Το πρώτο παγκοσμίως σύστημα κατασκευής χαρτιού που χρησιμοποιεί διαδικασία ξηρού τύπου έρχεται στην Ευρώπη.

Το PaperLab φέρνει την επανάσταση στην ανακύκλωση των γραφείων, μετατρέποντας το άχρηστο χαρτί σε εκτυπώσιμο χαρτί γραφείου, μέσω μιας διαδικασίας ξηρού τύπου

Το πρώτο παγκοσμίως σύστημα κατασκευής χαρτιού που χρησιμοποιεί διαδικασία ξηρού τύπου έρχεται στην Ευρώπη.

Η Epson, παγκόσμια εταιρεία με κορυφαία θέση και καινοτομίες στο χώρο της τεχνολογίας, θα παρουσιάσει για πρώτη φορά φέτος το PaperLab - το πρώτο παγκοσμίως 1σύστημα κατασκευής χαρτιού που χρησιμοποιεί διαδικασία ξηρού τύπου στην Ευρώπη. Το PaperLab μπορεί να δημιουργήσει νέο χαρτί από άχρηστα χαρτιά που έχουν καταστραφεί με ασφάλεια 2χρησιμοποιώντας μια διαδικασία ξηρού τύπου 3και μπορεί να δημιουργήσει επίσης χιλιάδες φύλλα ανακυκλωμένου χαρτιού κάθε μέρα.

Το PaperLab είναι ιδανικό για οργανισμούς που πρέπει να καταστρέφουν με ασφάλεια εμπιστευτικές πληροφορίες, αλλά και να ανακυκλώνουν το χαρτί με έναν τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον, βιώσιμο και οικολογικά αποδοτικό. Το PaperLab θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη στην έκθεση CeBIT (Ανόβερο, 20-24 Μαρτίου), στα πλαίσια της σημαντικής έκθεσης των πρωτοποριακών και οικονομικά αποδοτικών compact λύσεων τεχνολογίας ακρίβειας της Epson για χώρους εργασίας.

Ο παγκόσμιος πρόεδρος της Epson, κ. Minoru Usui, θα συμμετάσχει στη CeBIT, όπου θα παρουσιάσει το PaperLab, μαζί με την νεότερη σειρά τεχνολογιών της Epson για χώρους εργασίας. Ο κ. Usui θα εκφωνήσει μια εισαγωγική ομιλία για το μέλλον της τεχνολογίας στο χώρο της εργασίας και θα εξηγήσει πώς η τεχνολογία και το όραμα της Epson για το μέλλον θα βελτιώσουν το χώρο της εργασίας και την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων.

Ο κ. Usui σχολίασε, «Είμαι εξαιρετικά περήφανος που θα παρουσιάσω το PaperLab, το πρώτο παγκοσμίως σύστημα παραγωγής χαρτιού στο γραφείο μέσω μιας διαδικασίας ξηρού τύπου.» Το PaperLab μπορεί να δημιουργήσει νέο χαρτί από άχρηστα χαρτιά που έχουν καταστραφεί με ασφάλεια και μπορεί να παράγει επίσης χιλιάδες φύλλα ανακυκλωμένου χαρτιού κάθε μέρα.

«Το PaperLab κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία στο τέλος της προηγούμενης χρονιάς και σκοπεύουμε να ξεκινήσουμε την πώλησή του στην Ευρώπη μέχρι το φθινόπωρο του 2018. Ο στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα νέο οικοσύστημα εκτύπωσης για το γραφείο, στο οποίο οι πελάτες θα μπορούν να απολαμβάνουν εκτυπωτές inkjet υψηλής ταχύτητας που θα χρησιμοποιούν ανακυκλωμένο χαρτί από το PaperLab.» Το PaperLab είναι ιδανικό για οργανισμούς που πρέπει να καταστρέφουν με ασφάλεια εμπιστευτικές πληροφορίες και να ανακυκλώνουν το χαρτί μέσω μιας βιώσιμης διαδικασίας.

«Το όραμά μου είναι ένας κόσμος στον οποίο θα μπορούμε να εκτυπώσουμε και να ανακυκλώσουμε όσο χαρτί επιθυμούμε.  Μια μέρα ελπίζω να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε PaperLab σε όλα τα μεγέθη και να τα δούμε να χρησιμοποιούνται σε εργοστάσια, γραφεία, ακόμα και σε σπίτια.»

Οι οργανισμοί θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το PaperLab για να παράγουν χαρτί διαφορετικού μεγέθους, πάχους και τύπου, και να δημιουργούν από χαρτί γραφείου και χαρτί για επαγγελματικές κάρτες έως χαρτί με χρώματα.

