Ζωντανέψτε την αίθουσα διδασκαλίας με τις νέες κάμερες εγγράφων της Epson

Χάρη σε μια σειρά έξυπνων χαρακτηριστικών, οι διδάσκοντες μπορούν να δημιουργούν ένα δυναμικό περιβάλλον εκμάθησης για τους μαθητές

Ζωντανέψτε την αίθουσα διδασκαλίας με τις νέες κάμερες εγγράφων της Epson

20 Ιανουαρίου 2016 – Η Epson ανακοινώνει δύο νέες κάμερες εγγράφων που συνδυάζονται ιδανικά με τους εκπαιδευτικούς βιντεοπροβολείς της Epson. Με την κάμερα Full HD, όλη η τάξη θα απολαμβάνει ευκρινείς, καθαρές εικόνες και βίντεο. Χάρη στη δυνατότητα παράλληλης εξόδου βίντεο, μπορεί να εξάγεται περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σε πολλές οθόνες ταυτόχρονα, όπως σε φορητό υπολογιστή, βιντεοπροβολέα και τηλεόραση.

Με τις κάμερες εγγράφων ELPDC21 και ELPDC13 οι διδάσκοντες και οι εκπαιδευτές μπορούν να ζωντανεύουν τα μαθήματα με διασκεδαστικό και ενδιαφέροντα τρόπο, ώστε να διατηρούν την αφοσίωση των μαθητών και να τους βοηθούν να επιτυγχάνουν εξαιρετικά αποτελέσματα. Χάρη στην κάμερα Full HD, οι εικόνες θα είναι ευκρινείς και καθαρές, επιτρέποντας στους μαθητές να ξεχωρίζουν την παραμικρή λεπτομέρεια. Μπορούν να προβάλλονται σε όλη την τάξη δύο πλήρεις σελίδες βιβλίου, χάρτες, λεπτομερή διαγράμματα και αντικείμενα 3D, χωρίς να χρειάζεται επανατοποθέτηση της κάμερας, χάρη στη μεγάλη περιοχή λήψης A3.

Ωστόσο, αυτές οι κάμερες δεν ξεχωρίζουν μόνο στην προβολή εικόνων. Χάρη στο ρυθμό ανανέωσης οθόνης 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, η αναπαραγωγή μέσω ροής βίντεο θα είναι ομαλή με εντυπωσιακά καθαρή εικόνα και χωρίς το θάμπωμα που προκαλείται από την κίνηση. Όταν απαιτείται ευκρινής μεγέθυνση, για παράδειγμα κατά τη μελέτη ιστορικών κειμένων, το ψηφιακό και οπτικό (ELPDC21 μόνο) zoom και ο ενσωματωμένος φωτισμός LED διασφαλίζουν ότι θα μπορείτε να δείτε ακόμα και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Ιδανική λύση για μαθήματα φυσικών επιστημών, καθώς μπορούν να προβάλλονται μικροσκοπικά αντικείμενα σε μεγάλη οθόνη χάρη στη συμπεριλαμβανόμενη προσάρτηση του μικροσκοπίου.

Ο Trevor Holt, Product Manager στην Epson Europe, επισήμανε: «Βασιζόμενοι στην επιτυχία των προηγούμενων μοντέλων, ακούσαμε τους πελάτες μας και αναπτύξαμε μια σειρά νέων χαρακτηριστικών για να κάνουμε αυτήν τη σειρά ακόμα καλύτερη. Επίσης τώρα με την υποστήριξη εξόδου εικόνας Full HD, μπορούν να εξάγονται ζωντανές εικόνες και περιεχόμενο υψηλής ποιότητας σε πολλές οθόνες ταυτόχρονα, όπως σε φορητό υπολογιστή, βιντεοπροβολέα και τηλεόραση, χάρη στη δυνατότητα παράλληλης εξόδου βίντεο. Οι διδάσκοντες μπορούν επίσης τώρα να χειρίζονται την κάμερα εγγράφων απευθείας από την προβαλλόμενη οθόνη[1] ώστε να μην χρειάζεται να πηγαινοέρχονται και να μπορούν να διατηρούν την αφοσίωση των μαθητών».

Για πρόσθετη ευελιξία, και οι δύο κάμερες εγγράφων διαθέτουν λειτουργία διαιρούμενης οθόνης, που επιτρέπει στους διδάσκοντες να προβάλλουν δύο έγγραφα περιεχομένου δίπλα-δίπλα σε μια μεγάλη οθόνη για να επισημαίνονται σημεία της διδασκαλίας, όπως η ανάπτυξη των φυτών και των ζώων.

Και οι δύο κάμερες εγγράφων διαθέτουν ελαφριά και φορητή σχεδίαση και περιλαμβάνουν μια μαλακή θήκη μεταφοράς που κάνει εύκολη τη μεταφορά από αίθουσα σε αίθουσα. Με την κλειδαριά Kensington και την μπάρα ασφάλειας, τα σχολεία και τα εκπαιδευτικά ιδρύματα μπορούν να απολαμβάνουν μεγαλύτερη σιγουριά όταν η κάμερα μένει χωρίς επίβλεψη ή δεν χρησιμοποιείται .

