Η Epson παρουσιάζει «ζωντανά» τις τελευταίες λύσεις ψηφιακής εκτύπωσης υφασμάτων στην έκθεση Heimtextil 2017

η Epson παρουσιάζει την πιο προχωρημένη γκάμα της από ψηφιακούς εκτυπωτές υφασμάτων, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς επαγγελματικής κλωστοϋφαντουργίας για

Η Epson παρουσιάζει «ζωντανά» τις τελευταίες λύσεις ψηφιακής εκτύπωσης υφασμάτων στην έκθεση Heimtextil 2017

Στην έκθεση Heimtextil, η Epson παρουσιάζει την πιο προχωρημένη γκάμα της από ψηφιακούς εκτυπωτές υφασμάτων, οι οποίοι έχουν δημιουργηθεί για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της αγοράς επαγγελματικής κλωστοϋφαντουργίας για ευέλικτες, οικονομικές και βιώσιμες λύσεις παραγωγής. Από ψηφιακούς εκτυπωτές για ερασιτεχνική, βραχυπρόθεσμη χρήση, μέχρι υψηλής τεχνολογίας συστήματα παραγωγής, η Epson παρέχει μια επιλογή από λύσεις που συνδυάζουν εξαίσια μηχανική, τις κεφαλές εκτύπωσης της Epson, Micro Piezo, και εξειδικευμένα μελάνια.

Για πρώτη φορά στην Heimtextil, η Epson παρουσίασε τον καινοτόμο ψηφιακό εκτυπωτή παραγωγής, Monna Lisa®. Τα τελευταία 10 χρόνια, ο εκτυπωτής Monna Lisa έφερε την επανάσταση στην αγορά ψηφιακής εκτύπωσης υφασμάτων, μεταφέροντας την από την πρωτοπόρο φάση της δειγματοληψίας, στην πλήρη και αξιόπιστη παραγωγική διαδικασία. Κατασκευασμένος από την Robustelli με τις κεφαλές εκτύπωσης της Epson και χρησιμοποιώντας μελάνια Genesta®, σχεδιασμένα από την Epson σε συνεργασία με την For.Tex, ο Monna Lisa είναι ένας μοναδικός εκτυπωτής παντός χρήσης, για την αγορά ψηφιακής εκτύπωσης υφασμάτων. Διαθέσιμος σε τρία πλάτη εκτύπωσης (180, 220 και 320 εκατοστά), δίνει στους χρήστες το πλεονέκτημα του μειωμένου χρόνου παραγωγής, την δυνατότητα να εκτυπώνουν συγκεκριμένα σχέδια σε κάθε ύφασμα και ευελιξία για χαμηλού κόστους δειγματισμό.

Σήμερα, πάνω από 3 εκατ. τετραγωνικά μέτρα υφάσματος εκτυπώνονται με μελάνια pigment Genesta: Στην Heimtextil, το μοντέλο 160εκ Monna Lisa T16 θα χρησιμοποιήσει μελάνια Genesta pigment οκτώ χρωμάτων για να εκτυπώσει πάνω σε φυσικά υφάσματα για μια γκάμα από εφαρμογές οικιακών υφασμάτων. Οι επισκέπτες θα δουν ποιοτικής εκτύπωσης υφάσματα με υψηλή απόδοση χρωμάτων, επαναληψιμότητα, αντοχή και ταχύτητα απορρόφησης χρώματος. Επιπρόσθετα, επειδή η εκτύπωση στον Monna Lisa με Genesta μελάνια δεν απαιτεί επεξεργασία με ατμό ή πλάσιμο, είναι μια διαδικασία πολύ φιλική προς το περιβάλλον και ανταποκρίνεται στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς για βιώσιμες τεχνικές παραγωγής.

Η Epson παρουσίασε το οικονομικό και εύχρηστο μοντέλο SureColor SC-F9200, 64 ιντσών από την γκάμα των dye-sublimation SureColor εκτυπωτών (με χρωστική εξάχνωση). Αυτό το ιδιαίτερα ευέλικτο μηχάνημα είναι ιδανικό για μικρό έως μέτριο όγκο παραγωγής υφασμάτων υψηλής ποιότητας και για παραγγελίες εξάχνωσης σχεδίων (σχέδια υπό διαδικασία sublimation) σε σκληρές επιφάνειες όπως splash backs, επιφάνειες τραπεζιών, κούπες, μαχαιροπίρουνα, βάζα και σουπλά. Ένας εκτυπωτής τεσσάρων χρωμάτων, που χρησιμοποιεί μελάνι UltraChrome DS με υψηλή πυκνότητα HDK Black, ο SC-F9200 παρουσιάζει τις διπλές κεφαλές εκτύπωσης της Epson, PrecisionCore TFP, ώστε να εξασφαλίζει συνεπή και αξιόπιστα αποτελέσματα με εξαιρετικά χρώματα και σαφήνεια.

Η Epson συνεργάζεται στενά με σχεδιαστές υφασμάτων και κολλέγια ανά τον κόσμο, προκειμένου να διερευνήσει τη δύναμη της ψηφιακής εκτύπωσης στις βιομηχανίες της μόδας και της διακόσμησης. Στο πλαίσιο της έκθεσης Heimtextil, η εταιρία συνεργάστηκε με τέσσερις νέους Ευρωπαίους σχεδιαστές υφασμάτων μέσα από την πρωτοβουλία της ‘Design for Living’, ώστε να δείξει την ευελιξία και τη δυναμική της ψηφιακής εκτύπωσης στο να δημιουργεί μια ευρεία γκάμα από προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας.