Η Epson συνεργάζεται με την AVS για την προβολή ενός τεράστιου σόου φωτισμού στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ

Είκοσι βιντεοπροβολείς laser EB-L25000U συγχρονίζονται για να δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό show φωτισμού 4.500 τ.μ.

Η Epson συνεργάζεται με την AVS για την προβολή ενός τεράστιου σόου φωτισμού στα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ

24 Μαΐου 2017 Τα τείχη της Παλιάς Πόλης της Ιερουσαλήμ φωτίζονται όπως ποτέ στο παρελθόν, χάρη στους ισχυρούς βιντεοπροβολείς εγκατάστασης laser EB-L25000U της Epson, σε ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα για τα οποία έχουν ποτέ χρησιμοποιηθεί. Στα πλαίσια ενός από τα πιο φιλόδοξα οπτικο-ακουστικά έργα που παρουσιάστηκαν ποτέ στο Ισραήλ, είκοσι βιντεοπροβολείς έχουν συγχρονιστεί για να ζωντανέψουν 4.500 τ.μ. στα τείχη της Παλιάς Πόλης, αποτυπώνοντας επάνω τους έγχρωμες κινούμενες εικόνες, ενώ παράλληλα εκατό φωτιζόμενα τηλεκατευθυνόμενα ελικοπτεράκια σχηματίζουν σχήματα και μηνύματα στον ουρανό.

Το έργο, το οποίο είναι εν λειτουργία καθημερινά μεταξύ της Πύλης Τζάφα και των Κήπων Χάμπονιμ, αντιπαραθέτει την ισχύ την νεότερης τεχνολογίας προβολής laser και των τηλεκατευθυνόμενων drones με τα τείχη, που βρίσκονται στο εν λόγω σημείο εδώ και σχεδόν πεντακόσια χρόνια, αφηγούμενο την ιστορία της πόλης μέσα από ζωντανές και έγχρωμες εικόνες και στα πλαίσια ενός θερμού και γεμάτου σκόνη περιβάλλοντος υψηλών απαιτήσεων για τους βιντεοπροβολείς.

«Όταν μας προσέγγισαν για να αναλάβουμε ένα από τα μεγαλύτερα έργα πολυμέσων που παρουσιάστηκε ποτέ στο Ισραήλ, ήταν σαφές ότι, πέρα από κάθε φαντασία, έπρεπε να σχεδιάσουμε έναν ολόκληρο κόσμο περιεχομένου και ιδεών, πέρα από κάθε υφιστάμενο όριο, αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνολογίας», υποστηρίζει ο Malki Shem-Tov, συμπαραγωγός και ένας εκ των CEO της AVS, μιας από τις μεγαλύτερες και πιο εξειδικευμένες εταιρείες λύσεων πολυμέσων στο Ισραήλ, με εκτεταμένη επαγγελματική εμπειρία και τεχνογνωσία, προσόντα απαραίτητα σε πολλές σημαντικές εκδηλώσεις.

Είκοσι βιντεοπροβολείς και έξι χιλιόμετρα καλωδίων

Πέρα από τους είκοσι βιντεοπροβολείς της Epson και με τη βοήθεια της S.A. Systems Ltd., στρατηγικού εταίρου της Epson Israel, η AVS εγκατέστησε έξι χιλιόμετρα οπτικών ινών για να αναμεταδώσει την εικόνα στους βιντεοπροβολείς, καθώς και εκατό hubs. «Το τελικό αποτέλεσμα που είδαν όσοι βρίσκονταν στο Ισραήλ κατά την εναρκτήρια βραδιά, αλλά και εκείνο που θα μπορούν να απολαύσουν έως τα μέσα Ιουλίου του 2017, είναι το αποτέλεσμα εντατικού σχεδιασμού δύο μηνών», υποστηρίζει ο Lee Harrison, υπεύθυνος ανάπτυξης του τμήματος επαγγελματικής απεικόνισης της Epson Europe, ο οποίος μετέβη στο Ισραήλ για να επιβλέψει και να προσφέρει τις συμβουλές του για την υλοποίηση αυτού του τεράστιου έργου.