Στα πλαίσια της δέσμευσής της υπέρ της βιωσιμότητας, η Epson θέτει σε πρώτο πλάνο το πρόγραμμα Environmental Vision 2050, το οποίο έχει ως στόχο τη μείωση κατά 90% των εκπομπών CO2, μέσα στον κύκλο ζωής όλων των προϊόντων και των υπηρεσιών της μέχρι το 2050.

Λειτουργίες του PaperLab

1. Τεχνολογία με ξηρές ίνες

Αποΐνωση

Μια μονάδα αποΐνωσης που σχεδιάστηκε από την Epson τεμαχίζει με μηχανικό τρόπο το χρησιμοποιημένο χαρτί σε μακριές, λεπτές ίνες, χωρίς τη χρήση νερού. Όλα τα ίχνη των πληροφοριών καταστρέφονται άμεσα, ολοσχερώς και με ασφάλεια.

Δέσιμο

Οι ίνες από το χρησιμοποιημένο χαρτί δένονται μεταξύ τους με ένα συνδετικό υλικό. Αυτό το υλικό είναι διαθέσιμο σε διαφορετικά χρώματα για να επιτρέπει στους χρήστες του PaperLab να παράγουν χαρτί σε μια γκάμα χρωμάτων ή να αυξάνουν τη λευκότητα του χαρτιού.

Μορφοποίηση

Στις ενωμένες ίνες εφαρμόζεται πίεση, για τη δημιουργία νέων φύλλων χαρτιού. Οι χρήστες του PaperLab μπορούν να παράγουν φύλλα με μέγεθος A4 και A3, σε διάφορα πάχη, ρυθμίζοντας τα στοιχεία ελέγχου για την πυκνότητα, το πάχος και το σχήμα του χαρτιού.

2. Βελτιωμένη ασφάλεια 

Το PaperLab ενισχύει την ασφάλεια των πληροφοριών καταστρέφοντας ολοσχερώς τα εμπιστευτικά έγγραφα. Το άχρηστο χαρτί, αντί να μεταφέρεται σε άλλη τοποθεσία από κάποιον εργολάβο, τεμαχίζεται σε μικρές ίνες στο γραφείο. Σε αντίθεση με το χαρτί που έχει περάσει από καταστροφέα εγγράφων, οι ίνες δεν φέρουν καθόλου ορατές πληροφορίες. Συνεπώς, το PaperLab είναι η ιδανική λύση για τοπικές κυβερνητικές υπηρεσίες και άλλα ιδρύματα που διαχειρίζονται μεγάλους όγκους εμπιστευτικών εγγράφων. Προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα, ενώ παράλληλα δίνει σιγουριά στα ιδρύματα, στα άτομα και στους πελάτες.

3. Υψηλής ταχύτητας παραγωγή διαφόρων τύπων χαρτιού

Το PaperLab παράγει το πρώτο νέο φύλλο χαρτιού σε περίπου τρία λεπτά από τη στιγμή που θα φορτωθεί το άχρηστο χαρτί και θα πατηθεί το κουμπί «Έναρξη». Μπορεί να δημιουργήσει σχεδόν 720 φύλλα χαρτιού A4 ανά ώρα. Μετατρέποντας το χρησιμοποιημένο χαρτί σε χαρτί υψηλότερης αξίας, όπως χαρτί για φωτοτυπικά μηχανήματα, χαρτόνι για επαγγελματικές κάρτες ή έγχρωμο χαρτί για φυλλάδια, οι εταιρείες και οι τοπικές κρατικές υπηρεσίες μπορούν να δημιουργήσουν οποιοδήποτε είδος νέου χαρτιού επιθυμούν, όποτε το χρειάζονται.

4. Μικρότερος περιβαλλοντικός αντίκτυπος

Το PaperLab παράγει χαρτί μέσω μιας διαδικασίας χωρίς νερό. Κανονικά, απαιτείται περίπου ένα φλιτζάνι νερό για τη δημιουργία ενός μόνο φύλλου χαρτιού A4. Με δεδομένο ότι το νερό αποτελεί έναν πολύτιμο παγκόσμιο πόρο, η Epson θεώρησε ότι απαιτείται μια διαδικασία ξηρού τύπου.

Σημείωση: Χρησιμοποιείται μια μικρή ποσότητα νερού για τη διατήρηση ενός ορισμένου επιπέδου υγρασίας στο εσωτερικό του συστήματος.

*1 Το PaperLab είναι το πρώτο σύστημα παραγωγής χαρτιού στο γραφείο που χρησιμοποιεί διαδικασία ξηρού τύπου, σύμφωνα με την παγκόσμια έρευνα της Seiko Epson, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2016.
*2 Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιεί κανονικού τύπου αντιγραφικό χαρτί μεγέθους A3 και A4, ως πρώτη ύλη.
*3 Χρησιμοποιείται μια μικρή ποσότητα νερού για τη διατήρηση ενός ορισμένου επιπέδου υγρασίας στο εσωτερικό του συστήματος.