Η Epson αναπτύσσει το πρώτο σύστημα κατασκευής χαρτιού για γραφείa, που ανακυκλώνει το χαρτί

Το PaperLab υπόσχεται να φέρει την επανάσταση στην ανακύκλωση γραφείου καταστρέφοντας έγγραφα με ασφάλεια, ενώ τα μετατρέπει σε χαρτί γραφείου, χρησιμοποιώντας μια άνυδρη διαδικασία

Η Epson αναπτύσσει το πρώτο σύστημα κατασκευής χαρτιού για γραφείa, που ανακυκλώνει το χαρτί

7 Ιανουαρίου 2016 – Η Seiko Epson Corporation κατασκεύασε το πρώτο[1] μηχάνημα ανακύκλωσης χαρτιού, μικρών διαστάσεων, στον κόσμο, με δυνατότητα να παράγει νέο από ασφαλώς κατεστραμμένο χαρτί[2], χωρίς τη χρήση νερού[3]. Η Epson σκοπεύει να θέσει το νέο «PaperLab» σε εμπορική παραγωγή στην Ιαπωνία το 2016, ενώ οι πωλήσεις σε άλλες περιοχές θα αποφασιστούν σε μεταγενέστερο στάδιο. Οι επιχειρήσεις και τα κυβερνητικά γραφεία που θα εγκαθιστούν ένα PaperLab σε κάποιο σημείο σε εξωτερικό χώρο, θα είναι σε θέση να παράγουν χαρτί σε διάφορα μεγέθη, πάχη, και τύπους, από χαρτί γραφείου και χαρτί επιχειρηματικής κάρτας, έως χαρτί χρωματισμένο και αρωματισμένο.

Ένα αναπτυξιακό πρότυπο του PAPERLAB παρουσιάστηκε στο περίπτερο της Epson στο Eco-Products 2015, μια περιβαλλοντική έκθεση που πραγματοποιήθηκε στο Τόκιο Big Sight (Τόκιο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο) από τις 10 έως τις 12 Δεκεμβρίου.

Η διαχρονική παγκόσμια απήχηση του χαρτιού έγκειται στην απλότητά του ως εργαλείο επικοινωνίας. Στην πραγματικότητα, η πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την Epson στην Ευρώπη, αποκάλυψε ότι το 77% των εργαζομένων σε όλη την Ιταλία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, θεωρούν τους εκτυπωτές ως ζωτικής σημασίας εργαλεία, καθώς τους βοηθούν να εργάζονται αποτελεσματικά, ενώ το 49% πιστεύει ότι η αδυναμία εκτύπωσης θα επηρεάσει σημαντικά την παραγωγικότητά τους. Πληροφορίες στο εξαιρετικά φορητό και πάντα βολικό μέσο που είναι το χαρτί, είναι εύκολο να διαβαστούν, εύκολο να κατανοηθούν, και εύκολο να απομνημονευθούν. Επιπλέον, 61% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι «υπάρχουν περισσότερες πιθανότητες να κάνουν λάθη κατά την επεξεργασία ενός ηλεκτρονικού εγγράφου, σε σχέση με την επεξεργασία μιας εκτύπωσης», με 88% των ερωτηθέντων να εκτυπώνουν κατά μέσο όρο περίπου 21 τεμάχια ανά ημέρα, που ισοδυναμεί με περίπου 83 σελίδες.

Από την άλλη πλευρά, αυτό το απαραίτητο εργαλείο παράγεται, επίσης, από έναν περιορισμένο πόρο. Ως η κορυφαία εταιρεία στον κόσμο της εκτύπωσης, η Epson ασχολείται με το χαρτί που χρησιμοποιείται για τα τους εκτυπωτές της. Λαμβάνοντας αυτό υπ’όψιν της, η εταιρεία έθεσε ως στόχο να αναπτύξει την τεχνολογία που θα αλλάξει τον κύκλο του χαρτιού. Με το PaperLab, η Epson έχει ως στόχο να δώσει νέα αξία στο χαρτί καθώς και την τόνωση της ανακύκλωσης.

