710Ui, καθώς και οι υπόλοιπες προηγμένες τεχνολογίες διαδραστικών οθονών και βιντεοπροβολέων της Epson, δημιουργούν φωτεινά περιβάλλοντα εκμάθησης που ευνοούν την συνεργασία».

Τα πορίσματα της έρευνας παρουσιάζονται την ίδια στιγμή που η Epson ανακοινώνει την τελευταία γενιά των βιντεοπροβολέων laser εξαιρετικά κοντινής προβολής, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα την ενίσχυση της ποιότητας της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Ο νέος βιντεοπροβολέας laser εξαιρετικά κοντινής προβολής Epson EB-710Ui θα κυκλοφορήσει παγκοσμίως από τα τέλη Οκτωβρίου και μπορεί να προσφέρει καλύτερη ορατότητα στις αίθουσες διδασκαλίας για εικόνες μεγάλων μεγεθών έως 100 ιντσών. Πέρα από μεγάλο μέγεθος οθόνης, ο EB-710Ui διαθέτει φωτεινότητα 4.000 lm και ανάλυση WUXGA, που του επιτρέπει να χρησιμοποιείται για υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό περιεχόμενο σε αίθουσες διδασκαλίας σε όλο τον κόσμο. Επιπλέον, ο EB-710Ui διαθέτει πηγή φωτός laser, η οποία προσφέρει σταθερή απόδοση και απαλλάσσει τους πελάτες από το άγχος αντικατάστασης της λάμπας.

Οι βιντεοπροβολείς εξαιρετικά κοντινής προβολής laser 3LCD της Epson παρουσιάστηκαν στην InfoComm 2017που διεξήχθη στον Ορλάντο των Ηνωμένων Πολιτειών, από τις 14 έως τις 16 Ιουνίου. Τα προϊόντα της Epson παρουσιάστηκαν στα περίπτερα 1642 και W204B.

Ανατρέξτε στην τοποθεσία της Epson στην περιοχή σας για πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα της Epson.
http://global.epson.com/web_sites.html

* Επισημαίνεται ότι τα ονόματα των προϊόντων και η διαθεσιμότητα ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή.