Epson 25: πώς κάνουμε πιο βιώσιμα τα προϊόντα

Μάθετε πληροφορίες για το εταιρικό όραμα Epson 25 και πώς προσεγγίζουμε με μακροπρόθεσμη λογική τη σχεδίαση, την ανάπτυξη και την κατασκευή των προϊόντων μας

Epson 25: πώς κάνουμε πιο βιώσιμα τα προϊόντα

Epson 25: πώς κάνουμε πιο βιώσιμα τα προϊόντα

 

Ο αγώνας ενάντια στην υπερθέρμανση του πλανήτη απαιτεί από όλους τους οργανισμούς να κάνουν ό,τι μπορούν για το κοινό καλό. Στην Epson, η τεχνολογική καινοτομία είναι το δυνατό μας σημείο. Η μακρόχρονη δέσμευσή μας στα χαρακτηριστικά του monozukuri (μιας ιαπωνικής φιλοσοφίας της οποίας η σημασία είναι «η τέχνη και η επιστήμη της κατασκευής πραγμάτων») και του Sho Sho Sei (μικρές διαστάσεις, ακρίβεια και εξοικονόμηση ενέργειας) μας έχει επιτρέψει να επιτύχουμε το στόχο μας με έναν οικονομικό τρόπο.

 

Η αφοσίωσή μας στις βιώσιμες επιχειρήσεις και οι παραπάνω ιαπωνικές αρχές είναι ο λόγος για τον οποίο χτίζουμε μια περιβαλλοντική δέσμευση μέσα από ολόκληρο το εύρος των προϊόντων μας, σχεδιάζοντας προϊόντα που είναι αποδοτικότερα και αποτελεσματικότερα.

 

Οι εκτυπωτές inkjet WorkForce Pro έχουν σχεδιαστεί με πυρήνα τους το συνδυασμό αυτών των δύο φιλοσοφιών. Το σύστημα συσκευασιών μελανιών υψηλής χωρητικότητας απαιτεί αραιότερη αντικατάσταση αναλώσιμων, άρα μικρότερη κατανάλωση ενέργειας κατά 96% και λιγότερα απορρίμματα κατά 94%, σε σύγκριση με ανταγωνιστικές εναλλακτικές λύσεις laser 1.

 

Τεράστια είναι τα οφέλη και για τις επιχειρήσεις που χρειάζονται εκτυπώσεις σε ύφασμα. Η ψηφιακή εκτύπωση inkjet συρρικνώνει τη διαδικασία εκτύπωσης δύο μηνών σε συνολικά δεκατέσσερις ημέρες. Σε αντίθεση με την παραδοσιακή αναλογική εκτύπωση σε ύφασμα, οι ψηφιακοί εκτυπωτές εκτυπώνουν απευθείας πάνω στο ύφασμα. Αυτό σημαίνει ότι δεν χρειάζονται πλάκες, με αποτέλεσμα να μειώνονται οι απαιτήσεις ενέργειας, νερού, μελανιού και η χρήση χημικών. Στην πραγματικότητα, η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί έως και 75% λιγότερη ηλεκτρική ενέργεια και νερό κατά τη διαδικασία παραγωγής, σε σύγκριση με τις παραδοσιακές μεθόδους 2.

 

Και δεν είναι μόνο η τεχνολογία inkjet που είναι φιλική προς το περιβάλλον. Αυτή η ανατρεπτική προσέγγιση φαίνεται ξεκάθαρα και στους διαδραστικούς βιντεοπροβολείς μας. Οι βιντεοπροβολείς μας μειώνουν τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις της χρήσης με έναν αριθμό λειτουργιών που ελαχιστοποιούν την κατανάλωση ισχύος, τόσο κατά την προβολή εικόνων όσο και στην κατάσταση αδράνειας. Μεταξύ άλλων λειτουργιών, η νέα λειτουργία Light Optimiser Function προσαρμόζει αυτόματα τη φωτεινότητα της λάμπας στην προβαλλόμενη εικόνα, μειώνοντας την κατανάλωση ισχύος έως και 27%, χωρίς να επηρεάζεται η ποιότητα της εικόνας.

 

Αυτά είναι μόνο μερικά παραδείγματα του τρόπου με τον οποίο ηγούμαστε του αγώνα ενάντια στην κλιματική αλλαγή, αλλά δεν θα σταματήσουμε εδώ. Με κινητήρια δύναμη το εταιρικό όραμα Epson 25, έχουμε μια μακροπρόθεσμη θεώρηση του σχεδιασμού, της ανάπτυξης και της κατασκευής των προϊόντων μας για να δημιουργήσουμε μια νέα εποχή που χαρακτηρίζεται από τη διασύνδεση των ατόμων, των αντικειμένων και των πληροφοριών με αποτελεσματικές, μικρού μεγέθους τεχνολογίες ακριβείας.

 

Προσπαθούμε καθημερινά να δημιουργούμε προϊόντα που είναι καλύτερα για τον πλανήτη και τους χρήστες μας. Σαν είδος, η καινοτομία, η έμπνευση και η δημιουργία είναι ο τρόπος μας να προστατεύσουμε τη Γη και να προσφέρουμε ένα φωτεινό μέλλον στα παιδιά μας.

 

1Βάσει δοκιμής από το BLI, για διάστημα δύο μηνών μέχρι τον Απρίλιο του 2015, σε σύγκριση με επιλεγμένα ανταγωνιστικά μηχανήματα, κατόπιν εντολής της Epson. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τη διεύθυνση www.epson.gr/inkjetsaving

2Πηγή: Εσωτερική έρευνα της Epson, 2015