«Η ομάδα της AVS, υπό την ηγεσία ενός εκ των CEO και τεχνικό διευθυντή, Assaf Shem-Tov, επέλεξε τον EB-L25000U, τον πιο ισχυρό και προηγμένο βιντεοπροβολέα laser της Epson, καλωσορίζοντας την Epson σε μια νέα εποχή σταθερής προβολής σε μεγάλη κλίμακα», συνεχίζει ο Harrison. «Ο νέος μας βιντεοπροβολέας-ορόσημο, ο οποίος χρησιμοποιείται ήδη σε συνέδρια, εκδηλώσεις εξωτερικών χώρων και show μεγάλης κλίμακας σε όλο τον κόσμο, είναι πιο ελαφρύς και μικρότερος σε σχέση με τα ανταγωνιστικά μοντέλα¹, αλλά προσφέρει μια πολύ ισχυρή πηγή φωτός της τάξεως των 25.000 lumen. Επίσης, είναι πολύ ανθεκτικός και αντέχει στους κινδύνους του περιβάλλοντος, γεγονός που είναι κρίσιμο όταν απαιτείται να λειτουργεί χωρίς διακοπή, υπό θερμοκρασία 35 βαθμών και με πολλή σκόνη, όπως είναι στην Ιερουσαλήμ.»

Μια ανθεκτική λύση για τα πιο απαιτητικά περιβάλλοντα

Σύμφωνα με τον Oren Fleisher, CEO της Epson Israel, οι νέοι βιντεοπροβολείς laser κάνουν ένα ουσιαστικό βήμα μπροστά ως προς την απόδοση και ενισχύουν τη θέση της εταιρείας που τους κατατάσσει στην πρώτη θέση στην αγορά των βιντεοπροβολέων. Υποστηρίζει: «Η Epson έχει χαρακτηριστεί από την Futuresource² ως ο κορυφαίος κατασκευαστής βιντεοπροβολέων στον κόσμο. Αυτή η ηγετική θέση στην αγορά, ειδικά εν μέσω ανταγωνισμού από διάφορες κατευθύνσεις, δεν είναι κάτι που θεωρούμε ως δεδομένο. Η επιτυχία μας βασίζεται εν μέρει στο ότι κατέχουμε ηγετική θέση παγκοσμίως και στην καινοτομία. Στόχος μας, όπως αποδεικνύεται με αυτό το έργο, είναι να καταφέρουμε κάτι που κανείς δεν πίστευε ότι είναι δυνατό και για το οποίο δεν έχει βρεθεί ποτέ λύση, και να δράσουμε καταλυτικά, ώστε να εξελίξουμε περαιτέρω μια λύση, λαμβάνοντας παράλληλα υπόψη τις επιθυμίες των πελατών μας.»

Ο ανθεκτικός και αξιόπιστος EB-L25000U αποδείχτηκε κατάλληλος για το θερμό και γεμάτο σκόνη περιβάλλον στο οποίο κλήθηκε να λειτουργήσει, ενώ η εγκατάστασή του ήταν τελικά εύκολη, χάρη στο βελτιστοποιημένο σύστημα ψύξης, που επιτρέπει στο βιντεοπροβολέα να εγκατασταθεί και να κάνει προβολές από οποιαδήποτε γωνία, καθώς και χάρη στο σταθερό πλαίσιο σωληνώσεών του και τη δομή της πλάκας της βάσης του, που αποτρέπει τη φθορά από χτυπήματα κατά τη μεταφορά και την τοποθέτηση. Επιπλέον, η στεγανοποιημένη οπτική μονάδα και η κατασκευή του τροχού από ανόργανο φώσφορο προσφέρουν 20.000 ώρες αξιόπιστης λειτουργίας³, χωρίς να απαιτείται συντήρηση. Έτσι, οι διοργανωτές τέτοιου είδους εκδηλώσεων μπορούν να απαλλαγούν από το άγχος, καθώς γνωρίζουν ότι θα απολαμβάνουν αδιάκοπη απόδοση, χωρίς προβλήματα.

-Τέλος-

¹ Από το Σεπτέμβριο του 2016.

² Το μεγαλύτερο μερίδιο στην αγορά των βιντεοπροβολέων 500 lumen και άνω. Η έρευνα διεξήχθη από την Futuresource Consulting Limited για την περίοδο 2001 – 2016.

³ Κατά προσέγγιση χρόνος μέχρι τη μείωση κατά 50% της φωτεινότητας από την πρώτη χρήση. Μέτρηση βάσει δοκιμής επιτάχυνσης, με χρήση 0,04 - 0,20 mg/m3 του συγκεκριμένου υλικού. Ο χρόνος ποικίλλει ανάλογα με τις συνθήκες και τα περιβάλλοντα χρήσης.