Χαρακτηριστικά PaperLab

1. Διαδικασία ανακύκλωσης με βάση το γραφείο

Συνήθως, το χαρτί ανακυκλώνεται σε μια εκτενή διαδικασία που κατά κανόνα συνεπάγεται μεταφορά των απορριμμάτων χαρτιού από το γραφείο σε μια εγκατάσταση χαρτοποιίας (ανακύκλωση). Με το PaperLab, η Epson προσπαθεί να μειώσει και να περιορίσει στο χώρο του γραφείου μια νέα διαδικασία ανακύκλωσης.

2. Ασφαλής καταστροφή εμπιστευτικών εγγράφων

Μέχρι τώρα οι επιχειρήσεις έπρεπε να προσλάβουν εργολάβους για να διαχειριστούν την απόρριψη των εμπιστευτικών εγγράφων ή να έχει η ίδια καταστροφέα εγγράφων. Με το PaperLab, ωστόσο, οι επιχειρήσεις θα είναι σε θέση να ανακυκλώσουν με ασφάλεια τα εγγράφα επί τόπου, αντί να τα παραδίδουν σε έναν εργολάβο. Το PaperLab διασπά τα έγγραφα σε ίνες χαρτιού, έτσι ώστε η πληροφορία τους να καταστραφεί ολοσχερώς.

3. Η παραγωγή υψηλής ταχύτητας των διαφόρων τύπων χαρτιού

Το PaperLab παράγει το πρώτο νέο φύλλο χαρτιού σε περίπου τρία λεπτά αφότου φορτωθούν τα απορρίμματα χαρτιού και πατηθεί το κουμπί Έναρξη. Το σύστημα μπορεί να παράγει περίπου 14 φύλλα Α4 ανά λεπτό και 6.720 φύλλα σε μια εργάσιμη ημέρα οκτώ ωρών.

Οι χρήστες μπορούν να παράγουν μια ποικιλία τύπων χαρτιού για να καλύψουν τις ανάγκες τους, από Α4 και Α3 χαρτί γραφείου σε διάφορα πάχη, χαρτί για επαγγελματικές κάρτες, χαρτί με χρώμα, ακόμη και χαρτί με άρωμα.

4. Περιβαλλοντική απόδοση

Το PaperLab δημιουργεί χαρτί χωρίς τη χρήση νερού. Κανονικά χρειάζεται περίπου ένα φλιτζάνι νερό για να παραχθεί ένα ενιαίο φύλλο χαρτιού Α4. Δεδομένου ότι το νερό είναι ένας πολύτιμος παγκόσμιος πόρος, η Epson αισθάνθηκε ότι μια ξηρή διαδικασία παρασκευής ήταν απαραίτητη.

Επιπλέον, η ανακύκλωση χαρτιού επιτόπου στο γραφείο συρρικνώνει και απλοποιεί τη διαδικασία της ανακύκλωσης. Οι χρήστες μπορούν να αγοράσουν λιγότερο νέο χαρτί μειώνοντας ταυτόχρονα τις εκπομπές CO2 από τις μεταφορές τους.

Τεχνολογία PaperLab

Οι θεμελιώδεις συμπαγείς, υψηλής ακρίβειας και εξοικονόμησης ενέργειας τεχνολογίες της Epson δίνουν στην εταιρεία τη δυνατότητα να παράγει συμπαγή, ενεργειακά αποδοτικά προϊόντα που προσφέρουν εξαιρετική ακρίβεια και απόδοση. Με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες εκτύπωσης να επεκτείνονται στον τομέα των καταναλωτών, επιχειρηματικό, εμπορικό και βιομηχανικό τομέα, η Epson διαθέτει ένα τεράστιο αποθεματικό γνώσης σχετικά με τα μελάνια, τεχνογνωσία μέσων, καθώς και την ικανότητα να παράγει αξιόπιστα, ανθεκτικά συστήματα που θα λειτουργούν σταθερά.

Επιπλέον αυτών, η Epson έχει αναπτύξει Άνυδρη Τεχνολογία Ινών, μια νέα ομάδα τεχνολογιών για το PaperLab.