Τα μοντέλα ELPDC21 και ELPDC13 είναι συμβατά με όλους τους βιντεοπροβολείς μικρής και εξαιρετικά μικρής απόστασης προβολής1 της σειράς EB-5 και θα είναι διαθέσιμα από το Φεβρουάριο του 2016.

Βασικά χαρακτηριστικά

ELPDC21

ELPDC13

Κάμερα δύο megapixel για εικόνες Full HD1080p

Ρυθμός ανανέωσης οθόνης 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο για εξαιρετικά καθαρές εικόνες

Μεγάλη περιοχή λήψης A3

Ενσωματωμένος φωτισμός LED για χρήση ακόμα και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού

250 lux

250 lux

Ενσωματωμένο μικρόφωνο

Αυτόματη εστίαση με ένα άγγιγμα

Μηχανική περιστροφή βραχίονα

Κ:-90° έως +90°

Ο: -90° έως 0°

Κ:-90° έως +90°

Ο: -90° έως 0°

Λειτουργία παγώματος

Λειτουργία zoom για να αποτυπώνεται κάθε λεπτομέρεια

Οπτικό 12x

Ψηφιακό 10x

Ψηφιακό 16x

Υποστηρίζει εικόνα 1080p με εξόδους VGA, HDMI και USB

Υποστηρίζει παράλληλη έξοδο βίντεο

Υποδοχή κάρτας SD για λήψη αποσπάσματος βίντεο και στατικής εικόνας

Υποστηρίζει λειτουργία διαιρούμενης οθόνης αρχείου στατικής εικόνας ή βίντεο από κάρτα SD και ζωντανής εικόνας κάμερας εγγράφων

Συμπεριλαμβάνεται μικροσκόπιο

Σχολιασμός στατικών εικόνων και εικόνων βίντεο χρησιμοποιώντας το λογισμικό Easy Interactive Tools έκδ. 4.0

Το τηλεχειριστήριο ελέγχει την κάμερα εγγράφων και τους βιντεοπροβολείς σειράς EB-6 της Epson

Ελαφριά και φορητή (συμπεριλαμβάνεται θήκη μεταφοράς)

2,6 κιλά

2,5 κιλά

Κλειδαριά Kensington και μπάρα ασφαλείας για προστασία από κλοπή


Σχετικά με την Epson

Η Epson αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη της καινοτομίας, αφοσιωμένο στην υπέρβαση των προσδοκιών με τις λύσεις που παρέχει προς τους τομείς, όπως γραφεία, νοικοκυριά, εμπόριο και βιομηχανία. Η γκάμα των προϊόντων της Epson εκτείνεται από εκτυπωτές inkjet, συστήματα εκτυπώσεων και προβολείς 3LCD σε ρομποτικούς μηχανισμούς για τη βιομηχανία, έξυπνα γυαλιά και συστήματα αισθητήρων. Όλα αυτά τα προϊόντα βασίζονται σε πρωτότυπες, συμπαγείς και φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες απόλυτης ακρίβειας.

Με επικεφαλής την εταιρεία Seiko Epson Corporation που εδρεύει στην Ιαπωνία, ο όμιλος Epson απασχολεί πάνω από 73.000 υπαλλήλους σε 94 εταιρείες παγκοσμίως, και είναι υπερήφανος για την συνεχιζόμενη συμβολή του στο παγκόσμιο περιβάλλον και στις κοινότητες όπου λειτουργεί.

http://www.epson.co.jp/e

Σχετικά με την Epson Europe

Η εταιρεία Epson Europe B.V., με έδρα το Άμστερνταμ, αποτελεί τα περιφερειακά γραφεία του Ομίλου στην Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ρωσία και Αφρική. Με εργατικό δυναμικό 1.700 υπαλλήλων, οι πωλήσεις της Epson Europe για το έτος 2013 ήταν 1.517 εκατομμύρια ευρώ.

www.epson.eu

Περιβαλλοντικό Οραμα 2050

http://eco.epson.com

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με το τοπικό γραφείο της Epson, κα Μαρία Μάσσιου,  τηλ: 210 6828 616, email  Maria_Massiou@epson.it ή/ και με την κα Αλεξάνδρα Καρδάμη, τηλ: 210 6095 044, email: akardami@onewhole.gr

 

[1] Η λειτουργία χειρισμού της κάμερας εγγράφων απευθείας από το βιντεοπροβολέα είναι διαθέσιμη μόνο στα μοντέλα EB-595Wi, EB-585Wi, EB-575Wi και EB-536Wi, αν έχουν συνδεθεί σε υπολογιστή και λειτουργεί το λογισμικό Easy Interactive Tools έκδ. 4.0