Το Epson PaperLab έρχεται στην Ευρώπη

Η Epson, παγκόσμια εταιρεία με κορυφαία θέση και καινοτομίες στο χώρο της τεχνολογίας, θα παρουσιάσει το PaperLab στην Ευρώπη για πρώτη φορά, μέσα στο επόμενο έτος

Το Epson PaperLab έρχεται στην Ευρώπη

Η Epson, παγκόσμια εταιρεία με κορυφαία θέση και καινοτομίες στο χώρο της τεχνολογίας, θα παρουσιάσει το PaperLab στην Ευρώπη για πρώτη φορά, μέσα στο επόμενο έτος. Το PaperLab είναι το πρώτο1 compact σύστημα κατασκευής χαρτιού για γραφεία στον κόσμο, με δυνατότητα κατασκευής νέου χαρτιού από άχρηστα χαρτιά που έχουν τεμαχιστεί με ασφάλεια*2 , το οποίο χρησιμοποιεί ελάχιστο νερό*3.

Η φιλοσοφία του PaperLab θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ευρώπη στην έκθεση CeBIT (Ανόβερο, 20-24 Μαρτίου), στα πλαίσια της σημαντικής παρουσίασης των τελευταίων πρωτοποριακών και οικονομικά αποδοτικών compact λύσεων τεχνολογίας υψηλής ακρίβειας της Epson για χώρους εργασίας. Ο παγκόσμιος πρόεδρος της Epson, κ. Minoru Usui, θα συμμετάσχει στη CeBIT για να παρουσιάσει το PaperLab και για να αποκαλύψει την νεότερη σειρά καινοτόμων λύσεων τεχνολογίας της Epson για χώρους εργασίας.

Ο κ. Minoru Usui, Πρόεδρος της Epson, σχολίασε: "Με το λανσάρισμα του PaperLab, η Epson δεσμεύεται να αναπτύξει πραγματικά πρωτοποριακές και οικονομικά αποδοτικές λύσεις τεχνολογίας, οι οποίες έχουν σχεδιαστεί με γνώμονα τις συμπεριφορές και τις πρακτικές που ακολουθούνται στους χώρους εργασίας. Το PaperLab μπορεί να ανακυκλώσει άχρηστο χαρτί στο γραφείο, ακολουθώντας μια διαδικασία ξηρού τύπου, προσφέροντας έτσι ένα οικολογικό σύστημα γραφείου που περιορίζει τις εκπομπές CO2, επιτρέπει την εξοικονόμηση χρημάτων για τη συλλογή, την απόρριψη και την αλυσίδα εφοδιασμού, διασφαλίζει την ασφαλή απόρριψη εμπιστευτικών εγγράφων και εξοικονομεί νερό, τεράστιους όγκους από το οποίο απαιτούν οι συμβατικές διαδικασίες ανακύκλωσης."

Το PaperLab θα διατεθεί σύντομα εμπορικά στην Ιαπωνία. Οι οργανισμοί θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν το PaperLab για να παράγουν χαρτί διαφορετικού μεγέθους, πάχους και τύπου, και να δημιουργούν από χαρτί γραφείου και χαρτί για επαγγελματικές κάρτες έως χαρτί με χρώματα και άρωμα. Το χρονοδιάγραμμα λανσαρίσματος στις λοιπές περιοχές δεν έχει καθοριστεί ακόμα.

"Στα πλαίσια των ενεργειών της υπέρ της βιωσιμότητας, η Epson θέτει σε πρώτο πλάνο το πρόγραμμα Environmental Vision 2050, το οποίο έχει ως στόχο τη μείωση κατά 90% των εκπομπών CO2 , μέσα στον κύκλο ζωής όλων των προϊόντων και των υπηρεσιών μας μέχρι το 2050", συνέχισε ο κ. Usui. "Στο μεταξύ, η Epson εφαρμόζει μια σειρά περιβαλλοντικών πρωτοβουλιών, οι οποίες εναρμονίζονται με το Εταιρικό όραμα Epson 25, συμβάλλοντας στην εφαρμογή μιας μακροπρόθεσμης στρατηγικής, η οποία θα εστιάζει στη βιωσιμότητα, με τέσσερις περιοχές ενδιαφέροντος: τα προϊόντα, την παραγωγή, την περιβαλλοντική κοινότητα και τις νέες προοπτικές. Στα πλαίσια αυτής της μετάβασης από "επιχειρηματική εταιρεία" σε "κοινωνική εταιρεία", στόχος της Epson είναι να προσφέρει στους πελάτες της αποτελεσματικές λύσεις, με compact μέγεθος και τεχνολογίες ακριβείας".

Η Epson έχει ήδη καταβάλλει σημαντικές προσπάθειες με στόχο τη μείωση του περιβαλλοντικού αντίκτυπου σε όλα τα προϊόντα και τις κατασκευαστικές διαδικασίες της. Σύμφωνα με την απόδοση βιωσιμότητας του ΕΟ2015, έχει μέχρι στιγμής πετύχει μείωση κατά 43% στις εκπομπές CO2, μείωση κατά 33% στις εκπομπές των διαδικασιών απόρριψης και μείωση κατά 55% στην κατανάλωση νερού.