Η τεχνολογία ξηρών ινών αποτελείται από τρεις ξεχωριστές τεχνολογίες: επαναφορά χαρτιού σε ίνα, σύνθεση και σχηματισμό.

Επαναφορά χαρτιού σε ίνα

Χρησιμοποιώντας ένα πρωτότυπο μηχανισμό, τα απόβλητα χαρτιού μετατρέπονται σε μακριές, λεπτές βαμβακώδεις, ίνες. Αυτή η διαδικασία καταστρέφει άμεσα και πλήρως τα εμπιστευτικά έγγραφα. Δεδομένου ότι το PaperLab δεν χρησιμοποιεί νερό, δεν απαιτεί υδραυλικές εγκαταστάσεις. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το μικρό του μέγεθος, το καθιστά ιδανικό για εύκολη εγκατάσταση στον εξωτερικό χώρο ενός γραφείου.

Σύνθεση

Μία ποικιλία διαφορετικών ενοποιητικών στοιχείων μπορούν να προστεθούν στο υλικό που έχει μετατραπεί σε ίνες,  προκειμένου να αυξάνουν τη συνδετική δύναμη ή λευκότητα του χαρτιού ή να προσθέσουν χρώμα, άρωμα, ανθεκτικότητα στη φωτιά, ή άλλες ιδιότητες που απαιτούνται για μία δεδομένη εφαρμογή.

Σχηματισμός

Οι χρήστες μπορούν να παράγουν χαρτί γραφείου σε φύλλα Α3 ή Α4 ή ακόμη και χαρτί για επαγγελματικές κάρτες, χάρη στην τεχνολογία σχηματισμού που τους επιτρέπει να ελέγχουν την πυκνότητα, το πάχος και το μέγεθος του χαρτιού.

Η Epson έχει ως στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να αυξήσουν την επιχειρησιακή τους αποτελεσματικότητα, παρέχοντας υψηλής ταχύτητας, χαμηλής ισχύος inkjet εκτυπωτές για επιχειρήσεις που προσφέρουν εικόνες σε εκπληκτική ποιότητα, με χαμηλό κόστος ανά εκτύπωση. Και με τη χρήση PaperLab για τη μετατροπή χρησιμοποιημένου χαρτιού σε νέο, η εταιρεία πιστεύει ότι τα γραφεία όλων των τύπων θα αλλάξουν ριζικά τον τρόπο που «σκέφτονται» σχετικά με το χαρτί.

Δείτε εδώ το βίντεο σχετικά με την ανάπτυξη του PaperLab.

Τέλος

Βασικές προδιαγραφές του προϊόντος

Όνομα

Σύστημα κατασκευής χαρτιού στο γραφείο, PaperLab

Διαστάσεις (π x β x υ)

2.6 x 1.2 x 1.8 μέτρα (εκτός των μερών που προεξέχουν)

Ταχύτητα παραγωγής χαρτιού

14 sheets per minute (A4 sheets)

Χαρτί που μπορεί να παραχθεί

Μεγέθη: A4 & A3

Τύπος: Χαρτί γραφείου, χαρτί επαγγελματικών καρτών και άλλο χαρτί σε διάφορα μεγέθη, έγχρωμο χαρτί (κυανό, ματζέντα, κίτρινο, και χρώματα που δημιουργούνται με την ανάμειξη αυτών των χρωμάτων).

Χαρτί που μπορεί να ανακυκλωθεί

Κανονικό χαρτί (A4 & A3)

Εμπορευματοποίηση

2016

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτές οι προδιαγραφές αφορούν ένα προϊόν που είναι ακόμη σε εξέλιξη και μπορούν να αλλάξουν χωρίς προειδοποίηση.

 

[1] Η Epson πιστεύει ότι είναι το πρώτο σύστημα παραγωγής χαρτιού του κόσμου που χρησιμοποιεί άνυδρη διαδικασία.

[2] Το σύστημα μπορεί να χρησιμοποιήσει συνηθισμένο A3 και Α4 χαρτί ως πρώτη ύλη.

[3] Μια μικρή ποσότητα νερού χρησιμοποιείται για να διατηρηθεί ένα ορισμένο επίπεδο υγρασίας στο εσωτερικό του συστήματος.