Η Epson συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων 100 εταιρειών καινοτομίας παγκοσμίως για έκτη συνεχή χρονιά

Οι αιτήσεις για ευρεσιτεχνίες που κατατέθηκαν, έπαιξαν σημαντικό ρόλο

Η Epson συγκαταλέγεται μεταξύ των κορυφαίων 100 εταιρειών καινοτομίας παγκοσμίως για έκτη συνεχή χρονιά

Η Seiko Epson Corporation (TSE: 6724, «Epson») βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων 100 εταιρειών καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο για το 2016, όπως ανακοίνωσε η Clarivate Analytics με έδρα στην Φιλαδέλφεια, πρώην Intellectual Property & Science business of Thomson Reuters. Η Epson κατέχει μια θέση στη λίστα κάθε χρόνο από το 2011.

Ο Hirofumi Hino του γραφείο της Clarivate Analytics στην Ιαπωνία παρουσίασε στον Toshiya Takahata, στέλεχος και γενικό διοικητικό διευθυντή του Τμήματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Epson, ένα τιμητικό βραβείο για την περίσταση

Λόγοι επιλογής (όπως ορίστηκαν από την Clarivate Analytics)

Η μεθοδολογία για την επιλογή των κορυφαίων 100 εταιρειών καινοτομίας σας παγκόσμιο επίπεδο αναλύει ευρεσιτεχνίες με βάση τέσσερα σημαντικά κριτήρια (όγκο, επιτυχία, παγκοσμιοποίηση και επιρροή). Η Epson επελέγη για να συμμετάσχει στη λίστα με το σκεπτικό κυρίως της αναγνώρισης του ρυθμού της επιτυχίας της, ένα στοιχείο μέτρησης που υποδεικνύει την αναλογία των ευρεσιτεχνιών που παραχωρούνται ανάλογα με τον αριθμό των αιτήσεων που κατατίθενται.

Πνευματική ιδιοκτησία στην Epson

Η Epson καταθέτει περίπου 4.000 αιτήσεις για ευρεσιτεχνίες το χρόνο. Κατέχει και διατηρεί περίπου 50.000 ευρεσιτεχνίες παγκοσμίως και συνεργάζεται με πρακτορεία ευρεσιτεχνιών σε 20 χώρες και άνω, ανά πάσα στιγμή. Στις ταξινομήσεις των ευρεσιτεχνιών για το οικονομικό έτος 2015, η Epson κατατάχτηκε στην 7η θέση στην Ιαπωνία για τον αριθμό των ευρεσιτεχνιών που έλαβε, 16η στις Ηνωμένες Πολιτείες και 15η στην Κίνα (μεταξύ των ξένων χωρών). Η Epson κατέχει παγκοσμίου κλάσεως δυνατότητες πνευματικής ιδιοκτησίας και κατέχει ηγετική θέση στην ποσότητα και την ποιότητα των ευρεσιτεχνιών σε πολλές κατηγορίες προϊόντων, όπως τους εκτυπωτές inkjet και τους βιντεοπροβολείς.

 

Σχόλια από τον Toshiya Takahata, στέλεχος και γενικό διοικητικό διευθυντή του Τμήματος Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Epson

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος και περήφανος που η Epson τιμάται για μια ακόμη φορά με τη συμμετοχή της στη λίστα με τις 100 κορυφαίες εταιρείες καινοτομίας παγκοσμίως. Οι επιχειρηματικές στρατηγικές της Epson και οι στρατηγικές περί πνευματικής ιδιοκτησίας συνδέονται στενά με το Εταιρικό Όραμα Epson 25. Η απόκτηση υψηλής ποιότητας ευρεσιτεχνιών που συμβάλλουν στην επιχειρηματική μας ανάπτυξη, αποτελούν υψηλή προτεραιότητα για εμάς. Πιστεύω ότι η Clarivate Analytics διαπίστωσε και εκτίμησε την πορεία μας και για το λόγο αυτό βρισκόμαστε ξανά στη λίστα των 100 κορυφαίων εταιρειών καινοτομίας παγκοσμίως. Η πνευματική ιδιοκτησία διευρύνει τις δυνατότητες των τρεχουσών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της Epson, καθώς και των μελλοντικών της επιχειρηματικών σχεδίων. Το Τμήμα Πνευματικής Ιδιοκτησίας θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης, ώστε να βοηθήσει την Epson να πετύχει το στόχο της και να αναδειχτεί σε μια πραγματικά μοναδική εταιρεία, η οποία θα δημιουργεί προϊόντα και υπηρεσίες που συμβάλλουν στη βελτίωση του κόσμου».

Οι κορυφαίες 100 εταιρείες καινοτομίας παγκοσμίως

Η Clarivate Analytics αναλύει ζητήματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τάσεις για ευρεσιτεχνίες βάσει αποκλειστικών δεδομένων, προκειμένου να προσδιορίσει τις πιο καινοτόμες εταιρείες και ιδρύματα σε όλο τον κόσμο. Η ανάλυση καλύπτει τέσσερα βασικά κριτήρια: όγκο, επιτυχία, παγκοσμιοποίηση και επιρροή. Από το 2011, η αναφορά με τις 100 κορυφαίες εταιρείες καινοτομίας παγκοσμίως διανύει πλέον την έκτη της χρονιά.

Για λεπτομέρειες, ανατρέξτε στο δελτίο τύπου της Clarivate Analytics.
http://news.clarivate.com/2017-01-10-Clarivate-Analytics-Names-2016-Top-100-Global-Innovators

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δραστηριότητες περί πνευματικής ιδιοκτησίας της Epson, κάντε κλικ στην παρακάτω σύνδεση.
http://global.epson.com/innovation/intellectual_property/