Λειτουργίες του PaperLab

1.            Διαδικασία ανακύκλωσης βάσει γραφείου

Κανονικά το χαρτί ανακυκλώνεται βάσει μιας εκτεταμένης διαδικασίας, η οποία συνήθως περιλαμβάνει τη μεταφορά του άχρηστου χαρτιού από το γραφείο σε μια εγκατάσταση κατασκευής χαρτιού (ανακύκλωσης). Με το PaperLab, η Epson συντομεύει τον κύκλο αυτό και μεταφέρει σε τοπικό επίπεδο, στο χώρο του γραφείου, τη νέα διαδικασία ανακύκλωσης.

2.            Ασφαλής κατασκευή εμπιστευτικών εγγράφων

Μέχρι στιγμής, οι εταιρείες έπρεπε να προσλαμβάνουν εργολάβους για τη διαχείριση της απόρριψης των εμπιστευτικών τους εγγράφων ή αναλάμβαναν από μόνες τους τον τεμαχισμό αυτών των εγγράφων. Με το PaperLab, ωστόσο, οι εταιρείες θα έχουν τη δυνατότητα ασφαλούς απόρριψης των εγγράφων, μέσα από τις εγκαταστάσεις τους, χωρίς να απαιτείται η ανάθεση της εργασίας σε εξωτερικούς εργολάβους. Το PaperLab τεμαχίζει τα έγγραφα, δημιουργώντας ίνες χαρτιού, με αποτέλεσμα να καταστρέφονται απολύτως οι πληροφορίες που περιέχουν.

3.            Υψηλής ταχύτητας παραγωγή διαφόρων τύπων χαρτιού

Το PaperLab παράγει το πρώτο νέο φύλλο χαρτιού σε περίπου τρία λεπτά από τη στιγμή που θα φορτωθεί το άχρηστο χαρτί και θα πατηθεί το κουμπί "Έναρξη". Το σύστημα μπορεί να παράγει περίπου 14 φύλλα A4 ανά λεπτό και 6.720 φύλλα κατά τη διάρκεια μιας εργάσιμης ημέρας οκτώ ωρών.

Οι χρήστες μπορούν να παράγουν μια ευρεία γκάμα τύπων χαρτιού, ανάλογα με τις ανάγκες τους, από χαρτί γραφείου A4 και A3 με διαφορετικό πάχος έως χαρτί για επαγγελματικές κάρτες, χρωματιστό χαρτί, ακόμα και αρωματισμένο χαρτί.

4.            Περιβαλλοντική απόδοση

Το PaperLab κατασκευάζει χαρτί χωρίς να απαιτείται νερό. Κανονικά, απαιτείται περίπου ένα φλιτζάνι νερό για τη δημιουργία ενός μόνο φύλλου χαρτιού A4. Με δεδομένο ότι το νερό αποτελεί έναν πολύτιμο παγκόσμιο πόρο, η Epson θεώρησε ότι απαιτείται μια διαδικασία ξηρού τύπου.

Επιπλέον, η ύπαρξη ανακυκλώσιμου χαρτιού στις εγκαταστάσεις ενός γραφείου, συρρικνώνει και απλοποιεί τον κύκλο της ανακύκλωσης. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν λιγότερο καινούριο χαρτί και να περιορίζουν τις εκπομπές CO2 λόγω μεταφορών.

Η τεχνολογία του PaperLab

Οι βάσεις που έχει θέσει η Epson ως εταιρεία για την παροχή compact τεχνολογιών υψηλής ακρίβειας που εξοικονομούν ενέργεια, δίνει τη δυνατότητα στην εταιρεία να δημιουργήσει μικρού μεγέθους και ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα, που προσφέρουν εξαιρετική ακρίβεια και απόδοση. Με τις επιχειρηματικές λειτουργίες εκτύπωσης να επεκτείνονται στον καταναλωτικό, τον εμπορικό και τον βιομηχανικό τομέα, αλλά και στον τομέα των γραφείων, η Epson διαθέτει εκτεταμένη τεχνογνωσία στο χώρο του μελανιού και των μέσων, καθώς και τη δυνατότητα παραγωγής αξιόπιστων και ανθεκτικών συστημάτων, τα οποία θα λειτουργούν με σταθερότητα.

Εξάλλου, η Epson έχει αναπτύξει την τεχνολογία Dry Fiber, η οποία δεν απαιτεί νερό και ανήκει στη νέα ομάδα των τεχνολογιών που υποστηρίζει το PaperLab.

Η τεχνολογία Dry Fiber περιλαμβάνει τρεις διαφορετικές τεχνολογίες: την ινοποίηση, το δέσιμο και τη μορφοποίηση.

Ινοποίηση

Μέσω ενός αποκλειστικού μηχανισμού, το άχρηστο χαρτί μετατρέπεται σε μεγάλες, λεπτές βαμβακώδεις ίνες. Αυτή η διαδικασία καταστρέφει άμεσα και ολοσχερώς τα εμπ&a